Mennyire biztonságos a megszakításos közösülés?

Biztos hallott már róla. Megszakításos közösülés. Egyesek szeretik, mások bizalmatlanok vele szemben. Az egyik csoport azt állítja, hogy ez a fogamzásgátlás garantált formája (ha helyesen végzik), a másik csoport, valamint a szakértők, nem ajánlják a közösülésnek ezt a formáját. 
Biztonságos a megszakított szex?
A megszakításos szex azon a kissé naiv elképzelésen alapul, hogy az ejakulátum (sperma) nem jut be a hüvelybe, így a megtermékenyítés nem fordulhat elő. A megszakításos közösülés tehát azzal végződik, hogy a férfi közvetlenül az ejakuláció előtt kihúzza a péniszét a hüvelyből, és máshol ejakulál. A pozíciótól függően gyakran a nő hasa, háta vagy feneke az ejakuláció helye. 

Ez az elképzelés számos tényt figyelmen kívül hagy

Különösen figyelmen kívül hagyja az előváladékot, az az a folyadék, amit a férfi teste termel szexuális érintkezés során. A folyadék a húgycsövön át jut a péniszbe, és segít utat törni az ondónak, amely a legnagyobb spermium koncentrációt tartalmazza. Az előváladék is így terhességet okozhat. 

A második naiv elképzelés az, hogy a férfi képes eléggé kontrollálni magát ahhoz, hogy pontosan tudja, mikor jön el a közösülés vége - az ejakuláció, és kitart addig, amíg a pénisz ki nem kerül a nő hüvelyéből, pedig nem lehet eléggé óvatosnak lenni...

Negatívum, hogy a megszakításos közösülés gyakran még azelőtt bekövetkezik, hogy a nő eljutott volna a csúcsra, és majd már nem képes elérni az orgazmust, még akkor sem, ha a szex egy második menetben folytatódik.

Ha már ejakulált a hüvelyen kívül, és folytatni akarja, vigyázzon!
A következő menet előtt a férfinak vizelnie kell, ami kivezeti az ondót a húgycsőből
, és megmosni a péniszét. A nőnek is meg kell mosakodnia, különösen azon a helyen, ahol a férfi ejakulált rá. Az intim testrészei körül is meg kell mosakodnia.

A módszer megbízhatósága ezért megkérdőjelezhető. Az alapvető élettani folyamatok figyelmen kívül hagyása mellett még a szakemberek sem tudnak jó szót találni rá. A statisztikák szerint több mint minden negyedik nő teherbe esik megszakításos közösülés közben. A teherbeesés esélye 27,8%, és ez nem kevés. Ráadásul egyáltalán nem védi az érintetteket a nemi betegségektől (annak ellenére, hogy a statisztikák szerint ezt a módszert főként fiatalok használják, gyakran egyszeri viszonyok esetén). 

A piacon ma már rengetegféle óvszer létezik. Extra biztonságos, extra vékony vagy latexmentes az allergiásoknak, de találhat itt darabos óvszereket is. A mai óvszerek közül sokat nem is lehet érezni, így nem rontják el az élményt. Éppen ellenkezőleg. Megvédik Önt a betegségektől, megvédik (98%-ban) a teherbeeséstől, és szabadságot biztosítanak. A szabadságot, hogy nem kell stresszelnie, hogy "ki kell húzni", a szabadságot, hogy élvezheti a biztonságos szexet. Figyelembe véve a terhességek magas százalékát, amikor ezt a módszert alkalmazzák, nem éri meg.
Szerző
Barbora F.
2022.07.21.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...