Használhatok síkosítót a terhesség alatt?

A hüvelyi környezet terhesség alatt sok változáson megy keresztül, amelyek minden nőnél eltérőek lehetnek. Gyakran ismételt kérdés, amivel a tanácsadó központunknál találkozunk, a síkosító terhesség alatti használatára vonatkozik. Fennáll a fertőzés veszélye? Befolyásolja a síkosító a magzat fejlődését? Ennek járunk utána a következő pár sorban.

A terhesség egy olyan időszak, amikor is a női test megváltozik és alkalmazkodik a méhben lévő magzat igényeihez. A növekvő pocakon és a megnövekedett melleken kívül a hüvely nyálkahártyájának változásai is megfigyelhetők. Jobban meg van telítődve vérrel, sokszor megváltoztatja a színét, intenzívebben reagál az ingerekre, és bizonyos esetekben enyhe duzzanat figyelhető meg. A hüvelyből kiválasztódó váladék is megváltozik. Míg egyes nők megnövekedett nedvesedést tapasztalnak, másokat pedig a szárazság érzése gyötör.

Éppen ezek a nők az elsőszámú jelöltjei a síkosítót használó nőknek a terhesség alatt. És bár úgy tűnhet, hogy az első csoportnak, amelyiknek a hüvelye több váladékot produkál, el kellene felejteniük a síkosítót, ez nem így van. A hüvelybe való behatolás során és az elhúzódó szerelmeskedés közben mikroszkopikus repedéseket hagyhat a hüvely nyálkahártyáján. Ezek később a baktériumok melegágyai lehetnek, és "ideális" előfeltétele lehet a fertőzés kialakulásának. Ennek az elkerülésének az egyetlen hatékony módja a síkosító használata.

Tehát ajánlott a síkosító használata terhesség alatt?

Egyértelműen igen. A jól megválasztott síkosító benedvesíti a nyálkahártyát, megakadályozza a horzsolások keletkezését, és elősegíti a sima behatolást. Ennek köszönhetően a közösülés problémamentes, nem irritálja a vérbőséggel teli nyálkahártyát, és minden szó szerint olyan simán megy, mint a kés a vajban.

Milyen típusú síkosítót válasszunk?

Mivel a terhes nők esetében felbomlik a hüvelyben található természetes baktériumok egyensúlya, fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelyet a test nem érzékel idegennek. Ezért egy olyan vízbázisú készítmény után nyúljon, ami llatmentes, szagtalan és ízesítés nélküli.

Az illatosított síkosítók, hozzáadott aromákkal, később például mikózist is okozhatnak. Ezért a cseresznye, csokoládé vagy vanília illatú készítményeket tegye addig félre, amíg a pocakjában növekvő apróság nem kezdi el felfedezni a világot.

Ugyanez vonatkozik a stimuláló síkosítókra is - azok a termékek, amelyek melegítő vagy hűsítő érzést hagynak a nyálkahártyán, nem biztos, hogy kellemes érzést fognak okozni a terhesség alatt, még akkor sem, ha a terhesség előtt imádta a hatásukat. Terhesség alatt a nyálkahártya irritációval reagálhat erre az ingerre, és ez sem kivételes eset, ha elviselhetetlen égető érzés jelentkezik.

A szilikonos alap szintén nem megfelelő választás a terhesség alatt, mivel az ilyen típusú gélt nehezebb lemosni a bőrről és a nyálkahártyáról. A vízbázisú síkosító beszívódik a nyálkahártyába, nem hagy maga után zsíros vagy ragacsos bevonatot, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a síkosító nyomai önben maradnak a szex után. A hüvelyi környezet egyedül is megbirkózik a vízbázisú készítményekkel, és néhány perc elteltével a közösülés után el is fogja felejteni, hogy használt valamilyen készítményt.

Eljuthat-e a síkosít a magzathoz?

Nem. A baba ugyanis a méhben nő, és azt a méhnyak választja el a hüvelytől. A terhesség alatt csak egy kis nyílás található rajta, ami nem engedi át az idegen anyagokat a medence területére. Ezenkívül a magzatot a magzatburok védi, és nyugodtan úszik a magzatvízben. Ezért a magzatba való közvetlen behatolás nem lehetséges.

Így a megfelelő síkosító használata a terhesség alatt nem von maga után semmilyen következményeket sem a leendő anya testében, sem magában a magzatban. A szex a síkosítónak köszönhetően sokkal kellemesebb, és megakadályozza a horzsolások vagy kisebb sérülések keletkezését, amelyek szüléskör minden bizonnyal nem könnyítenék meg a körülményeket.
Szerző
Martina
2019.09.24.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Vélemények
2022.04.05.
Recenzió: Fehérnemű márkák összehasonlítása - Obsessive, Passion és Penthouse
A női alsóneműnek sok típusa van: pamut alsónemű, csipke alsónemű, klasszikus alsónemű... Végtelen számú típust lehetne felsorolni. A női fehérneműk közös jellemzője azonban az, hogy minden nő ruhatárának részét képezik. Weboldalunkon három fő márkát talál: Obsessive, Passion és Penthouse. Szemügyre vettük őket, és készítettünk egy remek összehasonlítást ezekről a márkákról!
707
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...