Biztonságos szex

A biztonságos szex az 1980-as évek óta intenzív téma. Ekkor terjedt el az AIDS nevű betegség. A nemi betegségek elleni védelem és megelőzés a szexuális felvilágosítás egyik központi témája. A védett közösülés a legjobb módja a nemi betegségek kockázatának kiküszöbölésének.

Bárki, aki védekezés nélkül szexel, ki van téve a fertőzés veszélyének. Számos eszköz és gyakorlat létezik azonban, amelyek segítségével védett szexuális életet élhet, és nem kell aggódnia a fertőzés miatt. Azonban még ez a védelem sem mindig 100%-os!

A nemi betegségek számos módon terjednek emberről emberre. Az orális, hüvelyi és anális szex a legismertebb, de a fertőzés csókolózás, sterilizálatlan tetoválótűk vagy piercingek útján is terjedhet. Néha a fertőzés a fertőzött anyáról az újszülöttre is átterjed. Egyes fertőzések gyógyszerekkel kezelhetők, pl. a klamídia, a kankó, a szifilisz, de vannak olyan vírusok, amelyek hosszú ideig, akár örökre a szervezetben maradnak.

A kankó, amelyben egyre többen szenvednek, a szexuális érintkezés minden formájával terjed. A betegség gyakran észrevétlenül zajlik, a fertőzött személy szinte semmilyen egészségügyi problémát nem észlel.
A nőknél a kezeletlen kankó nagy veszélyt jelent, különösen a terhesség alatt. A fertőzés a magzatra is átterjedhet, és agyhártyagyulladást vagy vakságot okozhat. A kezeletlen kankó sok esetben sterilitáshoz is vezet.
 

Óvszerek a hosszabb kitartásért

Ára: 1900 Ft
A másik alattomos nemi betegség a szifilisz, amely életveszélyes. Főleg a férfiak, a gazdag szexuális életet élő fiatalok körében terjed. Leggyakrabban a szívet, a gerincvelőt és az agyat támadja meg. Későbbi stádiumában kiterjedt mentális zavarokhoz vezet..

A trichomoniázis fertőzés leggyakrabban a nemi szerveket érinti. Az ember nemcsak szexuális úton fertőződhet meg, hanem például idegen törülköző használatával, szauna, vagy nyilvános WC-látogatással is. A betegség nem okoz látható tüneteket, csak égő érzést vizeléskor a férfiaknál és hüvelyi folyást a nőknél.

A legismertebb nemi betegség a chlamydia. A betegséggel való fertőzés WC-én lehetetlen, míg az átvitelt védekezés nélküli nemi közösülés okozza. A fertőzés kezeletlen formája mindkét nem esetében meddőséget okozhat. A vírus férfiaknál befolyásolja a sperma minőségét, nőknél pedig összenövéseket okoz a nemi szerveken. 

A nemi szervi herpesz szintén nagyon kellemetlen, csak Európában a lakosság mintegy 28%-át érinti. Az idegsejtekben rejtőzik, ahol az immunrendszerünk nem tudja kimutatni, ezért leggyakrabban akkor találjuk meg, ha valaki influenzás vagy más betegségben szenved. Mindenkinek jó tanács: ne csókolózzon olyan személlyel, akinek herpesze van, ne igyon közös pohárból, és még evőeszközöket se osszon meg.

A nemi betegségek közül a legsúlyosabbak közé tartozik az AIDS és a HIV. Immunhiányt okoz, ami azt jelenti, hogy megnő annak a lehetősége, hogy az illető megfertőződik, és nem tud megbirkózni egy gyakori egészségügyi problémával. A védekező mechanizmus teljesen meggyengül, egyenesen diszfunkcionális. Az AIDS-ért felelős vírus, a HIV behatol a szervezetbe, és megfertőzi az immunrendszer sejtjeit. Az immunrendszer fokozatosan leáll. A betegség átvitele leggyakrabban bármilyen szexuális érintkezés útján történik. Gyakrabban érinti a férfiakat. A HIV jelen lehet az spermában, a hüvelyváladékban, a vérben és az anyatejben. A biztonságos szexet nem szabad alábecsülni!

A védett szexuális együttlétek leggyakrabban használt eszköze, és nem csak a teherbeesés megelőzésére, az óvszer. Megfizethető, könnyen használható és a leghatékonyabb védelmet nyújtja a nemi betegségek ellen. Férfiak és nők számára egyaránt gyártják. A fertőzés kockázatának kiküszöbölésének egyéb módja, hogy korlátozza a szexuális partnerek számát, ne használjon már használt szexuális segédeszközöket, és ne szexeljen olyannal, aki azzal henceg, hogy sok szexuális partnere van. Nagyon fontos, hogy mindkét partner előzetesen megállapodjon a védett szexuális együttlétről. Az abszolút szexuális önmegtartóztatás az egyetlen legmegbízhatóbb módszer, amellyel biztosan védve lesz a fertőzéstől. Nos, lássuk be, jobb ötlet az óvszer használata nem?
Szerző
András
2021.10.13.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Vélemények
2022.05.27.
Recenzió: Satisfyer Lolli Plug 2 anális vibrátor
Az élet során mindent ki kell próbálni, ezért úgy döntöttem, hogy kilépek a komfortzónámból, és megismerkedem az anális szexszel. Kétségeim voltak először , hogy ki merjem-e próbálni a partneremmel😅, így megkaptam a Satisfyer Lolli Plug 2-t gyönyörű szürke színben. Ami meggyőzött arról, hogy ezt a vibrátort válasszam, a színe és az imádnivaló alakja mellett az a tény, hogy kezdőknek is alkalmas.
959
0
Jobb szex
2022.08.05.
Tippek a jobb szexért az idősebb hölgyeknek
Általánosan elterjedt nézet, hogy csak a fiatalok szexelnek. Egyikünk sem gondol arra, hogy még a szülők vagy a nagyszülők is állandóan aktív szexuális életet tudnak és akarnak élni. De ennek az ellenkezője is igaz, annak ellenére, hogy ez a téma gyakran tabu. A szexuális vágynak nincs lejárati ideje. Természetesen néhány dolog változik az évek során. Legyen szó intenzitásról vagy biológiai lehetőségekről.
1 474
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...