A hüvely és a vulva - egyszer és mindenkorra! Nem ugyanaz

Az emberi test egy gyönyörű, de bonyolult szerkezet. Annak ellenére, hogy az emberek megértik a relativitáselméletet vagy látásból felismernek egy növényt, az anatómiai ismeretek valahol a közvélemény érdeklődésének perifériáján vannak.
Pedig mindenkinek ismernie kell az emberi testet, hiszen tisztában vagyunk működésével, akkor tudunk vele dolgozni és a legtöbbet kihozni belőle. Mégis sok embernek, nőknek és férfiaknak egyaránt óriási hiányosságai vannak ezen a területen.

Hányan tudják, hogy a hüvely és a vulva nem ugyanaz?
A hüvely és a vulva (szeméremtest) egyaránt a női test részei és gyakran összekeverik őket. Egyszerűen fogalmazva azt mondhatjuk, hogy mindaz, amit szabad szemmel látunk a vulva, amelyet a köznyelvben szeméremtestnek neveznek. Ezek a külső nemi szervek: a nagy és a kisajkak, a hüvelyi előcsarnok, a csikló, a csikló alatti húgycsőnyílás, a hüvely és a gát, amely szintén a vulva vége. A szeméremtest tehát ott végződik, ahol a végbélnyílás kezdődik.

A szeméremtest részei a már említett nagy és kisajkak. Védelmi funkciójuk van, de örömet is szereznek nekünk. Idegvégződésekkel vannak átszőve és a kisajkak még faggyúmirigyekkel is átszőttek. Azt a tényt, hogy minden szeméremtest másképp néz ki, valószínűleg nem kell magyarázni. Ha nem egészen úgy néz ki, mint egy erotkius képen a modellé, az se zavarja!  A férfi péniszek sem úgy néznek ki, mint valami pornófilmből. 

Még csak nem is kell szimmetrikusnak lenniük. Mindannyiunk egyik lába kissé nagyobb, mint a másik. Ugyanez vonatkozik a szeméremajkakra is - az oldaluknak nem kell szimmetrikusnak lenniük. A lényeg az, hogy részben védik a csiklót, amely szintén a szeméremtest része. A csikló szivacsos testekből áll, vérerek és több, mint 8000 idegvégződés borítja, ezért ez a női test legérzékenyebb része. Sokan főleg ezt a részt ingerlik, különösen maszturbáláskor, mivel a klitorális orgazmus elérése gyorsabb és könnyebb, mint a hüvelyi orgazmus elérése. Ezekre a célokra tökéletes egy csiklóizgató
Klitorisový stimulátor Lelo Sona vo fuchusiovej farbe.

LELO SONA 

Ára: 26 590 FT-tól

A hüvely tehát a szeméremtest része. Funkcióik is különböznek.

A hüvely a külső nemi szervek része és a méh kapuja. Szaporodási és szexuális funkciója is van, ez a reproduktív funkció különbözteti meg a szeméremtesttől. A hüvely a méh kapuja, így a spermium ezen keresztül képes megtermékenyíteni a petesejtet. A hüvely reproduktív funkciója azonban itt nem ér véget. Ez a szülőcsatorna is, amelyen keresztül a gyermek a világra jön.

A hüvely belsejét nyálkahártya alkotja, amelyet hám borít, ami miatt szexuális funkcióval is rendelkezik. A nemi közösülés során a pulzus és a nyomás megnő, emiatt a hüvely falai megduzzadnak. Ennek következtében a hüvely belseje kitágul, meghosszabbodik és elkezd váladékot termelni. A hüvelyben található a G-pont és az A-pont, ezeknek a pontoknak köszönhetjük a hüvelyi orgazmust. A szeméremtestnek köszönhetően azonban a csiklóorgazmust is élvezhetjük.

Szerző
Barbora F.
2022.05.06.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2022.09.20.
És Önt mi izgatja fel? A szexuális alapfogalmak kislexikona
Manapság, a sokszínűség korában egyre több mindent tudunk meg magunkról - és egymásról is. Ahogy fokozatosan lejjebb ásunk az önismeretünkben, úgy fedezhetünk fel érdekesebbnél érdekesebb dolgokat a preferenciáinkban és a személyiségünkben is. Tudta például, hogy még a hetero- és a homoszexualitás között is van átmenet - ami nem (csak) a biszexualitás? Na és a sapioszexuális jelentését ismeri? Jöjjön velünk, és fedezze fel mélyebben a szexualitás izgalmas világát! Alább tisztázzuk a téma legizgalmasabb fogalmait, és jelentésüket.
1 055
0
Szexpózok és praktikák
2023.01.23.
Extrém örömök: ezért érdekli annyira a BDSM
Plüssbilincsek, kötözés és korbács… Az ön fantáziáját is felcsigázza valamelyik? Netán egy egészen más, nem szokványos szexuális tevékenység? Ha igen, akkor bizonyára már elgondolkodott rajta, vajon miért is van ez. Talán még azt is megkérdőjelezte, normális dolog-e ez egyáltalán. Hiszen hogyan élvezheti valaki bármilyen helyzetben az egyenlőtlen felállást: azt, ha leuralják, vagy azt, ha uralkodhat? Egyáltalán, miért érdekelnek a fétisek, a szado-mazochizmus vagy a dominancia és a szubmisszivitás ennyi embert? Cikkünkben ennek jártunk utána!
1 060
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...