Hogyan kell tisztítani az erotikus segédeszközöket?

Az erotikus játék megszerzése anélkül, hogy belegondolna a higiéniájára és a karbantartására, olyan, mintha autót vezetne, és nem törődne a sebességgel. Elérheti célját, de idővel pénzbírság lepheti meg. Ha nem gondoskodik az erotikus segédeszközökről, akkor ez ugyanaz, csak annyi különbséggel, hogy nem könnyíti meg a pénztárcáját, hanem a saját egészségével fizet.


A testürülékkel és a nyálkahártyákkal közvetlenül érintkező eszközök tisztítását két okból sem szabad elhanyagolni. A rossz higiénia miatt a játék olyan eszközzé válhat, amely öröm helyett kellemetlen gyulladást vagy bakteriális fertőzést okoz. Emellett a készülék nem megfelelő tisztítása jelentősen veszélyezteti annak tartósságát, funkcionalitását és megjelenését.

Felmerül tehát a kérdés, hogyan vigyázzunk az erotikus segítőkre, hogy azok minél tovább tökéletes állapotban maradjanak, és ne váljanak baktériumok és mikrobák keltetőhelyévé. Az egész témát azonban egyszerűen nem lehet leírni, és megmagyarázni. Ezért vizsgáljuk meg közelebbről az egyes eszközöket.

Fontos milyen anyagból készül

Abszolút alap annak ismerete, hogy az eszköz milyen anyagból készül. Jelenleg a legtöbb szilikonból van, amelynek felületét könnyű tisztán tartani. Az üveg és fém játékok szintén könnyen moshatók, és nem igényelnek különösebb gondozást. Például a zselatin, a hőre lágyuló kaucsuk (TPE, TPR) vagy egy puha bőrszerű anyaga, más neveken is ismert Cyberskin (Ultraskin vagy Softskin…) - kicsit nagyobb figyelmet igényel.

Jó a készüléket nem csak minden használat után, hanem azelőtt is lemosni. A szilikon vibrátorokat, üveg dildókat vagy fém anális dugókat használat előtt meleg vízben le lehet öblíteni és megszárítani. A fertőtlenítő nedves törlőkendők szintén nagy segítséget jelentenek, de használatuk előtt győződjön meg arról, hogy a törlőkendők összetétele nem károsítja-e a játékot.

Szilikon, üveg és fém

Miután a játék teljesíti célját, óvatosan törölje le a készülék felületét egy eldobható papírtörlővel, majd mossa le meleg víz alatt. Kis adag szokásos folyékony szappant használhat. Vigyázzon, ne nedvesítse meg a játék részét, amely nem érintkezhet vízzel. A termék csomagolásán mindig talál információt arról, hogy az eszköz vízálló-e. Ezután szárítsa meg a vibrátort, a kúpot vagy a gésagolyókat, és fertőtlenítőszert alkalmazzon.

Ez a lépés nagyon fontos. Bár a víz a szappannal együtt eltávolítja az összes lerakódást a segédeszközről, és a felülete tiszta marad, de a szappanos víz nem képes megbirkózni a baktériumokkal. A sokféle változatban megtalálható fertőtlenítőszert kell használni ellenük. Amikor a készülék tiszta és fertőtlenített, helyezze az erotikus eszközt száraz helyre. A legjobb választás az, ha lélegző tároló tasakba csomagoljuk.

Zselatin, TPE vagy TPR anyag

A szilikonhoz, fémhez vagy üveghez képest a zselatin eszköz felülete kissé hajlamosabb a baktériumok felszívására. Puha és hajlékony anyagról van szó, amelynek felületén általában sok kiemelkedés van (erek, reális makkformálás, stb…), és idővel különféle körömkarcolások, vagy vágások lehetnek rajta, amelyeket a készülék nagyobb hajlítása okozhat. Ez különösen akkor vonatkozik rá, ha zselatin vibrátorral vagy realisztikus dildóval rendelkezik.

Az eljárás kezdetben ugyanaz, mint az előző esetben - törölje le a piszkos területeket, öblítse le, és használjon rá szappant. Amint ez megtörténik, ellenőrizze a készülék felületét és ívelt részeit vagy kiemelkedéseit. Ezek a területek remek rejtekhelyet jelentenek a baktériumok és a szennyeződések számára, ezért jó ujjaival végigsimítani a játék teljes felületét. Ha tisztának tűnik, használjon fertőtlenítőszert, és győződjön meg arról, hogy az is hajlott részekbe kerül.

Cyberskin, Superskin, Ultraskin

A férfi maszturbátor belső ürege rendkívül finom anyagból készül, amely valószínűleg a legkonkrétabb gondozást igényli. Bár a férfi büszkeség nem hajlamos a fertőzésekre vagy a baktériumokra, mint a nők intim környezete, az eszköz tisztítását nem szabad elhanyagolni. Minél többet vigyáz rá, annál hosszabb ideig fog kinézni újnak, és idővel még nem is lep meg kellemetlen szaggal.

Tehát hogyan kell tisztítani a férfi maszturbátort? Vegye ki a maszturbátor üreget a csomagolásából, és merítse víz alá. Várjon egy kicsit, majd öblítse le belsejét folyó víz alatt. Használjon enyhe szappant, és öblítse le, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz, és nem érez szennyeződést az ujjai alatt. Ha az üreg belsejében kis kiemelkedések, vagy dudorok találhatók, fokozott figyelmet fordítson erre a területre.

