Mi az a szextampon és hogyan kell használni?

A szextampon egy kicsi és nem feltűnő segédeszköz, amelynek célját kevesen ismerik. Ezeket a tamponokat gyakran összetévesztik a hagyományos menstruációs tamponokkal, amelyek hosszúkás alakúak és kihúzó zsinórral rendelkeznek. A szextamponok szerepe azonos - a menstruációs vér felszívódása, de különböznek a hagyományos higiéniai termékektől.


Tehát mik azok a szextamponok?

Ezek puha, ovális, kerek vagy akár szív alakú "szivacsok", nagy nedvszívó képességgel. A méretük néhány centiméternél nem több, és számos méret áll rendelkezésre - a mini-től a nagyobbakig.

A szivacs anyag bőrgyógyászati ​​és klinikai vizsgálatokon ment keresztül. Ha megfelelően használja a higiénia fenntartása mellett, 100% -ban egészségbarát eszköz.

Pontosan mire szolgálnak?

Mint ahogy a neve is sugalja, főleg szex közben használják. Menstruáció során még a szexuális aktus előtt a hüvelybe helyezik őket, ennek köszönhetően a tampon felszívja a menstruációs vért, és így sem ön, sem partnere nem lesz piszkos.
A tamponnak köszönhetően vérnyom nem marad az ágyneműn és a menstruációs vért nem érezni. Nincs folt, nincs szag.. Megoldanak így minden problémát, ami miatt a párok nem szexelnek a menstruáció alatt. 

Hogyan kell használni a szex tampont?

A menstruációs tampon alkalmazása egyszerű, valamint eltávolítása. Először is alaposan mosson kezet, és csak ezután távolítsa el a csomagolást. A behelyezés előtt célszerű egy kicsit megnedvesíteni. Vigyen fel egy kis mennyiségű vízbázisú síkosítót a tamponra, vagy nedvesítse meg kis mennyiségű vízzel.

Ez egy kicsit rugalmasabbá teszi az anyagot, és könnyebb lesz a tampon behelyezése. Ha tiszta vizet használ kenőanyagként, nyomja ki jól a tamponból, mielőtt behelyezné. Semmilyen körülmények között ne vezesse be, ha tele van vízzel. Így elveszítené a hatását, mivel a tampon már nem lenne képes a menstruációs vér felszívására.

Ha a tampon benedvesedett, fogja meg két ujjával, és óvatosan helyezze be a hüvelybe a méhnyakig, azaz - a lehető legmélyebbre. A tampont guggolva helyezheti a hüvelybe, vagy egyik lábát rakja például a fürdőkádra. A tampont lassan helyezze be, hogy a megfelelő helyre kerüljön és ne fordítsa fejjel lefelé a hüvelyben. 

A tampon kihúzása gyakorlatot igényel, de nem nehéz. Minden ilyen szextampon közepén van egy kis lyuk, ahová, amikor az ujját bedugja, egyszerűen kihúzza ezt az eszközt a testéből. Persze a tampon eltávolítása előtt alaposan mosson kezet.

Mennyi ideig tart ki egy tampon?

Az idő elsősorban a menstruációs vérzés intenzitásától függ. A tamponcserét általában 4 óránként érdemes megejteni, típusától és méretétől függően. Egy tampon legfeljebb nyolc órán át maradhat a testben. 

Ezen időtartam túllépése egészségügyi és egyéb kockázatokat jelenthet – toxikus sokk szindrómát, túlcsordulást, intim fertőzést, stb. … Ezért a legjobb, ha a szex után azonnal kiveszi és eldobja a tampont. Semmilyen körülmények között ne használjon egy tampont többször, használat után egyenesen a kosárba tartozik.

Nem fog a szextampon zavarni szex közben??


Ha helyesen van behelyezve, akkor egyáltalán nem érezhető. Mivel nagyon puha, nem fogja zavarni, észre sem fogják párjával venni. Alkalmazkodik a hüvely környezetéhez, a helyén marad, és közvetlenül a méhnyak alatt megtartja a vért, amely nem folyik ki a hüvelyből.

A szex tamponokat mindenképpen érdemes kipróbálni. Ez egy megfizethető és diszkrét eszköz, amely megkönnyítheti az életét. Egyes nők szexuális tampont használnak a menstruációs tampon helyett úszás vagy egyzés közben, tehát ez is a kényelmükről tanúskodik.

Szerző
András
2021.09.27.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...