A hüvely és a vulva - egyszer és mindenkorra! Nem ugyanaz

Az emberi test egy gyönyörű, de bonyolult szerkezet. Annak ellenére, hogy az emberek megértik a relativitáselméletet vagy látásból felismernek egy növényt, az anatómiai ismeretek valahol a közvélemény érdeklődésének perifériáján vannak.
Pedig mindenkinek ismernie kell az emberi testet, hiszen tisztában vagyunk működésével, akkor tudunk vele dolgozni és a legtöbbet kihozni belőle. Mégis sok embernek, nőknek és férfiaknak egyaránt óriási hiányosságai vannak ezen a területen.

Hányan tudják, hogy a hüvely és a vulva nem ugyanaz?
A hüvely és a vulva (szeméremtest) egyaránt a női test részei és gyakran összekeverik őket. Egyszerűen fogalmazva azt mondhatjuk, hogy mindaz, amit szabad szemmel látunk a vulva, amelyet a köznyelvben szeméremtestnek neveznek. Ezek a külső nemi szervek: a nagy és a kisajkak, a hüvelyi előcsarnok, a csikló, a csikló alatti húgycsőnyílás, a hüvely és a gát, amely szintén a vulva vége. A szeméremtest tehát ott végződik, ahol a végbélnyílás kezdődik.

A szeméremtest részei a már említett nagy és kisajkak. Védelmi funkciójuk van, de örömet is szereznek nekünk. Idegvégződésekkel vannak átszőve és a kisajkak még faggyúmirigyekkel is átszőttek. Azt a tényt, hogy minden szeméremtest másképp néz ki, valószínűleg nem kell magyarázni. Ha nem egészen úgy néz ki, mint egy erotkius képen a modellé, az se zavarja!  A férfi péniszek sem úgy néznek ki, mint valami pornófilmből. 

Még csak nem is kell szimmetrikusnak lenniük. Mindannyiunk egyik lába kissé nagyobb, mint a másik. Ugyanez vonatkozik a szeméremajkakra is - az oldaluknak nem kell szimmetrikusnak lenniük. A lényeg az, hogy részben védik a csiklót, amely szintén a szeméremtest része. A csikló szivacsos testekből áll, vérerek és több, mint 8000 idegvégződés borítja, ezért ez a női test legérzékenyebb része. Sokan főleg ezt a részt ingerlik, különösen maszturbáláskor, mivel a klitorális orgazmus elérése gyorsabb és könnyebb, mint a hüvelyi orgazmus elérése. Ezekre a célokra tökéletes egy csiklóizgató
Klitorisový stimulátor Lelo Sona vo fuchusiovej farbe.

LELO SONA 

Ára: 26 590 FT-tól

A hüvely tehát a szeméremtest része. Funkcióik is különböznek.

A hüvely a külső nemi szervek része és a méh kapuja. Szaporodási és szexuális funkciója is van, ez a reproduktív funkció különbözteti meg a szeméremtesttől. A hüvely a méh kapuja, így a spermium ezen keresztül képes megtermékenyíteni a petesejtet. A hüvely reproduktív funkciója azonban itt nem ér véget. Ez a szülőcsatorna is, amelyen keresztül a gyermek a világra jön.

A hüvely belsejét nyálkahártya alkotja, amelyet hám borít, ami miatt szexuális funkcióval is rendelkezik. A nemi közösülés során a pulzus és a nyomás megnő, emiatt a hüvely falai megduzzadnak. Ennek következtében a hüvely belseje kitágul, meghosszabbodik és elkezd váladékot termelni. A hüvelyben található a G-pont és az A-pont, ezeknek a pontoknak köszönhetjük a hüvelyi orgazmust. A szeméremtestnek köszönhetően azonban a csiklóorgazmust is élvezhetjük.

Szerző
Barbora F.
2022.05.06.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2022.11.16.
Szőrtelenítési kisokos: melyik módszert válasszam?
Hónalj, lábak, bikinivonal - sajnos a legtöbben nem rendelkezünk szőke szőrszálakkal, így muszáj időről időre eltüntetnünk őket a kérdéses helyekre. Ez azonban - a szőrtelenítési módszertől függően - gyakran fájdalommal jár, főleg az intim területeken. Cikkünkben összegyűjtöttük, az egyes szőrtelenítési módszereknek mik az előnyei és a hátrányai, illetve, hogy milyen módszerekkel csökkenthetjük az általuk okozott kellemetlenségeket!
681
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...