Hogyan kerüljük el a kellemetlenségeket borotválkozás közben?

Megszabadulni a nemkívánatos szőrzettől a test bármely részén a nők számára - legfőképpen a nyári időszakban - egy kellemetlen kötelesség. Az enyhe borosta a lábszáron forrónadrágban vagy miniszoknyában nem igazán megengedett, ezért a nők a nyári időszakban egyre gyakrabban  teszik ki magukat a fürdőszobai tortúrának. Ez alól az intim terület sem kivétel - a fürdőruha mégis csak sokkal többet fed fel, mint a farmer. Hogyan kerüljük el a borotválkozás alatt és után bekövetkező kellemetlenségeket?

Első a peeling!
Az elhalt hámsejtektől megszabított bőrt valamivel könnyebb lesz leborotválni. A szőr környéke simábbá és egyenletesebbé válik, ami lehetővé teszi, hogy a borotva pontosan oda érjen el, ahova kell, és éppen a bőr felszíne felett vágja l le a szálakat. Bár a bőr felszínének mikroszkopikus kezeléséről van szó, az eredmény szemmel látható.

Borotválkozás előtt vigye fel a kívánt területre a gyengéd bőrradírt, és körkörös mozdulatokkal masszírozza bele. Kerülje el a nagyobb, abrazív részecskékkel rendelkező hámlasztó termékeket, amelyek jelentős mértékben felsérthetik a bőrt, a borotválkozást pokolivá téve. Inkább egy olyan termék után nyúljon, ami kíméletesen távolítja el az elhalt sejteket, és az állaga nem „homokszerű”. A bőrradírt megközelítőleg egy percig masszírozza be, majd öblítse le, és máris kezdetét veheti a borotválás.

Borotvahab

A borotvahab a síkosító funkcióját tölti be, ezáltal biztosítva a borotvapenge jobb csúszását a bőrön. Azonban néhány kozmetikai termék sokkal kellemetlenebbé teheti a borotválkozást, és ráadásul a drogériák kínálata rendkívül személyre szabható. Míg az egyikünknek egy bizonyos borotvahab tökéletesen megfelel, addig más nőket gyulladt és irritált bőrrel lepheti meg.

Ezért próbálja ki az univerzális  házi kencéket, amelyek biztosan minden háztartásban  és fürdőszobában megtalálhatóak, így nem kell miattuk átfésülni a drogériák polcait. A borotvahab kiváló alternatívája például a babaolaj vagy a kókuszolaj, vagy esetleg a hajbalzsam. Használja őket borotvahabként, és az eredményen meg fog lepődni. Alaposabban megszabadul a makacs szőrszálaktól, borotválkozás után pedig a bőr nem fog feszülni, és nem lesz száraz.

Hagyja, hogy a szőrszálak egy kicsit megnőjenek

A néhány milliméteres borosta leborotválása sokkal több szenvedést von maga után, mint a teljesen kinőtt szőrszálak eltávolítása. Biztosan ön is észrevette már, hogy a rövid, éppen csak kinőtt szőrszálakat ugyan gyorsabban le lehet borotválni, de az égető érzés és a csak rövid ideig tartó simaság csak felidegesíti önt.

Ennek az az oka, hogy az egyes szőrszálak nem ugyanolyan ütemben nőnek. Egyeseknek hosszabb ideig tart, másoknak pedig rövidebb ideig, miközben ebben az esetben az egyik legfontosabb tényező a szőrszálak állapota - annak az esetleges meggyengülése, és a terület, ahonnan nő. Bizonyos területeken a szőrszálak finomabbak, máshol pedig kissé vastagabbak, így a kinövés ideje különböző lehet.

Ezért fontos, hogy ne borotválkozzon minden nap, mert ezzel csak kínozza a bőrét, és megreked a borotválkozás végtelen ördögi körében. Ha megengedheti magának, hogy egy kicsit megnőjön a szőrzete, akkor  mindenképp tegyen így. Ez egy olyan lépés, ami most és később is sok időt takarít meg önnek, mivel egyetlen borotválás alkalmával nagyobb mennyiségű szőrtől szabadulhat meg. 

Fontolja meg a depilációt

A depiláció ugyan nem felel meg minden nőnek, de nem titok, hogy ez a beavatkozás hosszantartó hatást biztosít. Ha nem tántorítja el önt a fájdalom, vagy nem szoktak benőni a szőrszálai, a depiláció - különösen a nyári hónapokban - nagy segítségére lehet.

A borotválkozással még nincs vége

A bőr ápolása a borotválkozás után ugyanolyan fontos, mint a megfelelő borotválkozási technika és a precizitás. Megszárítani a bőrt és kisétálni a fürdőszobából, mindenféle utókezelés nélkül nem feltétlenül jó megoldás, különösen akkor, ha a frissen borotvált bőrt kiteszi a napsugaraknak is.

Ez kellemetlenségeket vonhat maga után, például piros pöttyök, égető érzés vagy viszketés formájában. Minden egyes borotválás után - legyen szó a test bármely részéről - a megfelelő bőrápolás elengedhetetlen. Ha a már említett piros pontok kínozzák, ez nem csak vizuális problémát jelent. Az apró pöttyös kipirosodása a gyökerek begyulladását jelzi, ami idővel gennyes lerakódások kialakulásához vezet, mélyen a bőrfelszín alatt, így az ilyen típusú bőrt rendszeresen ápolni kell. A Pjur After You Shave hatékonyan veszi fel a versenyt a piros pöttyökkel.

Ha a borotválkozás után a bőre kényelmetlenül feszes és száraz, az azért van, mert a szőrszálak mechanikus eltávolítása a víz alatt kiszárítja a bőrt. Ezért szükséges a bőrt újból hidratálni egy olyan készítménnyel, ami a bőr alsó rétegébe szívódik fel, és a hatóanyagok nem maradnak kizárólag a bőr felszínén. Ezért mindig nézze meg a készítmény összetételét, ne csak a csábító csomagolást, és olyan anyagokat keressen benne, mint a pantenol, az aloevera-kivonat vagy a B5 provitamin. Mindezek megtalálhatóak a Pjur Med After Shave szórófejes spray-es készítményben. A jó hír az, hogy a sprét az egész testére is alkalmazhatja, beleértve az intim területeket is.
Szerző
Martina
2019.08.01.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2019.08.07.
Mi az az intimkehely, és hogyan kell helyesen használni?
Néha a menstruációs tölcsér már évtizedek óta jelen van a piacon, a legnagyobb népszerűségnek leginkább az utóbbi időszakban örvend. Nem csoda, hiszen megfelel az összes olyan trendnek, amelyek jelenleg uralják a világot - nem képez hulladékot és nincs egészségügyi kockázata. Tehát azt mondhatjuk, hogy ennek a segédeszköznek is el kellett, hogy jöjjön az ideje, mert olyan időszakban dobták a piacra, amikor is megelőzte a korát.
2 799
1

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...