Óvatosan szárítsa meg a készüléket, de úgy, hogy törölközővel vagy szalvétával ne törölje le a vízcseppeket. Használjon olyan törülközőt, amely nem hagy cérnákat, és csak óvatosan helyezze az üregre, amíg a víz teljesen kiszívódik. Amikor a készülék teljesen megszáradt, permetezze be az ilyen típusú anyaghoz tervezett fertőtlenítőszert, várja meg, amíg megszárad, és ismét szívja fel a felesleget törölközővel.

Ezáltal a maszturbátor tiszta és baktériumoktól mentes. Csak egy feladat van hátra, ha azt szeretné, hogy a készülék a lehető legpuhább legyen - porolja be az üreget Fleshlight porral. Az anyag elnyeli ezt a port, ami biztosítja rugalmasságát és minden tulajdonságának helyreállítását. Fújja le a felesleges port, és helyezze a maszturbátor üreget vissza a tartályba. Ezt a tartályt, vagy csomagolást is jó leöblíteni. 

A vízállóság mindig segít

Amint itt már említettük, ha a készülék vízálló, annak tisztítása lényegesen könnyebb. A szilikon vibrátorok vagy a rezgő tojások általában ezt a funkciót kínálják, de mindig győződjön meg arról, hogy a gyártó garantálja ezt, és hogy a készülék megfelelően zárva van, hogy a víz ne kerülhessen be a vibrációt biztosító érintkező ízületekbe.

Az anális eszközök kétszer annyi ellátást igényelnek

Ha van egy anális használatra alkalmas játéka, kétszer vigyázzon a megtisztítására. Valószínűleg nem kell megmagyaráznunk miért, és emeljük a figyelmeztető ujjat, különösen, ha egy vibrátort, dildót vagy kúpot vaginálisan és anális is használ.

Anális gyöngysort használ? Ebben az esetben öblítse le és fertőtlenítse a lehető legnagyobb pontossággal. Baktériumok maradhatnak hajtásaiban még alaposabb mosás után is, ami nemcsak az egészségének, hanem magának a készüléknek is árthat.

Ügyeljen az apró részletekre!

Végül szeretnénk felhívni a figyelmet a részletekre, amelyek gyakran bonyolítják a tisztítást. Gyakori részét képezik az eszköznek, ezért ritkán gondolkodunk azon, hogy a fertőtlenítésnél óvatosabbnak kell lennünk.

Szövet zsinór amely összeköti a gésagolyókat

A gésagolyók szilikon felülete könnyen lemosható. De gondolt már arra, hogy a zsinór hány baktériumot szív fel? Ezért nagyon törődjön a fertőtlenítésével. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen zsinór nem csak kellemetlen szagot terjeszthet az idő múlásával, hanem gyulladást, mikózist és vaginózist is okozhat.

Változatos felület

Kiugrásokról, kiemelkedésekről, erekről és dudorokról már írtunk, de az ismétlés hasznos. Ha erotikus játék tisztításakor igazán 100% -os tisztaságot szeretne elérni, fokozott figyelmet fordítson a felület tisztítására is.

A fertőtlenítés mellett, amely ebben az esetben szükségszerű, az erős vízfolyás is jó segítő. Sokkal gyorsabban öblíti le a készülékről a szennyeződéseket, mint a kézi "súrolás".

Rovátkák és metszetek

Az erotikus eszköz dekoratív metszete kellemes a szemnek, de nem túl egészséges. Még egy kis apró résen is megjelenhetnek a baktériumok egy ideig tartó használat és rossz tisztítás után.

Hogyan lehet harcolni ezekkel a helyekkel? A válasz egyszerű - rendszeresen ellenőrizze őket, és figyelmet fordítson az erotikus játékok higiéniájára. Hagyja a fertőtlenítést ezen a területen egy kicsit hosszabb ideig, mint a játék sima felületén.

A legfontosabb tény az, hogy a baktériumok szabad szemmel nem láthatók. Bár az eszköz tisztának tűnhet, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy alaposan megtisztították. Különösen azoknak a nőknek kell gondoskodniuk játékukról, akik hajlamosak a húgyúti és a nemi szervek gyulladására.

Szerző
Andy Moravek
2021.06.18.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.06.02.
Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?
Az alkohol jó szolga, de rossz úr a szexuális játékok esetében. Egyrészt az alkohol ellazíthat minket és megszabadíthat a gátlásoktól, amelyek megakadályoznák, hogy  egy igazán felszabadult élményben legyen részünk. Segíthet az ellenkező nemmel való kapcsolatfelvételben vagy az enyhe flörtölésben, illetve a nem szexszel végződő hancúrozásban is. De amikor magáról a szexről van szó, az alkohol hirtelen nem is olyan előnyös.
550
0
Jobb szex
2022.10.19.
Szexi Halloween
Az utóbbi években még a mi szélességi körünkben is egyre inkább elterjedt a halloweeni partik divatja. Bár a magyar gyerekek még nem járnak jelmezben házról házra édességet kérve, a felnőttek körében azonban nagyon népszerűek a jelmezes bulik. A kalandvágyók számára lehetőség van arra, hogy szexi jelmezben vegyenek részt egy ilyen partin. Ha nem tartozik közéjük, de a merész jelmezek csábítanak, csináljon Halloween "bulit" kettesben, a párja értékelni fogja. Hiszen a szerepjáték az egyik legnépszerűbb szexuális gyakorlat.
120
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...