Gésagolyók - minden, amit tudni kell róluk

A gésagolyók nagyszerű szexuális és egészségügyi segédeszközök is egyben. Az első vásárlás előtt mindenkinek rengeteg kérdése van, amire kevés a válasz. Ezért írtunk egy listát azokról az alapvető tényekről, amelyekről tudnia kell a gésagolyókkal kapcsolatban, hogy ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelőt.
Gésagolyók

Mi is az a gésagolyó?

Olyan kis golyókról van szó, amelyeket a hüvelybe kell behelyezni. Szexuális stimulációra, a szexuális étvágy növelésére vagy egészségügyi segédeszközként a medencefenék izmainak megerősítésére szolgálnak. Kiváló segítségnek bizonyulnak a Kegel-gyakorlatok elvégzésénél.
 

Melyek a legmegfelelőbb golyók kezdők számára?

Kezdőknek a különösen népszerű Feelz golyókat ajánljuk, amelyek orvosi szilikonból készülnek (vigyázzon: sok ugyanolyan kialakítású, de nem márkás PVC anyagú utánzattal is találkozhat!), erős szilikon zsinórral rendelkeznek és könnyen tisztíthatók. Ráadásul a 4 890 Ft-s ár is nagyon kedvező. Emellett egy kicsivel nagyobbak, ami kezdők számára előnyt jelent.

Milyen súlyú gésagolyók a legmegfelelőbbek kezdők számára?

Ez elsősorban attól függ, hogyan tudja irányítani a hüvelyi izmait. Általában a könnyebb súlyú golyókat egyszerűbb megtartani. A nehezebb golyók már inkább tapasztaltabb felhasználók számára alkalmasak.

Nehéz használni a gésagolyókat?

Ez minden nőnél különbözik, de a legtöbb hölgynek nem okoz gondot a használatuk. Eltarthat egy kis ideig, amíg meg fogja tudni tartani a gésagolyókat, de gyorsan megtanulja,majd, hogyan kell őket használni, és ezután már csak az élvezetre koncentrálhat. 

Milyen hosszú ideig tartsam benn őket?

Először 5 perces időintervallumokkal kezdjen. Ha Kegel-gyakorlatokat végez, akkor 10 perccel indítson! Később, amikor már gond nélkül meg fogja tudni tartani őket, és a szervezete már hozzászokott, nyugodtan használhatja őket hosszabb ideig is.

Mennyi idő elteltével fogom észrevenni az eredményeket?

Ez is egyéni. Az egyetlen válasz, amit őszintén mondhatunk, az az, hogy ha rendszeresen fogja használni a gésagolyókat, az eredményeket idővel tapasztalhatja. Ugyanúgy, mint az edzőteremben. Ott sem látja az eredményeket rögtön az első hét elteltével. De ha kitartó lesz, akkor az eredmények láthatóak lesznek!


Hogyan tisztítsuk a gésagolyókat?

A golyókat mindig meg kell tisztítani, minden egyes használat előtt és után. A vezeték nélküli gésagolyók könnyebben tisztíthatók. Öblítse le őket meleg víz alatt, és mossa meg őket antibakteriális szappannal vagy egy kifejezetten szexuális segédeszközökre alkalmas, speciális tisztítószerrel, amelyet megtalál a szexshopunk kínálatában is. Ezután újra öblítse le őket tiszta vízzel, hogy alaposan lemossa róluk a szappan/tisztítószert, és puha törölközővel törölje meg a golyókat. 

Ha vezetékes gésagolyókról van szó, győződjön meg róla, hogy alaposan megtisztította a golyó és a zsinór közötti kapcsolatot.

Mi alapján vásároljak gésagolyókat?

Sajnos nagyon sok utánzat van a piacon, amelyek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amik károsak a szervezetre. Ha a golyókat féláron árusítják, mint más szexshopokban, akkor valószínűleg a márkás termék utánzatáról lesz szó. Legyen óvatos. Jó választás egy kezdő számára a szilikon gésagolyó. Az anyag tulajdonságairól a biztonság kedvéért érdemes közvetlenül a szexshopunkban tájékozódni.

Hol vásárolhatom meg a gésagolyókat?

Ideális esetben az Ön kedvenc szexshopjában. Nálunk is megvásárolhatja őket a gésagolyók kategóriában. Ha most megrendeli, holnap már Önnél lesznek!

A kezdők kisebb vagy nagyobb golyókkal kezdjenek?

A nagyobb golyókat könnyebb megtartani a hüvely belsejében, ezért azokkal érdemes kezdeni. Később, amikor már edzettek lesznek a medenceizmai, használhat kisebb és nehezebb golyókat is.
Venušine guličky bez šnúrky
Vezeték nélküli gésagolyók

Hogyan használjam a gésagolyókat szex közben?

