Csókolózási kultúra

Tudta, hogy több tucatféle csók létezik, amely többségének van sajátos jelentése és hosszú története? Egyes országokban tilos a csókolózás, más nemzetek megsértődhetnek, ha valaki nyilvánosan csókolózik országukban. Úgy tűnik, hogy a csók a kultúra része, és idegen helyek meglátogatásakor először meg kell győződnünk arról, hogy mi ezeken a helyeken illendő és mi nem.
Csokolozasi-kultura

A csókok típusai

Mindannyian másképp ismerjük a csókot. A legtöbb ember számára az a csók, amikor az ajkak rövid időre érintkeznek. De talán az első, ami eszébe jutott egy homlokpuszi vagy egy francia csók. Akárhogy is legyen, sokkal több csók típus létezik.

Homlokpuszi

A homlokcsók a gyengédség jele, amely nem feltétlenül a szexuális vonzalmat  jelzi. Ez egy varázslatos pillanat, amikor az egyik bebizonyítja a másiknak hogy szereti, és meg akarja védeni. Ez a fajta csók nemcsak a szerelmesek, hanem a szülők és gyermekeik körében is gyakori.

Kézcsók egy gentlemantől

Ha egy férfi megcsókolja a nő kezét, ez az udvariasság, a tisztelet és a csodálat jele. A kézcsók több a köszöntésnél, több tiszteletet fejez ki ezért illik kissé lehajolni. Szeretői szinten azonban ez a ragaszkodás és a mély érzelmi kapcsolat jele. Ha egy nő megcsókolja a férfi kezét, akkor azért teszi, hogy hálát és bizalmat mutasson neki.

Az arccsók 

Az arccsóknak sok jelentése van. Az arccsókolás megfelelőnek tekinthető a családtagok, valamint a barátok és ismerősök körében. Az arccsókot sok kultúrában használják, de változó jelentéssel.

Arcon csókolunk akkor is, ha valami különlegeset fejezünk ki az embernek. Ez például gratuláció lehet, de sajnálat vagy részvét kifejezése is.
Általánosságban elmondható, hogy az arccsókot gesztusként fogjuk fel, nem pedig az érzelmek kifejezésének eszközeként.

Rövid puszi a szájra

Az ajkak érintkezése a másik ember ajkával azt jelzi, hogy valami zajlik mindkét résztvevő szívében. Bár ez a csók viszonylag gyakori a szülők és a kisgyermekek között, a szeretők között valamivel jelentősebb. Azt sugallja, hogy mindkét fél vonzódik egymás iránt, és valami többet akarnak.

Szenvedélyes francia csók

A francia csók valószínűleg a leghíresebb csók. Mindannyian főleg filmből ismerjük. Ennek során két szerető ember nyelve összefonódik, vagyis a nyelv jelentős szerepet kap. Ez a csók nagyon meghitt, és mindkét résztvevő pontosan tudja, mit akar, és mi folyik a fejében.

A legtöbb esetben a francia csók olyan előjáték, amely simán átmehet a nemi kapcsolatba. Ez tehát egy olyan szenvedélyt keltő előjáték egy részét képviseli, amely nem tartozik más emberek elé, tehát hagyja ezt a fajta csókot inkább a hálószoba ajtaja mögött.

A fülcsók nem csak a lustáknak

A fülcimpák gyengéd irritációja hosszabb ideig tart, ezért jobb, ha nem kezdi el, ha nem akarja majd befejezni. Ez is a szexuális vonzalom és a másik iránti vágy megnyilvánulása. A fül körüli terület, valamint maga a fül valóban érzékeny erogén zóna, amelynek megcsókolása paradox módon mindkét résztvevőt izgatja.

A pillangó puszi nem is csók

A pároddal olyan közel kell kerülnötök egymáshoz, hogy összeérjenek a szempilláitok, majd megrebegtetve azokat egyfajta pillangóérzést keltetek.

A mély érzés által egyesített pár így élvezi a jelen pillanatot. Egyszerűen fogalmazva - bár bizonyos szexuális izgalmat is éreznek, ebben a pillanatban fontosabb számukra a gyengédség és az egymás szemébe nézés.

Érzékeny angyali csók

Ha valaki gyengéden megcsókolja a másik csukott szemét, azt angyal csóknak nevezzük. Ez egy nagyon intim gesztus, amivel kifejezzük, hogy törődünk a másikkal, megbízunk benne és védelmezzük.

Angyali csókot adhat a szülő a gyermekének lefekvés előtt, de ez a csók egy előjáték részeként is megjelenhet. A szem környéke szintén nagyon érzékeny erogén zóna, amelyet gyakran elfelejtenek.

Vámpír csók

Képzeljen el egy olyan párt, ahol az egyik szenvedélyesen vágyik a másik test közelségére. Az egyik alaposan megvizsgálja ajkával a párja nyakát, és sokszor a fogával is. E csók után a testen marad egy piros jel vagy egy kis zúzódás. Ez egy emlékeztető, hogy a személy kapcsolatban él. 

Pókember ikonikus csókja

Rövid idő alatt a Pókember csókja népszerűvé vált, és különösen Amerikában nagy sikert aratott.

Milyen csók ez? Az egyik pár fejjel lefelé lóg. Azok az emberek, akik nem rendelkeznek természetfeletti képességekkel, a Pókember csókját úgy hajtják végre, hogy az egyik az ágy szélén a hátán fekszik, és hagyja, hogy a feje lógjon. Így tehát a film rajongói boldogok lehetnek, hogy megtapasztalhattak valamit, amit a filmben láttak…

A csókokra is vonatkozik a törvény

Ha úgy gondolja, hogy a világ bármely pontján biztonságos csókolózni, téved. Vannak olyan országok, ahol pénzbírságot vagy akár börtönt is kaphatnak ezért. Ha egzotikus vakációra vágyik, akkor jobb, ha megnézi, mi szabad és mi nem.

Törvénysértés Dubaiban, tabu Kínában

Dubaiban a csókolózás vagy egyéb kölcsönös vonzalmat kifejező gesztus tilos. Az idegenforgalomhoz alkalmazkodó városokban "csak" felháborodást vált ki, de a külföldiek körében nem annyira népszerű területeken a rendőrséggel is találkozhat.

Ha Kínába látogat, félreértéssel találkozhat. Ez akkor megtörténhet, ha nyilvánosan csókol meg valakit. Igazán fülledt légkört fog okozni, mivel a kínaiak nem csinálnak ilyesmit. Ez hasonló ahoz, mint amikor valaki nálunk az utca közepén elkezdene vetkőzni. Egyszerűen nem tartozik a kultúrájukba, és tiszteletben kell ezt tartani.

A kultúrák ütközései Európában is előfordulhatnak. Példa erre az olaszországi Eboli város, amely pénzbírsággal sújtja az autóban csókolózást. Ez egészen logikus okból fakad - Olaszország vallási alapokon nyugvó ország, amely zárt térben, például autóban való csókot a szexhez vezető előjátékként érzékeli.

Ha nyári vakációt tervez, ellenőrizze az ország szokásait. Érkezéskor figyeljen más turisták és különösen a helyiek viselkedésére. Ezzel elkerülhetőek a félreértések és problémák, amelyek kényelmetlenné tehetik a nyaralását. Csókokkal megünnepelni a Nemzetközi Csóknapot nem érdemes főleg olyan muszlim országokban, mint Egyiptom, Törökország, Egyesült Arab Emírségek vagy India.
Szerző
Andy Moravek
2021.07.26.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...