15% kedvezmény csak ma 🌻 Kód: MAJUS22

Feromonok - valóban növelik a szexuális vonzerőt?

A nőstény rovarok a levegőbe kibocsátott feromonok segítségével több kilométeres távolságra is képesek bevonzani a hímeket. Az emberekben ezek a vegyi anyagok nem játszanak ennyire alapvető szerepet, mert a viselkedésük nagymértékben befolyásolja az agyat. De a férfiak és a nők tudatalattijára minden bizonnyal hatnak a feromonok.

Feromónový lektvar
Számos kutatás eredménye érdekes. Például az ausztrál tudósok rájöttek, hogy a férfi feromonnal érintkezésbe kerülő fehérneműt a nők nagyobb mértékben vásárolták, bár ez drágább volt. Még a feromonok keverékével átitatott adósságok befizetésére szolgáló emlékeztetők is akár egyötöddel sikeresebbek voltak, mint a feromonok nélküliek- Ezek az anyagok anélkül keltenek ránk benyomást, hogy azt észrevennénk. Főleg azért tűnnek titikzatosnak, mert keveset tudunk róluk. De valamit azért biztosan tudunk.

Érzik a hímek érdeklődését

Például a hangyák, méhek és más rovarok kolóniájában a "feromonos beszéd" nagyon fejlett. Nem csak a szaporodásukat segítik, hanem általában "beszélgetni" is, és az életük megszervezését is segítik. Például a termeszvárban a királynő által kibocsátott feromonok arra ösztönzik a nőstényeket, hogy vigyázzanak rá, miközben megakadályozzák őket, hogy kifejlődjenek a petefészkeik. Amikor a királynő meghal, a nőstények maguk kezdenek tojást tojni. Ha túl sok termesz hal meg a különféle termeszek között folytatott harcban, és a feromonjaik bizonyos szintre esnek a közösségben, akkor a fiatal termeszek nem nőstényekké válnak, hanem hím harcosokká.

MUDr. Radim Uzel, az egyik vezető cseh szexológus, a Sexual Menagerie című könyvében rámutat arra, hogy a kémiai kommunikáció a fejlődés szempontjából a legrégebbi. Az állatok sok jelet továbbítanak feromonok, riasztási, jelölési és szabályozó üzenetek, és természetesen szexuális üzenetek útján. Például, ha a nőstény patkányok megérzik a hímek feromonjait, akkor az ovulációt vált ki bennük, vagyis a petesejt útját a petefészekből a méhbe.

A fogamzásgátló elnyomja a feromonokat

Karl Grammer osztrák tudós úgy találta, hogy a fogamzásgátlókat szedő nők esetében jelentősen csökkent a saját feromonjaik termelése, ugyanakkor romlik a férfiak feromonjaira adott reakció képessége. Elmondása szerint növelik annak a valószínűségét, hogy a megfelelő partner kiválasztása során mellényúlnak.

Például a Science magazinban közzétett cikk szerint az egerek a feromonok által kicserélik a nemmel, a csoportban elfoglalt státusszal, és az azzal kapcsolatos adatokat, hogy mennyire állnak készen a párosodásra.  

Egységes menstruáció


Sok tudós régóta kételkedett abban, hogy a feromonok léteznek-e és működnek-e az emberekben. Az első áttörés az amerikai Marty McClintock kutatása volt. Megvizsgálta, hogy miért válik egységessé a nők ciklusa a női menedékhelyeken, vagy ott, ahol sok nő él együtt. McClintock két anyag jelenlétét mutatta ki, először a nőstény patkányok vizeletében.  A menstruációs ciklusuk mindaddig szinkronizálódott, amíg egy csoportban éltek.

Jel egy primitív emlős agyába


David Berliner (tanulmány), a Salt Lake City Orvosi karának az anatómia professzora, kezdte el vizsgálni a feromonok emberi viselkedésre gyakorolt ​​hatását. Észrevette, hogy felszabadultabbnak és magabiztosabbnak érzi magát, ha a laboratóriumban egy kivonatot egy nyitott edényben hagy. A kollégáira is ugyanilyen hatással volt. Ez a jelenség a Berliner és más tudósok kiterjesztett kutatásait váltotta ki.

