Bármely LELO játék vásárlásánál 7 000 Ft értékű síkosítót kap, teljesen ingyen!

Mi a prosztata és milyen funkciója van a férfi testben?

Prosztata, prosztatamirigy vagy dülmirigy - egy kicsi, észrevétlen szerv, aminek a fontosságát egyetlen férfi sem ismeri fel mindaddig, amíg fel nem merülnek az első problémák. Noha csak akkor említik, amikor ez hátrányosan befolyásolja a férfi szervezet egészségét és működését, ez a nemi rendszer rendkívül fontos eleme.

Mi az a prosztata?

Ez egy gesztenye alakú, páratlan szerves mirigy, ami képes kiválasztani a mirigyváladékot. A prosztata  a medence területén helyezkedik el, és csaknem „szomszédos” a végnyílással, miközben a teljes felső felülete össze van nőve a húgyhólyag alsó részével. Stratégiai szempontból egy olyan helyen helyezkedik el, ahol ha megnövekedik, sok komplikációt okozhat, és még a húgycső egy része is áthalad a belsejében. Az átlagos prosztata szélessége körülbelül 4 cm, súlya alig 20 vagy 30 gramm. Teljes méretét serdülőkorban nyeri el.

Mi a prosztata funkciója a férfi testben??

A prosztata által kiválasztott váladék az ejakulátum jelentős részét képezi. A spermiumok éppen a prosztataváladékban úszkálnak, amelynek célja a húgycső benedvesítése, ezáltal lehetővé téve, a sperma "simább áthaladását a péniszen".

Az erekció során a prosztata enyhén megduzzad, és az ejakuláció során bizonyos összehúzódások figyelhetők meg. Ennek eredményeként más szervekre is nyomást gyakorol, különösen a húgyhólyagot nyomja meg, és ez az oka annak, hogy a vizelés nehéz vagy akár lehetetlen az erekció során.

Milyen szenvedést okozhat a prosztata?

A prosztata az életkorral kezd jelentkezni, de manapság már nem igaz, hogy a prosztatával kapcsolatos gondok kizárólag az időskorhoz kapcsolódnak. Manapság sok munkaképes korú férfinál jelentkeznek az első nehézségek, amelyekre ha nem fordítanak kellő figyelmet, fatális következményei is lehetnek, amelyek jelentősen megbonyolítják az életet.
Prosztatarák
A prosztata rosszindulatú megnagyobbodása
Azt, hogy a prosztata meg van nagyobbodva, akkor figyelheti meg, amikor vizel, illetve akkor is, ha vizelni próbál. A szokásosnál sokkal gyakrabban fogja úgy érezni, hogy el kell végeznie a kis dolgot, függetlenül attól, hogy fokozott folyadékmennyiséget vitt-e be a szervezetébe. Ugyanakkor a vizelés sem lesz olyan zökkenőmentes, mint ahogy azt megszokta, mivel valami azonosíthatatlan dolog megakadályozza benne. A vizelet kiáramlása gyengülhet, megszakadhat, és a hólyag elégtelen kiürítésének érzése sem kivételes. A vizelési inger nem szűnik meg, de már nem jön több vizelet.

Prosztatagyulladás
A prosztata begyulladása gyakran társul húgyhólyaggyulladással. Ekkor elsősorban (és sokszor önkényesen) csak a húgyútokat kezelik, mivel ennek a betegségnek a tünetei kissé félrevezetők. Egyszerűen: a prosztata gyulladása „összeolvad” a húgyúti gyulladással, és mivel a másodlagos húgyúti gyulladás könnyen felismerhető, mindenki csak ezt a betegséget próbálja meggyógyítani anélkül, hogy meg kellene vizsgálnia, hogy van-e még valami mögötte.

A prosztata stimulálása - miért olyan kellemes?

A prosztata masszázs vagy stimuláció manapság az intim erotikus tantramasszázs része. A masszőr nem csak a pénisznek szentel figyelmet, hanem a heréknek és mindennek, ami fokozhatja az élvezetet. A prosztata stimulációját leggyakrabban kézzel vagy speciális szexuális segédeszközökkel hajtják végre, és csak az ügyfélen múlik, meddig engedi elmenni a masszőrt.

Hogyan kell kitapogatni a prosztatátA prosztatát stimulálhatjuk a herék és az anális nyílás közötti tér masszírozásával, vagy az anális nyílásba való közvetlen behatolással. A végbél falára kifejtett nyomás izgatja a prosztatát, és ez intenzívebb orgazmushoz vezet.

Ön saját kezűleg is kényeztetheti a prosztatáját egy adag stimulációval. Az anatómiai kialakítású anál plugokat a maszturbálás vagy a partnerével való együttlét során is használhatja. Különböző méretek közül választhat, valamint rendelkezésére állnak vibráló és nem vibráló segédeszközök is.
Szerző
Martina
2019.11.06.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...