Allergiák, amelyek meglepnek bennünket az ágyban

Az allergiás reakciók bármikor átléphetik a hálószoba küszöbét, és beférkőzhetnek az ágyába. Statisztikailag bizonyított, hogy a nők sokkal inkább hajlamosak az allergiára. A férfiak ugyan néha-néha enyhe kellemetlenséget érezhetnek, de a nőkkel összehasonlítva ez az érzés nem tart sokáig, és nem különösebben intenzív számukra, így nem is keresik az okot.


A női méh nyálkahártyája azonban valamivel rosszabb helyzetben van. Noha öntisztító és nedvesedő képességgel rendelkezik, egyes idegen anyagok közvetlen védekező reakciókat válthatnak ki benne, amit a nő a kellemetlen tünetek széles skálájaként érzékel. Nézze meg, milyen allergiás reakciókkal küzdünk leggyakrabban az ágyban.

Allergia a síkosítóra

A kellemetlen érzés a síkosító használata után nem számít különösnek. A piacon lévő termékek tömkelege folyamatosan arra készteti a versengő vállalatokat, hogy innoválják termékeiket, és olyan alapanyagokat adjanak a készítményeikhez, amelyek meglepőek, és megkülönböztetik azt más tucattermékektől. Ez a hajsza az ügyfelekkel és a magas eladásokkal azonban nem mindig ér jól véget. Az összetevőben található új elemek ugyanis nem kedveznek minden nyálkahártyának.

A leggyakoribb tünetek az égés, viszketés, csípés, enyhe duzzanat, túlérzékenység. Néhány órával később az irritáció a húgycső, a húgyhólyag vagy a húgyvezetékek gyulladását okozhatja...

Ha égő érzést és a hüvely belső környezetének irritációját tapasztalja, öblítse le langyos vízzel, és várjon, amíg a rossz érzések el nem tűnnek. Jobb, ha semmivel sem keni be vagy kezeli le a nyálkahártyát, engedje, hogy egyedül birkózzon meg az idegen anyaggal. Ezután vegye a kezébe a síkosítót, és nézze meg az összetételét.
Valószínűleg az alábbi anyagok valamelyike okozza a problémát:

Parabének

Vagy ha a terméken csak az angolul szerepel az összetétel, keresse a paraben/s kulcsszót. A tartósítószerek ezen csoportja az etil-parabén, metil-parabén, propil-parabén, izopropil-parabén, butil-parabén és izobutil-parabén címszó alatt is rejtőzhet. Időnként a parabének rövidítése E214 vagy E126.

Ezek olyan anyagok, amelyeket manapság a kozmetikumokban, a gyógyszeriparban és ráadásul még az élelmiszeriparban is általánosságban használnak, és bár a testünk már kezdi megszokni őket, egyes emberekben allergiás reakciókat okozhatnak. Ezenkívül a társadalomban egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a parabének megbontják a hormonális rendszert, mivel túl sok női nemi hormont, azaz ösztrogént tartalmaznak.

Szerencsére ma már rengeteg olyan termék található a piacon, amelyek paraben free-ként vannak jelölve, tehát nem tartalmazzák ezeket az anyagokat. A megfelelő síkosító keresésekor azt javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el az összetételt, és olyan termékeket keressen, amelyeknek a gyártója kerüli a parabéneket.

Glicerin

A glicerin vagy glicerol egy olyan vegyi anyag, ami az alkoholos erjedés melléktermékeként képződik. A kozmetikumokban gyakran használják más anyagok keverékeként, amelyekkel hidratáló és lágyító alapot képeznek. A síkosító mellett megtalálható még a kozmetikumokban is - szérumokban, krémekben és primerekben.

A glicerin mint olyan azonban nagyon mérgező az emberekre, és a termék összetételében megjelenő százalékos részt az európai normák szabályozzák. Ennek az anyagnak egy kis mértéke fejfájást vagy gyomorpanaszokat okoz. Ha nagyobb a glicerin adagja, májbetegség léphet fel. Az érzékenyebb személyeknél a nyálkahártyával érintkezve azonnali allergiás reakció léphet fel.