Ma már tudjuk, hogy a feromonok a bőrön keresztül választódnak ki, és például az izzadság mellett a nyál vagy a vizeletet is tartalmazza. Még ha a vizelet része is, önmagában szagtalan. Nem szaglással észleljük, hanem a Jacobson-szervvel, más néven a vomeronazális szervvel.
Ez cső alakú, és az orrban található az orrvezetésnél. Nem csak a feromonokat érzékeli, hanem azokat az anyagokat is, amelyeket együttesen vomeroferineknek nevezünk, még nagyon alacsony koncentrációkban is. Anélkül regisztrálja őket, hogy az ember észrevenné. Amikor észleli őket, jelet küld, ami aktiválja az agy azon területeit, amelyek szabályozzák a tudatos tevékenységet. Közvetlenül az agy legrégibb fejlődési központjaihoz vezetnek, amelyek az állati ösztönöket vezérlik.

Sok tudós arra a következtetésre jutott, hogy a feromonok sokkal fontosabb szerepet játszhatnak az életünkben, mint eddig gondoltuk. A szexben ezek valószínűleg a kölcsönös vonzás korai szakaszában érvéneyesülnek leginkább. Úgy tűnik, hogy a következő szakaszban, vagyis a szerelem időszakában, a feniletil-amin és a szerelem egész komplex kémiája uralkodik.

Nagyobb szexuális étvágy

A legfrissebb kutatások szerint a feromonok szülés után is érvényesülnek. A nő a mellbimbóudvarból választja ki őket. Megerősítik a köteléket közte és a gyermek között. Ugyanakkor hozzájárulnak a nyugodt légkörhöz, és jó érzelmi állapotot idéznek elő. Nemcsak az újszülöttekre, hanem a család többi tagjára is kihatnak. A szoptató anyák által kibocsátott feromonok befolyásolhatják más nők menstruációját, és fokozhatják érdeklődésüket a szex iránt.

Az amerikai Julie Mennel kutatása hosszú távú szexuális vágyat és fantáziát jegyzett fel velük kapcsolatban. Egyes őslakos kultúrákban ezt a jelenséget már régen megfigyelték. Ezért ott a frissen házasodott nők sok időt töltöttek szoptató anyák társaságában. Ez állítólag növelte a teherbe esésük valószínűségét.

Különös kutatások

Sok kutatás történt arról, hogy a feromonok hogyan hatnak az emberekre. De néhányuk nagyon bizarr.
A kísérletek résztvevői a viselt pólókat, a hónaljizzadtsággal átitatott zsebkendőket, vaginális váladékkal ellátott tampont és még sok más bizarr dolgot szagoltak.
Az egyik kísérletben a tudósok néhány moziülést férfi feromonokkal permeteztek be. A nők inkább ezeket az üléseket, a férfiak inkább a "jelöletlen" üléseken részesítették előnyben.

Mellényúlt

Az egyik feromon kutató úgy döntött, hogy megpróbálja növelni a saját szexuális vonzerejét. Tehát feromonokkal kente be magát, amelyek képesek voltak teljesen elkábítani egy bizonyos pillangófaj nőstényeit. Az eredmény meglepte. A nők ugyanúgy nem figyeltek rá, mint korábban, de amikor elhagyta a laboratóriumot, éppen az említett pillangók kezdték el támadni.

Norma McCoy és Lisa Pitini, a San Francisco Állami Egyetemen viszont azt figyelték meg, hogy azok a nők, akik egy csepp feromonot adtak a parfümhöz, a férfiak gyakrabban és hosszabb ideig csókolták, többet enyelegtek és gyakrabban szexeltek velük. A gyengédség és az egyéb érintkezések száma figyelemre méltóan, 74%-kal nőtt.

