Méhen belüli fogamzásgátló eszköz, ismeri a fogamzásgátló ezen formáját?

A méhen belüli fogamzásgátló eszköz egy megváltás azon nők számára, akik nem akarnak rendszeresen tablettát szedni, vagy rendszeresen elfelejtik bevenni őket. Ez ugyanis egyfajta fogamzásgátló, ami manaspág széles körben elterjedt. Manapság a hölgyeknek számos lehetőségük van arra, hogyan védekezzenek a nem kívánt terhesség ellen. Leginkább a klasszikus hormontartalmú tablettákat vagy a férfi óvszereket használják.

Minden esetben a nőgyógyász helyezi be a méhbe, a nő nem illesztheti be egyedül. Ezt általában a menstruáció alatt végzik, mivel akkor a méhnyak jobban ki van tágulva, és a környezet puhább. Az eszköz általában rézből készül, és az alakja a T vagy az Y betűre emlékeztet. Az eszköz egyik hátránya, hogy a behelyezés egy kissé fájdalmas, és egy idegen tárgy van a testében. Ha a nőnek egy ilyen méhen belüli eszköz van beültetve, előfordulhat fájdalmasabb menstruáció vagy erősebb vérzés a menstruáció alatt. Néhány nőbe nem lehetséges beültetni egy ilyen eszközt, például ha a méh vagy a nemi szervek veleszületett rendellenességével rendelkeznek, vagy fertőzés jelentkezik, esetleg ha a nő terhes. A méhen belüli eszköz műanyagból és rézhuzalból készül.

Hogyan működik a méhen belüli fogamzásgátló eszköz?

Az eszköz lehet hormonális vagy nem hormonális. A hormonális eszköz azt jelenti, hogy az eszköz fokozatosan szabadítja fel a hormonális "klasszikus fogamzásgátlót", vagyis a hormonokat a nő testébe, a megtermékenyülés megelőzése érdekében. Szintetikus hormont tartalmaz, mivel besűrűsíti a méhnyak váladékát, hogy megakadályozza a nem kívánt megtermékenyülést.

Zavedené vnútromaternicové telieskoA nem hormonális eszközök műanyagból készülnek, és rézhuzallal vannak kiegészítve. Az eszköz az immunitásra adott válaszunk elvén működik. A test, és különösen a fehérvérsejtek megpróbálják kiűzni, és ezáltal a spermiumokat is kiűzik, hogy ne tudjanak rajta megtelepedni. A nem hormonális eszközökben rézrészecskék is felszabadulnak, amelyek spermicid hatással vannak a spermiumokra, ezáltal növelve az eszköz hatékonyságát.

Az eszköz felnőtt nők számára készült, de kérdezze meg az orvosát a megfelelő fogamzásgátlás módjáról. A méhen belüli fogamzásgátló eszköz nem minden nő számára alkalmas, és néha előfordul, hogy a nőnek nem szabad felhelyeztetnie. Néhány ellenjavallat és mellékhatás miatt konzultáljon az orvosával erről a lehetőségről.

Ha azonban továbbra sem akar azon agyalni, hogyan ne feledkezzen meg a tablettáról, és hogy mindig magával kell vinnie, akkor az eszköz célszerű megoldás lehet. Így teljes mértékben élvezheti a szenvedélyes pillanatokat a partnerével, anélkül, hogy aggódnia kellene a nem kívánt terhesség miatt.
Szerző
Natália
2020.07.15.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2020.09.25.
Megfelelő higiénia szex után - hogyan mosakodjuk úgy, hogy ne bánjuk meg a gyönyör pillanatait?
A pár romantikus összebújása a szex után az idillikus, filmbe illő jelenetek közé tartozik, ami sokkal szebbnek láttatja a valóságot. Valójában a pillanatok, nem sokkal a közösülés után teljesen másképp néznek ki. Papírzsebkendőt keresünk, letöröljük az ondót, a felelősebbek becsomózzák az óvszert, és az első lépések a kukához vezetnek. A bújásra vagy az enyelgésre nem marad sok idő, és ez részben jó is...
1 442
0
Érdekességek és újdonságok
2022.03.18.
Sorozat: Az érzékek mint erogén zónák - SZAGLÁS
Minden érzékszervünk egyben erogén zóna is, amely az intim élmény új dimenzióihoz segíthet eljutni. Kezdjük a szaglással. A szaglással függ össze a régi közismert mondás: "kedvelnünk kell a partnerünk illatát/szagát". Ez egy leegyszerűsített ábrázolása egy összetett kémiai-biológiai folyamatnak, amely az agyunkban zajlik, és nagymértékben részt vesz a szexuális, de az élettárs kiválasztásában is.
846
0
Érdekességek és újdonságok
2018.07.01.
Az óvszer nem csak a terhesség ellen nyújt védelmet
Annak ellenére, hogy sok férfi elutasítja az óvszer használatát, ezek a kicsi és hatékony segítők védelmet nyújtanak a nem kívánt terhességgel szemben, valamint sok szexuális úton terjedő betegség ellen is, aminek köszönhetően félelem nélkül élvezhetik a szexet. Az óvszer azonban magát a szexuális aktust is élvezetesebbé teheti úgy, hogy késlelteti vagy felgyorsítja az orgazmust, sőt a különböző kialakításnak és kiemelkedéseknek köszönhetően stimuláló hatása is van.
1 079
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...