Használhatok vibrátort a terhesség alatt?

A kérdés, amellyel viszonylag kevés megbízható forrás foglalkozik - legalábbis a magyar oldalakon. Viszont annál többet beszélnek róla a különböző fórumokon: helyes vagy helytelen-e a vibrátor vagy legalábbis egy nem vibráló dildó használata a terhesség alatt?

Ezek a viták gyakran olyan témákba torkollanak, mint például a szex elutasítása az egyik vagy a másik partner által, majd az ezt követő kielégülés helyettesítése a segédeszközök használatlával. A cikkünkben mi valami mással fogunk foglalkozni.  

A nő kielégítésének reális lehetőségei vibrátorral a terhesség alatt

Viszonylag hosszú ideig nyomoztunk. Átnyálaztunk egy halom oldalat, több száz mondatos nyilatkoztatokat olvastunk szakértőktől és tapasztalt laikusoktól egyaránt. Egyértelmű következtetésre jutottunk.

A vibrátor vagy a dildó használata terhesség alatt teljesen ártalmatlan

Más szóval: még egyetlen említést sem találtunk arról, hogy ennek másként kellene lennie. Ha betart néhány egyszerű alapelvet és szabályt, akkor a rendelkezésre álló információink alapján a vibrátor és más szexuális segédeszköz használata a terhesség alatt nem tesz kárt az anyában és a magzatban sem.

Az egyetemi kórház orvosa, MUDr. Jozef Záhumenský, PhD., a nőgyógyászati-szülészeti klinika osztályának főorvosa sem talál semmiféle kivetnivalót a vibrátor használatával kapcsolatban a terhesség alatt. Noha óvatosságra int, mint ahogy elvileg mindenki, aki valamilyen formában foglalkozik ezzel a témával. Nos, "a vibrátor használata a végbélnyílásban", amit (szerkesztőségünk szerint viszonylag viccesen) egy bizonyos olvasónk vetett fel, meggyőződése és tapasztalata szerint egyáltalán nem okoz gondot.

A szex a terhesség alatt nem csak hogy ártalmatlan, hanem kifejezetten ajánlott

Ezzel az orvosilag igazolt ténnyel foglalkozni olyan lenne, mintha fát vinnénk az erdőbe. Napjainkban nem talál olyan orvost (függetlenül attól, hogy hány éves és mennyire elavult nézeteket vall), aki mást állítana. Tehát nézzük meg, hogy valójában miben különbözik a szex ebben az összefüggésben a vibrátorral való kielégítéstől. 

A vibrátor teljesen más anyagból van, mint a pénisz

Természetesen. A jobb szexshopok kínálatában azonban megtalálhatja a minőségi szilikonos vibrátorok széles választékát, amelyeknek a felülete a minőség, a gyengédség és a higiénikusság szempontjából teljes mértékben megegyezik a hímvessző bőrével. Sőt, merjük állítani, hogy sok tekintetben túl is mutat rajta. 

Ebben a pontban eljutunk a fent említett alapelvekhez és szabályokhoz, amelyeket figyelembe kell venni a szilikon vibrátor használata során a terhesség alatt. Ezek a következők:  

  • tisztaság abban az értelemben, hogy az alapos mosás, pl. pH-semleges antibakteriális szappannal nem rossz, de csak a szexuális segédeszközökre kifejlesztett speciális tisztítószer használata garantálja a fertőtlenítés ártalmatlanságot;
  • az anyag puhasága a minőségi szilikon vibrátor esetében egy neves márkától garantálva van, ráadásul a közösüléssel ellentétben a maszturbáció során csakis a nő határozza meg és kontrollálja a behelyezés mélységét és intenzitását;
  • a szexuális aktivitás megfelelő intenzitását ugyanaz a tény vagy tényező biztosítja, mint a fenti pontokban.

Ezzel el is jutottunk a következő témakörhöz.

A rezgések ugyanúgy nem ártanak a magzatnak?

Az általunk tanulmányozott szakemberek közül csak kevesen fejezték ki egyértelműen, hogy a rezgések ugyanolyan ártalmatlanok lennének a magzatra nézve, mint a vibrátor vagy a dildó behatolása a hüvelybe. Mindazonáltal egyetlen kutatás sem mutatta ki legkisebb mértékben sem az ellenkezőjét. És gondolkozzon józan paraszti ésszel: ha a pénisz behatolása a hüvelybe a terhesség alatt semmilyen módon sem tekinthető károsnak (épp ellenkezőleg, ahogy azt fentebb megírtuk), akkor miért számítana a magzatnak az áldott állapot során egy kis gyengéd vibráció? 

A megfelelő méretű szilikon vibrátor a terhesség alatt

A fórumok olvasói bizonyos megnyilvánulásaikban óva intettek a túlzottan nagy vibrátor használatától a terhesség alatti maszturbáció során. Ezzel egyet tudunk érteni a segédeszköz hosszát, ill. a hüvelybe való behatolás mélységét illetően. Ugyanis ami a vastagságot illeti...

Gondoljunk csak bele, még ha egy kis mosollyal is az arcunkon: egy terhes nő hüvelybemenete készen áll arra, hogy egy újszülött feje hamarosan áthaladjon rajta. Komolyan bárki úgy véli, hogy ebben az összefüggésben egy áltagon felüli átmérőjű tárgy behelyezése nagyobb kockázatot jelent, mint a klasszikus pénisz behatolása?

Ne feledkezzen meg a minőségi nedvesítésről

A várandós nőknél a természetes nedvesedés sok esetben nem működik olyn megbízhatóan, mint ahogy azt kívánnánk. Ugyanakkor a piacon több mint elegendő mennyiségű minőségi síkosító található, amik ezt az apró komplikációt játékosan, megbízhatóan és az egészségre nézve 100%-ban ártalmatlanul megoldják. 
Szerző
Andy Moravek
2019.06.19.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.04.22.
Vaginizmus - mik az okai és kezelése?
A vaginizmus inkább pszichológiai probléma és csak kisebb részben nőgyógyászati. A szexuális együttlét során a hüvely körüli izmok öntudatlan és akaratlan összehúzódása történik. Ha vaginizmusban szenved a legfontosabb, hogy felismerje, hogy ez nem az Ön hibája és semmi oka sincs szégyenkezni miatta. Ez egy olyan probléma, amelyet kezelni is lehet. A legfontosabb dolog az, hogy ismerje a testét.
694
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...