Szacharidok

A szacharidokat vagy cukrokat valószínűleg nem kell külön bemutatni. Magas koncentrációban megtalálhatja őket az ízesített síkosítókban, amelyeket az édes aroma és az édeskés íz jellemez.

Néhány ember viszonylag nehezen viseli el a mesterségesen létrehozott szacharidok magas koncentrációját a nyálkahártyán. Égető és csípős érzést tapasztal, a bőr felszívja magába ezt az anyagot, és nem képes megbirkózni vele.
Ezért problémák esetén jobb, ha csak simán egy tiszta síkosítót választ, mindenféle szín, illat és íz nélkül.

Alkohol

Ez az összetevő nem okoz allergiát a szó szoros értelmében. Inkább a test egy olyan reakciót vált ki, ami szemmel láthatóan az allergiás reakcióhoz társul.

Manapság az alkoholt nemcsak a vegyes italokhoz adják hozzá, hanem a kozmetikumokban is egyre gyakrabban találkozunk vele. Antiszeptikus és fertőtlenítő hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elősegíti a baktériumok elpusztítását. Néhány síkosító tartalmazhat melléktermékként alkoholt is, amely (paradox módon, mivel síkosítóról beszélünk) a nyálkahártyával érintkezve kiszáradáshoz vezethet.

Ennek köszönhetően egyre gyakrabban alkalmazza a síkosítót, és a közösülés vége után a bőr nem tudja eldönteni, hogy valójában mit érez. Legyen az nedvesítés, amelyért más anyagok a felelősek, vagy teljes kiszáradás, mint a sivatagban. Ennek eredményeként irritáció, kipirosodás és kellemetlen érzést tapasztalhat az ágyékában.

Ha nincs kedve kinyomozni, hogy melyik adalékanyag ellen lázad a teste, de ugyanakkor el sem tudja képzelni a szexet síkosító nélkül, válasszon olyan vízbázisú síkosítót, aminek az állaga enyhén folyékony, színtelen és nincs semmilyen szaga.

Allergia a spermára

A férfi ejakulátummal szembeni allergia nem kellemes, különösen akkor, ha a pár utódot próbál nemzeni. A tünetek nagyon egyediek, de leggyakrabban ezek olyan tünetek, amelyeket gyakran összekevernek mikózissal vagy a vaginózissal, vagyis duzzanat, viszketés, hüvelyszárazság, diszkomfort... A nyálkahártya irritálódik, és lázad az idegen anyaggal szemben.

Szélsőséges esetben az sem kivétel, hogy a női test antitesteket termel a sperma ellen. Ennek eredményeként a sperma megsemmisül, és csökken a petesejt megtermékenyítésének a képessége. Így a gyermek fogantatása ilyen esetben nagy akadályt jelenthet.

A spermaallergia nem csak a vaginális szex kérdéskörébe tartozik. Az ejakulátumban levő anyagokra reagáló nyálkahártya a szájban is megtalálható, és általában akkor, ha a nőnek vaginális közösülés után problémái akadnak, az orális szex sem lesz problémamentes.

Ebben az esetben a tünetek hasonlóak bármely más allergiás reakcióhoz. Megduzzad a torok, nehézzé válik a légzés, a gégecső szűkül. A reakció súlyossága minden egyes nőnél eltérő lehet. Amíg az egyiknek csak kapar a torka, addig a másik nő állapota annyira kompikálttá válhat, hogy veszélybe kerülhet az élete, és azonnali orvosi ellátásra van szüksége. A férfi ejakulátumra való allergiát az allergológus erősítheti meg. Addig is csak óvszer használatával együtt adja át magát bármilyen szexuális játéknak.

Latexallergia

Bár általánosságban a számok azt mutatják, hogy a lakosságnak csak az 1-2%-a szenved latexallergiában, úgy gondoljuk, hogy manapság ez a szám a többszörösére nőtt. Ez egy természetes anyagra való allergiás reakció - kaucsuk, azaz kaucsukgumival szemben. A latex olyan anyag, amelyet az allergén fő bűnöseként lehet azonosítani, mivel a kaucsuk-féle fa levéről vagy tejéről van szó.

