Megfelelő higiénia szex után - hogyan mosakodjuk úgy, hogy ne bánjuk meg a gyönyör pillanatait?

A pár romantikus összebújása a szex után az idillikus, filmbe illő jelenetek közé tartozik, ami sokkal szebbnek láttatja a valóságot. Valójában a pillanatok, nem sokkal a közösülés után teljesen másképp néznek ki. Papírzsebkendőt keresünk, letöröljük az ondót, a felelősebbek becsomózzák az óvszert, és az első lépések a kukához vezetnek. A bújásra vagy az enyelgésre nem marad sok idő, és ez részben jó is...

Az "Éva-kösztümben" tett sétának tartalmaznia kell egy utat is a fürdőszobába. Azok a férfiak, akik nem mosakodnak szex után, szinte soha nem szenvednek másnap az egészségügyi problémáktól, ám a nők néha alaposan megbánhatják a lustaságukat, és azt, hogy nem volt kedvük letusolni. Ezzel a tettel (vagy azzal, hogy nem tesznek semmit) egyértelmű jelzést küldenek, amik bevonzzák a húgyúti gyulladást, a hüvelyi gyulladást vagy a mikózist.

Miért?

Ezért a nemi egyenlőtlenségért a test anatómiája, különösen a húgycső hossza a felelős. A nőknek (logikusan) sokkal rövidebb, így még a baktériumokat sem kell arra kényszeríteni, hogy hosszú utat tegyenek meg mindaddig, amíg bejutnak a húgyvezetékbe vagy a húgyhólyagba.

Kisdolog elvégzése

Az első számú szabály a következő: Szex után azonnal pisiljon! A húgyhólyag kiűrítésével azok a baktériumok is kimosódnak, amelyek szex közben megközelítették a húgycsövet, és ahelyett, hogy felfelé "másznának", a vizelet áramlása kompromisszumok nélkül kimossa a testből.

Rövid öblítés langyos vízzel

Mikor már maga mögött hagyta ezt a kötelezettséget, ideje belépni a zuhanyba, vagy átlépni a kád szélét. Erősebb, langyos vizes vízsugárral alaposan öblítse le az egész szeméremrészt, és ha ön is azok közé a nők közé tartozik, akik hajlamosak a húgyúti gyulladásokra vagy a mikózisra, használjon intim mosót vagy szappant.

Fontos, hogy a hüvelyt ne mossa közvetlenül, hanem csak annak a környékét. A zuhanyozáshoz használt vízsugár alaposan megtisztítja a hüvelyt, és ráadásul - ez a nyálkahártya a mirigyváladéknak köszönhetően öntisztító hatással is rendelkezik. A túlzott higiénia vagy bármilyen mosás több kárt okozhat, mint hasznot.

A hüvely és a végbél közötti terület

Különös figyelmet kell fordítani a hüvely és a végbél közötti kis helyre. A szex során a kiválasztott váladékoknak köszönhetően, amelyek össze-vissza folynak, a baktériumok éppen ezen a területen gyülemlenek fel. Mivel a hüvelyt csak egy lépés választja el a végbéltől, a nem megfelelő higiénia fatális következményekkel járhat. Valószínűleg senkinek nem kell magyarázni, hogy a végbélből származó baktériumok óriási károkat okozhatnak a hüvelyben.

Tiszta fehérnemű vagy alvás pucéran

Ugyanazon bugyi viselése, amelyet a szex előtt viselt, önkéntes szabotázs lenne. Ez azonnal megsemmisítené minden erőfeszítését, különösen, ha a nap jelentős részében ezt a bugyit viselte. Ha a helyzet lehetővé teszi, és a szex nem olyan helyen történt, ahol nincs lehetősége lecserélni a fehérneműjét, akkor biztosan cserélje le azt egy tisztára. Ha szeret pucéran aludni, ebben az esetben a helyzet szinte megkívánja azt.
Szerző
Martina
2020.09.25.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2022.03.02.
Az óvszer eredete
Ma már az óvszert a szexuális élet normális részének tekintjük. Ez a legolcsóbb és leggyakrabban használt mechanikus védelem, nagy hatékonysággal ( ha helyesen használják). Csökkenti (egyes esetekben teljesen kiküszöböli) a nemi betegségek, például a kankó, a HIV, az AIDS és sok más betegség átvitelének kockázatát. Az óvszer azonban, ahogyan mi ismerjük, hosszú utat tett meg a feltalálása óta.
953
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...