Nyári női csapdák

A nyár a legtöbb ember kedvenc évszaka. Víz, nap, strand, hőség. Rendkívül csábítóan hangzik. A nők számára azonban ez a szezon sok buktatót tartogat. A legnagyobb veszélyt a nemi betegségek vagy a gyulladások jelentik. 
Nyári csapdák
A nyár az évnek az a szakasza, amikor jobban élvezzük a bulizást, mint valaha. Sok az alkohol és a gátlások csökkennek. MINDIG! a biztonságos szexre is gondolni kell. Minden táskában vagy zsebben lennie kell egy óvszernek. A rövid "kapcsolatok" is a nyári szezonhoz tartoznak, ezért mindenképpen használjon óvszert. Nem számít, hogy egy uszodában, a városban, vagy barátok révén ismerkedtek meg. Legalábbis addig, amíg partnerével többet tudnak egymásról, védje magát.

Egy másik csapda a nők számára a vizes fürdőruha. Biztos emlékszik még a nagymamája tanácsára: "Soha ne ülj vizes fürdőruhában!". Mint mindig, ebben is igazuk van. A húgyúti fertőzések és az élesztőgombás fertőzések elkerülése érdekében úszás után mindenképpen cserélje le fürdőruháját szárazra. A vizes fürdőruha nedves és meleg környezetet teremt a hüvelyben és annak közvetlen környezetében. Ebben a környezetben a baktériumok jól fejlődnek, és bejuthatnak a húgycsőbe. Az élesztőgombák is jól érzik magukat ilyen környezetben. Az élesztőgomba-fertőzés (mikózis) viszketéssel és égő érzéssel jelentkezik, és túró állagához hasonló fehérfolyást okozhat. Kímélje meg magát a kellemetlenségektől, és vigyen magával tartalék fürdőruhát. 

Nyáron a nők sokkal gyakrabban cserélik a betéteket tamponra. Természetesen megértjük, hogy fürdőruhában egy betétet nehéz elrejteni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a tampont 2-3 óránként kell cserélni. Ha úszik is (akár tóban, akár medencében), minden alkalommal, amikor vízbe megy, cserélje ki a tampont. Ellenkező esetben egy nagyon kellemetlen fertőzést kaphat. A tampon új alternatívája a menstruációs kehely. Orvosi minőségű szilikonból készül, amely nem engedi át a baktériumokat, és nem támogatja azok szaporodását. Akár 12 órán keresztül védelmet nyújt, mivel felülete a nyálkahártya falához tapad. Erősebb menstruáció és vérzés esetén is megvédi Önt.

A különböző baktériumok és gyulladások mellett a nőket a borotválkozás utáni benőtt szőrszálak is gyötrik. A bikinivonal és a hónalj gyantázása vagy borotválása azonban elengedhetetlen. Gyakran előfordul azonban, hogy a szőrszálak fájdalmasan nőni kezdenek, és kis piros csomók alakulnak ki. Amellett, hogy nem esztétikus, fájdalmas is. Ez azért történik, mert a szőrtüsző eltömődik az elhalt hámsejtekkel. Ezt megfelelő gondoskodással megelőzheti. Soha ne borotválkozzon szárazon. Használjon borotvahabot, és borotválkozás után kezelje a területet speciális borotválkozás utáni spray-vel, hogy megnyugtassa a bőrt. Így elkerülheti a kellemetlenségeket, és teljes mértékben élvezheti a nyarat.
Szerző
Barbora F.
2022.06.10.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2020.07.22.
A Kegel-gyakorlatok hozadékai a partnerek egészséges szexuális életében
1940-ben dr. Arnold Kegel nőgyógyász gyakorlatok sorozatát alkotta meg, hogy segítsen a nőknek felépülni a szülés után. Elsődleges feladatuk a medencefenék megerősítése és az egészségügyi problémák (inkontinencia és egyéb) megelőzése volt. Ha az ön orvosa előírt önnek valami hasonlót, ne hagyja figyelmen kívül az ő jó szándékú tanácsait. Azok, akik dr. Kegel gyakorlatait végzik, könnyebben, gyakrabban és intenzívebben élik meg azt orgazmust. De ez még nem minden. Például a következő sorokból megtudhatja azt is, hogy ez a torna segíthet az uraknak a péniszük megnagyobbításában.
1 475
0
Érdekességek és újdonságok
2022.03.02.
Az óvszer eredete
Ma már az óvszert a szexuális élet normális részének tekintjük. Ez a legolcsóbb és leggyakrabban használt mechanikus védelem, nagy hatékonysággal ( ha helyesen használják). Csökkenti (egyes esetekben teljesen kiküszöböli) a nemi betegségek, például a kankó, a HIV, az AIDS és sok más betegség átvitelének kockázatát. Az óvszer azonban, ahogyan mi ismerjük, hosszú utat tett meg a feltalálása óta.
330
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.