Ez az allergén a nyálkahártyán keresztül jut a testbe, és a test nem csak az óvszerrel való közösülés során van kitéve ennek. A háztartásban sok olyan tárgy található, amelyeket minimalizálni kell, vagy teljesen le kell cserélni egy másik alternatívára a latexallergia diagnosztizálásakor, vagy kerülni kell az ilyen tárgyakkal való érintkezést. Az, hogy van-e latexallergiája, az allergológus erősítheti meg/cáfolhatja meg.

Ha latexallergiában szenved, a hüvely az allergén felszívódását követően azonnal lázadni kezd, tehát szinte rögtön a nemi együttlét megkezdése után. Először meglepheti önt a viszketés vagy az égető érzés, ami lassan a hüvely belső ajkainak a megduzzadásához és a fokozott érzékenységéhez vezet. Bizonyos esetekben néhány órán belül jelentkezhet a hüvely kontaktusos gyulladása, azaz olyan gyulladás, amelyet a test idegen anyaggal szembeni reakciója okozza.

Az ágyban könnyen és egyszerűen elkerülheti a latexallergiát. Csak nyúljon a latexmentes óvszerek után, amelyek - logikusan - nem tartalmaznak latexet. Szerencsére manapság már sok latexmentes óvszer található a piacon, és ugyanolyan védelmet nyújtanak a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen, mint a hagyományos latex óvszerek.

Szerző
Martina
2020.07.22.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2018.07.13.
5 érv, hogy miért szerezzen be valamilyen erotikus játékot
Mivel a két ember közötti szerelem fizikai vonzerőt, intim kapcsolatot és szexuális vágyat is jelent, le kellene végre ráznunk minden előítéletet magunkról. Bár nagyon fejlett korba születtünk, még mindig vannak olyan konzervatív nézetek a társadalomban, amelyek arra kényszerítenek minket, hogy az olyan természetes tulajdonságot, mint a szexuális vágy, szégyellnünk kell. Talán itt az ideje, hogy nyíltan beszéljünk róla, lazítsunk és zöld utat adjunk az élvezeteknek. Senki sem mondja, hogy váltogatnia kellene a partnereit, hisz kísérletezni hosszú távú kapcsolatban is lehet, sőt még akkor is, ha éppen szingli, és nincs szüksége partnerre. Szóval változásra vágyik és szeretné felfedezni az ismeretlent? Ebben a cikkben néhány okot ismertetünk, hogy miért nagyszerű befektetés az erotikus játékszer.
1 175
0
Szexuális egészség
2019.08.15.
Hogyan késleltethető az ejakuláció vényköteles gyógyszerek nélkül?
Egyre több férfit gyötör a rövid állóképesség az ágyban, még fiatalabb korban is. A rendszertelen szex, az alváshiány, az életmód elhanyagolása, a túl sok stressz - ezek azok a faktorok, amelyek hatással vannak az ágyban végzett teljesítményére. Ez alól az sem kivétel, hogy minél több figyelmet szentel ennek a problémának, az annál súlyosabbá válik… Sokszor kérdezik tőlünk, hogyan lehet késleltetni a magömlést anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulniuk. Tehát nézzünk utána a dolgoknak...
1 587
0
Vélemények
2021.12.06.
Recenzió: Hot Octopuss Pulse Solo
Hetek óta próbálom eldönteni, hogy befektessek-e és vásároljak egy vibráló maszturbátort. Eddig csak a hagyományos, rezgésmentes Fleshlight maszturbátorokat teszteltem. Megnéztem néhány videót, olvastam néhány véleményt, és a Hot Octopuss - Pulse Solo Essential tetszett a legjobban. A Hot Octopus márkát még nem ismertem, így nem voltam teljesen biztos a magasabb árban. Viszont nagyon érdekelt a maszturbátor típusa, nem egy tipikus "ki-be", inkább a makk masszírozására szolgáló segédeszköz. Végre nekivágtam és megvettem!
645
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.