Bár a gésagolyók használata szex közben is lehetséges, de azt javasoljuk, hogy először ismerkedjen meg velük, és tanulja meg, hogyan tudja irányítani a medencefenék izmait, miközben Önben vannak. Ha ezt megtanulta, utána a golyókat  már szex előtt is behelyezheti a hüvelybe. A golyók izgatni fogják Önt és partnerét is.
Szex közben vezeték nélküli golyók használata ajánlott, amelyeket szét lehet választani.
A behelyezésük előtt használjon síkosítót. Kezdjen lassan, kerülje a gyors mozdulatokat, és figyelje, hogyan reagál a teste. Ez azért is fontos, hogy a partnere ne sérüljön meg. Mindkettejük számára kellemesnek kell lennie. Ha ez nem így van, akkor inkább vegye ki a golyókat, vagy csak egy golyót használjon. Probálja ki például a Lelo Luna gésagolyókat.

Szex közben használhatok olyan gésagolyókat is, amelyek vezetékkel vannak összekötve?
Igen, de ez csak abban az esetben lehetséges, ha vékony vezetékről van szó. Abban az esetben, ha a golyók vastag vezetékkel rendelkeznek, nem javasoljuk a gésagolyók használatát szex közben. Nagyon kellemetlen lesz.

Bennem maradhatnak a golyók?

Megtörténhet. Különösen azoknál a golyóknál, amelyeknek nincs vezetékük. Azonban nem jutnak túlságosan messzire, legfeljebb a méhnyakig. Ha ez véletlenül megtörténik, csak idő kérdése, mikor fognak a gésagolyók  maguktól kiesni. Nyugodtan üljön le az ágy szélére, és próbálja meg az izmok megfeszítésével kinyomni a golyókat.

Mit mondanak a gésagolyókról a nőgyógyászok?

Kérdezze meg az Ön nőgyógyászát. Alapvetően nincs semmi ellenvetésük, és ajánlják őket. Kétségtelenül számos előnyük van minden korosztály számára. Ha babát tervez vagy már terhes, és a szülés előtt áll, segítenek megerősíteni a medenceizmokat és jobban irányítani a hüvelyi izmokat. A szülés ennek köszönhetően könnyebb lesz, és lehetőség szerint kellemesebb is.
A középkorú vagy akár idősebb korban lévő nőknek segíthetnek az inkontinencia problémájával. Az erősebb hüvelyizmok és a megerősített medencefenék jobb kontrollt tesznek lehetővé.

Van valami hátránya a gésagolyók használatának?

A gésagolyók használatával kapcsolatos problémák túlnyomó többsége a nem megfelelő higiénia és gondoskodás hiánya miatt alakul ki. Ritkán, de allergia is felléphet az anyaggal szemben. Ez elsősorban az olcsó imitáció megvásárlásának köszönhető, amely nem feltétlenül 100%-ban biztonságos, és ártalmatlan az egészségre nézve. Ha több anyagra is allergiával, próbálja ki a szilikon gésagolyókat.
Luxus szilikon gésagolyok
 Lelo - luxus szilikon gésagolyók

Mi a különbség a gésagolyók és a Kegel-golyók között?

Elvileg nincs köztük különbség. Ugyanarról a termékről van szó, csak a nevük különbözik.
Ha teljesen pontosak akarunk lenni, akkor a Kegel-golyóknak kb. 34 grammnak kellene lenniük (egy golyó). Kutatások alapján ez az ideális súly.
Még számos más elnevezéssel is találkozhat, de a termék mindig ugyanaz, mint például: hüvelygolyó, kéjgolyó, orgazmusgolyó, gésagolyó, ikergolyó, szerelemgolyó, benwa golyó és még sok más.

Vegyem ki a golyókat, amikor WC-re megyek? 

Nem sükséges, de javasoljuk, ha nem akarja elveszíteni őket. A szükség elvégzése során ön is ellazul, és az izmai is meglazulnak, ennek köszönhetően a golyók könnyen kieshetnek.

Károsodhatnak a golyók?

Minden lehetséges. Ha rossz minőségű terméket vásárol, nagyon könnyen károsodhat.

Kaphatok fertőzést?

Igen, kaphat. Úgy, ahogy bármi más is fertőzést okozhat, a gésagolyóknak köszönhetően is kaphat fertőzést. Ezért nagyon fontos a megfelelő higiénia betartása. A golyókat használat előtt és után mindig meg kell mosni és javasoljuk, hogy szexuális segédeszközökre kifeljesztett fertőtlenítőszert is használjon. 
Szerző
Kata
2018.07.15.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.06.02.
Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?
Az alkohol jó szolga, de rossz úr a szexuális játékok esetében. Egyrészt az alkohol ellazíthat minket és megszabadíthat a gátlásoktól, amelyek megakadályoznák, hogy  egy igazán felszabadult élményben legyen részünk. Segíthet az ellenkező nemmel való kapcsolatfelvételben vagy az enyhe flörtölésben, illetve a nem szexszel végződő hancúrozásban is. De amikor magáról a szexről van szó, az alkohol hirtelen nem is olyan előnyös.
563
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...