Kar Grammer a bécsi egyetemen viszont hagyta, hogy a férfiak értékeljék a nők vonzerejét a fényképeken. A bizonyos feromonok hatásának kitett csoport a fényképezett nőket általában vonzóbbnak értékelte.
A nőkkel végzett kísérletek során azt tapasztalta, hogy az androstenol nevezetű feromon javítja a nők hangulatát, megnyugtatja őket és az elégedettség érzetét kelti számukra. Ezzel szemben a rokon Androstenon feromon, amely szintén a férfi tesztoszteronból származik, negatív reakciókat vált ki. De csak akkor, ha a nők nem ovulálnak. Az ovuláció alatt az Androstenonra adott negatív reakció eltűnt.

Túl egyszerű lenne

Az ilyen kísérletek eredményei azt sugallhatják, hogy az emberek a feromonok védtelen áldozatává válnak. Ez azonban egy nagyon leegyszerűsített nézet.

Magatartásunkat nemcsak a feromonok befolyásolják, hanem a szülőkben megfigyelt minták, a tapasztalat, a nevelés és így tovább. Még a nők sem elégednek meg azzal, hog szagolják a férfiakat, ahogyan nem csak a tesztoszteron mutatókat értékelik (vállszélesség, keskeny, feszes derék, popsi stb.). Mindaddig, amíg ez nem csupán ideiglenes érdeklődés vagy pillanatnyi fellángolás, sokkal inkább érdekli őket a férfi azon képessége, hogy megóvja őket, és kielégítse különféle igényeit (nem csak anyagilag, de elsősorban mentálisan is), valamint a család igényeit.

"De nem csak ezt - hangsúlyozza MUDr. Radim Uzel. "Amikor egy nő vagy egy férfi hülyének vagy valami miatt kellemetlennek tűnik, a feromonok úgy hathatnak önre, ahogy akarnak, akkor sem fogja önt megszerezni. Ennek oka az, hogy a potenciális partnereinket sokkal összetettebben értékeljük, mint arra bármelyik feromon képes."

Szerző
Áron
2021.07.23.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Erotikus történetek
2021.03.03.
Erotikus történet: Megszakadt barátság vagy új kapcsolat
Csendes, sötét éjszaka volt. Az asztalnál ült, és nagy sexuális étvágya volt. De tudta, hogy nem lesz könnyű, hogy valószínűleg nem kapja meg azt, amit a legjobban szeretett volna a világon. Harcolt önmagával. A késztetés, a kapzsisága és fejetlen vágya ellen.. Hogyan szórakozzon egy nővel, aki olyan közel állt hozzá. Gondolatok jártak a fejében - akarja-e őt? Nem megy valami rosszul? Erősebb ez az ösztön, mint a barátságuk fontossága? Át tudja lépni a határait? De mikor, ha most nem?
1 313
0
Hogyan válasszunk
2018.07.09.
Miért érdemes éppen egy szilikon vibrátort választani és milyen előnyökkel jár?
Számtalan vibrátor van a világon. Azonban ezek nem csak a méretükben vagy a színükben különböznek egymástól, hanem kialakításukban, funkciójukban sőt az anyagukban is. Tehát hogyan választhatja ki a megfelelőt? Ebben a cikkben olyan vibrátorokat szeretnénk bemutatni Önnek, amelyek jelenleg a piacon megtalálható legminőségibb termékek közé tartoznak.
1 574
0
Érdekességek és újdonságok
2022.03.18.
Sorozat: Az érzékek mint erogén zónák - SZAGLÁS
Minden érzékszervünk egyben erogén zóna is, amely az intim élmény új dimenzióihoz segíthet eljutni. Kezdjük a szaglással. A szaglással függ össze a régi közismert mondás: "kedvelnünk kell a partnerünk illatát/szagát". Ez egy leegyszerűsített ábrázolása egy összetett kémiai-biológiai folyamatnak, amely az agyunkban zajlik, és nagymértékben részt vesz a szexuális, de az élettárs kiválasztásában is.
249
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.