15% kedvezmény csak ma 🌻 Kód: MAJUS22

A leggyakoribb hibák az óvszer használata során

Ha úgy gondolja, hogy az óvszert mindig, minden körülmények helyesen használja, akkor lehet, hogy kivezetjük önt ebből a tévedésből. Bár az óvszer használata nem nagy tudomány, és nincs szükség hozzá egyetemi végzettségre, ennek ellenére vannak bizonyos szabályai. Mik ezek, és mire kell odafigyelni, ha az óvszer az egyetlen fogamzásgátló módszer, amit használ, ebből a cikkből megtudhatja azt.

A helyes felhelyezés az alap

Az óvszert a merev állapotban lévő péniszre kell felhelyezni, mielőtt először behatolna a partnere hüvelyébe. Mivel akadályként védelmet jelent a terhesség és a betegségek terjedése ellen, nem kezdheti el anélkül a szexet, és nem helyezheti fel közvetlenül a magömlés előtt. Ki merjük jelenteni, hogy ebben az esetben az óvszer teljesen hatástalan, és elveszíti a funkcióját. A nemi betegségek terjedésének kockázata ugyanakkora, mintha egyáltalán nem használta volna, és a fogamzásgátló hatás szintén nem kis mértékben csökken. Hogy miért van ez így, azt ebben a cikkben részleteztük.

Az óvszer felhelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a csúcsából, az ún. ondótartályból kinyomja az összes levegőt. Egyrészt a levegébuborék még a szex közben is elég kellemetlen, és fennáll annak a veszélye is, hogy az ondótartály elszakad, amikor megtelítődik az ejakulátummal, mivel az ondó számára fenntartott hely levegővel van tele.

Azt a tényt, hogy az óvszert egészen a pénisz tövére kell felhelyezni, talán nem is kell megemlítenünk. Nem elegendő a pénisz közepéig helyezni, mivel fennáll annak veszélye, hogy az óvszer lecsúszik, és összeszed valamilyen nemi betegséget.

Az eltávolítást követően új óvszert kell használni

Időnként az óvszer, bármilyen okból kifolyólag, szex közben lecsúszhat a péniszről. Bármilyen ok is rejtőzik emögött - nem megfelelő felhelyezés, csak a pénisz végére történő felhelyezés, nem megfelelő méretválasztás vagy túl vad behatolás... Ez szinte telejsen mindegy. Fontos észben tartani, hogy amint ez megtörténik, az óvszert azonnal a kukába kell dobni.
Miért van ez így? Számos oka van annak, hogy miért kell az óvszert rögtön lecserélni. Egyrészt már nem tudja olyan alaposan felhelyezni az óvszert, mint ahogyan azt közvetlenül a csomagolásból görgetné fel rá, és ugyanúgy előfordulhat, hogy a kiürített óvszer külső vagy belső része érintkezésbe kerülhetett a nemi aktus másik szereplőjének testnedveivel. Így a test mirigyváladékai könnyen kicserélődhetnek, és az óvszer elveszíthetné a nemi betegségek terjedésének megelőzésére vonatkozó feladatát.

Az óvszer nem a pénztárca vagy a nadrágzsebbe való

A nem megfelelő tárolás egyfajta önkéntes magánharakiri is lehet. Ebben az esetben tisztában kell lenni azzal, hogy az óvszert védő csomag ugyan szilárd, de nem megsemmisíthetetlen.

A pénztárca különféle éles tárgyakkal érintkezhet - akár a hitelkártya éle vagy az érme széle is megrongálhatja a védőfóliát, és így az óvszer értékét vesztheti.

A nadrágzsebek szintén nem számítanak jó ötletnek. Az óvszer csomagolásának szintén nem fog örömet szerezni az a tény, hogy külső nyomásnak van kitéve, ami gyaloglás közben már nagyon markáns. A fólia ráncolódik, kiegyenesedik, ráncolódik, kiegyenesedik… Ha ez a folyamat túl sokáig tart, csak idő kérdése, hogy mikor jönnek létre a mikroszkopikus repedések. Nem is beszélve arról, ha óvszert a hátsó zsebében tartja, és a teljes súlyával ráül.

Megfeledkezünk a síkosítóról

Noha az óvszerek túlnyomó része már eleve be van síkosítva, ez nem mindig elegendő. Ha a szex egy kicsit hosszabb ideig tart, akkor a hüvelyi nyálkahártya kiszárad, még akkor is, ha a partnere még mindig izgalmi állapotban van, ami az óvszer túlzott horzsolódásához vezet. Abban az esetben, ha ez egy hosszabb ideig tartó folyamat, akkor az óvszer a nedvesség hiányának következtében elszakadhat.

A sikosító használata a résztvevők számára is kellemes. Időnként megesik, hogy az óvszer a hüvely falához tapad, és az élével kisebb sérüléseket okozhat.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a síkosító kiválasztásakor több mint óvatosan kell eljárnia. Nem minden síkosító kerülhet érintkezésbe a latexszel anélkül, hogy roncsolná a felületét. Ha vízbázisú síkosítót választ, azzal nem hibázhat. Az ilyen típusú síkosító kíméletes, és semmilyen módon nem bontja meg az óvszer felületét.

Mit csináljak a használt óvszerrel?


Ha ön nem azok közé a gyanakvó egyének közé tartozik, aki kiöblítik az óvszert, miután az megteleítődik az ejakulátummal, hogy ne tudjanak visszaélni a spermiumokkal, akkor felmerül a kérdés, hogy hova dobja el az óvszert.

Sokan azáltal szabadulnak meg tőle, hogy egyszerűen lehúzzák a wc-n, de ez határozottan nem jó megoldás. A szennyvíztisztító telepeken nem igazán tudnak megbirkózni az óvszerrel, és semminek sem szabadna bekerülnie a szennyvízcsatornába, amit nem lehet besorolni a test mirigyváladékai közé.

Azzal nem fog hibázni, ha a használt óvszeret egy papírzsebkendőbe csomagolja, és a kukába dobja. Az óvszert előtte csomózza be, hogy ne csurogjon ki belőle az ejakulátum.
Szerző
Martina
2021.06.19.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2019.09.10.
Mi az a wand vagy más néven masszázsfej, és hogyan élvezhetjük vele a lehető legnagyobb gyönyört?
A wand vagy a masszázsfej szó szerint egy varázslatos eszköz - elvégre már maga az elnevezés is az angol „magic wand” kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy ez varázspálcáról van szó, ami percek alatt gondoskodik az orgazmusáról. Tehát vessünk közösen egy pillantást arra, hogyan is működik ez a varázslatos erotikus játék, milyen funkciói vannak, és mi mindenre lehet használni.
1 909
0
Érdekességek és újdonságok
2019.07.02.
Mi történik velünk csókolózás közben?
2003 óta ünnepeljük az egyik legszebb ünnepet a szerelem és az intimitás területén. A csók világnapja már ezen a héten szombaton, azaz július 6-án lesz. Ha ön is részt akar venni ennek az ünnepnek a megünneplésében, az nem fog sok erőfeszítést igényelni… Csak csókoljon meg valakit, akivel kölcsönös fizikai vonzalmat éreznek és akibe szerelmes. Azonban tudja, hogy pontosan mi történik a testünkben, amikor csókolózunk?
2 103
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.