Mit kell tudni a síkosítókról?

Néhányan imádják őket, mások pedig tartanak tőlük. A síkosítók körül sok mítosz és legenda kering, amelyek gyakran nem tükrözik az valóságot.
Ki a hibás?
A síkosítókról szóló egyik legfőbb mítosz az az elképzelés, hogy ezeket csak a nő hüvelyének nem megfelelő mértékű nedvesedése esetén kell használni, amelyet a gyenge vagy az elégtelen izgatás okoz. De ez csak egy nagy butaság! A nő nem egy gép, és mindegyik nő más. Ezért a "nedvesedés" mindenkinél más, és az "elégtelen" nedvesedés nem feltétlenül jelent gyenge izgalmat. Ráadásul ezt különböző tényezők és a testünk állapota is befolyásolja.

Ezért tehát ne tekintsen úgy a szexuális segédeszközökre, mintha azok a vetélytársai lennének. Már a nevükből kiderül, hogy segítenek és változatosabbá teszik a szexuális életet!

Kenő a menő

Nem hiába szokták mondani ezt a régi ismert mondást. A síkosító kiváló segítséget jelent, és nem csak a enyhén nedves hüvely esetében. Használhatja, sőt használnia is kellene az olyan szexuális segédeszközök használata során, mint például a vibrátorok, vagy különböző női és férfi maszturbátorok. Ha a síkosítót a partnerével együtt szeretné használni, fontos megemlítenünk, hogy a síkosítóknak számtalan változata létezik. Miért is ne használhatna illatosított változatot, mint például eper, cseresznye vagy banán illatút?

Ha kísérletezni szeretne, használhat hűsítő vagy épp ellenkezőleg, melegítő hatású síkosítókat is. Biztosan új érzés lesz, ami sokkal több izgalmat is eredményezhet. A piacon megtalálható egyéb érdekes síkosítók közé tartoznak a nők számára készült gélek, amelyek intenzívebb orgazmust okoznak, vagy az erekció hosszabb megtartására kifejlesztett gélek férfiak számára. A használatnak és a fantáziának semmi sem szabhat határt. A szexuális segédeszközök esetében ez duplán érvényes.

Rendetlenség a használat után? Dehogy.

Sokakat elriaszt a síkosítók használatával járó rendetlenség, és a foltok, amelyeket maga után hagy. Csakhogy nem minden gél egyforma. 

Ha vízbázisú síkosítót választ, nem maradnak foltok sem a testén, sem az ágyán. Az eredmény pontosan ugyanolyan lesz, mintha egy kis vizet öntött volna ki. Hasonlóképpen működnek a szilikonos síkosítók is. Az olajos síkosítóknál azonban az ellenkező eset áll fenn. Ezek már nyomokat hagynak egyrészt az ágyneműn is, másrészt pedig a testről is nehezebben őket lemosni. Ez viszont nagyon könnyen megoldható. Csak használjon egy törülközőt, vagy takarja le az ágyat egy takaróval.

Milyen síkosítót használjak?

Amint már említettük, sokféle síkosító létezik. A legnépszerűbbek a vízbázisú és szilikonos síkosítók. A vízbázisú síkosítót bárhol és bármikor, korlátok nélkül használhatja. A szilikonos síkosítók tökéletesen megfelelnek a zuhanyzóban való használatra, mivel azok jobban bírják a vizet. A kiválasztás közben legyen tekintettel a bőre igényeire is. Bár a síkosítók alapvető összetevői csak ritkán okoznak allergiát, különösen az ízesített és illatosított síkosítók okozhatnak gondot, mivel tartósítószereket tartalmaznak. Úgyhogy erre azért figyeljen oda, hogy teljes mértékben élvezhesse a siklós szexuális segédeszközöket.

A használatuk nagyon egyszerű. Általánosságban egy nagyon kis mennyiség is elegendő, és nem kell többször alkalmazni, mivel elég hosszan tartó hatással rendelkeznek.
Szerző
Karina
2018.06.15.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.04.22.
Vaginizmus - mik az okai és kezelése?
A vaginizmus inkább pszichológiai probléma és csak kisebb részben nőgyógyászati. A szexuális együttlét során a hüvely körüli izmok öntudatlan és akaratlan összehúzódása történik. Ha vaginizmusban szenved a legfontosabb, hogy felismerje, hogy ez nem az Ön hibája és semmi oka sincs szégyenkezni miatta. Ez egy olyan probléma, amelyet kezelni is lehet. A legfontosabb dolog az, hogy ismerje a testét.
716
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...