15% kedvezmény csak ma 🌻 Kód: MAJUS22

Amikor a szex fáj

A fájdalmas szexuális együttlét, szakszerűen mondva a dispareunia is, időről időre azokat az embereket is meglepheti, akik úgy gondolják, hogy testükben minden a lehető legnagyobb rendben van. Eleinte nem tulajdonítunk mélyebb értelmet azoknak a fájdalmaknak, amelyeket a szex közben átvészelhetünk, és bízunk benne, hogy amilyen gyorsan megjelentek, olyan gyorsan el is tűnnek. Ez azonban nem mindig igaz...

A fájdalmas nemi közösülés mögött számos különféle egészségügyi komplikáció rejtőzhet. Ezért, ha a fájdalom megismétlődik, több mint szükségszerű, hogy beszéljen erről az orvosával.

Nem minden fájdalom egyforma

A problémák felmerülésekor a legfontosabb dolog, hogy meghatározza, hogy milyen fájdalomról van szó, és megfigyelje, mikor jelenik meg a fájdalom, és mikor marad abba. Ez egy éles és erős fájdalom, ami a testüregekből indul ki? Ez egy tompa fájdalom, aminek epicentrumát nem lehet meghatározni? Égő érzést érez a nyálkahártyán, és így a közösülés fájdalmas? Meddig tart a fájdalom, és mi okozza ezt?

Ezeket a kérdéseket tisztáznia kell, mert különben a diagnózis felállításában és a kezelésben nem fog tudni előre haladni. A nőknek azt is figyelembe kell venniük, hogy a fájdalom csak a menstruációs ciklus bizonyos szakaszaiban jelentkezik-e, vagy mindig megjelenik, függetlenül attól, hogy éppen csak várja a menstruáció megjelenését, vagy az éppen nemrég ért véget.

Fájdalom a közösülés során a nemi szervekben

Ha fájdalmas a közösülés, amit a pénisznek a hüvelybe történő behatoláskor fellépő kellemetlen érzés jelent, és a fájdalom nem az alhasból származik, a leggyakoribb ok a bakteriális egyensúlyhiány a nyálkahártyán. Ez a probléma elsősorban a nőket érinti, de bizonyos esetekben nem kerüli el a férfiakat sem.

Ugyanis a nyálkahártyán elszapodorott baktériumok vannak jelen, amelyekkel a test természetes módon megpróbál megküzdeni. Ez a hely száraz, irritált és érzékeny az érintésre, semmilyen izgatás sem okoz kellemes érzéseket, hanem fájdalmat és égető érzést okoz.

Biztosan ne próbálja meg a mikózist vagy a vaginózist otthon, egyedül kezelni. Az orvosa kenetet vesz, és ennek megfelelően választja meg a megfelelő kezelési módot. Ezt a kellemetlenséget krémmel vagy kúpokkal lehet gyógyítani, és néhány nap múlva a probléma megszűnik. Addig is be kell szüntetni a szexet, amíg teljesen meg nem gyógyul. A mikózis vagy vaginózis ismételt visszatérése az életvitel megváltoztatását igényli.

Ez alól a nyálkahártya vagy a férfi péniszének sérülése sem képeznek kivételt, amelyek szabad szemmel nem láthatóak. Az izgalom során a nemi szervek megtelítődnek vérrel és kissé megduzzadnak, és még a legkisebb hasadás is kellemetlenséget okozhat. Ilyen esetekben helyénvaló néhány napot várni, és nem átadni magukat a szexuális élvezeteknek. A nagyobb sérüléseket krémmel vagy öblítéssel lehet kezelni, ami az orvos ajánlása alapján a gyógyszertárban is a rendelkezésre áll.

Alhasi fájdalom

Szex közbeni az alhasi fájdalmat elsősorban a nők érzik, és ezt semmilyen körülmények között nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez azt mutatja, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene, esetleg a testében valami olyan található, aminek semmi keresnivalója ott.

Az éles és tompa fájdalom a medencei területén lehet ciszta, gyulladás, endometriózis vagy szélsőséges esetekben a rák tünete. Ezért ne halassza el az orvoslátogatást, főleg abban az esetben, ha a fájdalom egyre gyakrabban és ismételten jelentkezik. Az orvos szonográfiai vizsgálat segítségével feltárja a fájdalom okát, és meghatározza a megfelelő kezelési javaslatot.

Vaginizmus

Külön fejezet a vaginizmusnak nevezett betegség, ami olyan nőknél jelentkezik, akik félnek a nemi közösüléstől, vagy akiknek a múltban traumatikus élményben volt részük szex közben. Ez a medencefenék izmainak az összehúzódása, aminek következtében a pénisz nem tud behatolni a hüvelybe. Abban az esetben, ha a partnerének ez mégis sikerül, a szex rendkívül fájdalmas.

A vaginizmust nem gyógyszerekkel kezelik, hanem pszichoterápiával. Sok esetben csak az segít a nőknek, ha az orvosuk elmondja nekik, hogy pontosan miről van szó, és hogy az izmok erős összehúzódását befolyásolhatják a saját akaratukkal vagy azzal, ha dolgoznak az önértékelésükön. Időnként hatásos lehet, ha lecseréli a partnerét, vagy síkosítót használ, ami megkönnyíti a pénisz becsúszását a hüvelybe.

Ezen esetek bármelyikében a fájdalomról értesíteni kell az orvost. Az emberi test egy bonyolult mechanizmus, ami éppen a fájdalommal jelzi a rejtett problémát. Beszéljen az orvosával, hogy kiderítse a valódi okot.
Szerző
Martina
2021.07.29.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2020.04.14.
Ismeri a szextamponokat?
Ismeri ezt a nagyszerű újdonságot, ami a menstruációs szextamponok formájában jelent meg? Sok nő még mindig megtagadja a szexet a menstruáció alatt, mert ez továbbra is tabunak tűnik a számukra. Érdekes, hogy éppen a menstruáció időszakában nagyobb a nők szexuális étvágya, a magasabb hormonszint miatt, és ez erősen arra csábítja őket, hogy minőségi közösülésben legyen részük. Az összes higiéniai intézkedés betartása esetén a menstruáció alatt sem kell félni a szextől.
1 348
0
Jobb szex
2019.08.17.
Milyen hatóanyagokat tartalmaznak a stimuláló síkosítók?
Először is jó lenne pár szót ejteni arról, hogy mi is az a stimuláló síkosító. Ezek olyan síkosítók, amik a nyálkahártya nedvesítésén és a jobb érzésen kívül a csúszás során egy másfajta hatást is eredményeznek - a nyálkahártya jobb vérellátását. Ez összefügg a nagyobb érzékenységgel az intim területen, aminek köszönhetően a nemi szervek jobban reagálnak a külső ingerekre.
1 461
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.