Nyári női csapdák

A nyár a legtöbb ember kedvenc évszaka. Víz, nap, strand, hőség. Rendkívül csábítóan hangzik. A nők számára azonban ez a szezon sok buktatót tartogat. A legnagyobb veszélyt a nemi betegségek vagy a gyulladások jelentik.
Nyári csapdák
A nyár az évnek az a szakasza amikor jobban élvezzük a bulizást, mint valaha. Sok az alkohol és a gátlások is csökkennek. A biztonságos szexre azonban MINDIG gondolni kell. Minden táskában vagy zsebben lennie kell legalább egy óvszernek.

A rövid "kapcsolatok" is a nyári szezonhoz tartoznak, ezért mindenképpen javasoljuk kondom használatát a szexi új partnerhez. Nem számít, hogy egy uszodában, a városban vagy barátok révén ismerkedtek meg. Legalábbis addig, amíg partnerével nem tudnak meg többet egymásról, védje magát az esetleges kellemetlenségektől.

Egy másik csapda a nők számára a vizes fürdőruha. Biztos emlékszik még a nagymamája tanácsára: "Soha ne ülj vizes fürdőruhában!". Mint mindig, ebben is igazuk van. A húgyúti fertőzések és agombás fertőzések elkerülése érdekében úszás után mindenképpen cserélje le fürdőruháját szárazra. A vizes fürdőruha nedves és meleg környezetet teremt a hüvelyben és annak közvetlen környezetében. Ebben a környezetben a baktériumok jól fejlődnek és bejuthatnak a húgycsőbe. Az élesztőgombák is jól érzik magukat ilyen környezetben. Agombás fertőzés (mikózis) viszketéssel és égő érzéssel jelentkezik és a túró állagához hasonló fehérfolyást okozhat. Kímélje meg magát a kellemetlenségektől és vigyen magával tartalék fürdőruhát.

Nyáron a nők sokkal gyakrabban cserélik a betéteket tamponra. Természetesen megértjük, hogy fürdőruhában egy betétet nehéz elrejteni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a tampont 2-3 óránként kell cserélni. Ha úszik is (akár tóban, akár medencében), minden alkalommal amikor vízbe megy, cserélje ki a tampont. Ellenkező esetben egy nagyon kellemetlen fertőzést kaphat. A tampon új alternatívája a menstruációs kehely. Orvosi minőségű szilikonból készül, amely nem engedi át a baktériumokat és gátolja azok szaporodását. Akár 12 órán keresztül védelmet nyújt, mivel felülete a nyálkahártya falához tapad. Erősebb menstruáció és vérzés esetén is megvédi Önt.

A különböző baktériumok és gyulladások mellett a nőket a borotválkozás utáni benőtt szőrszálak is gyötrik. Gyakran előfordul azonban, hogy a szőrszálak fájdalmasan kezdenek benőni és kis, piros csomók alakulhatnak ki. Amellett, hogy nem esztétikus, fájdalmas is. Ez azért történik, mert a szőrtüsző eltömődik az elhalt hámsejtekkel. Ez azonban megfelelő gondoskodással megelőzhető. Soha ne borotválkozzon szárazon, használjon borotvahabot. Borotválkozás után pedig kezelje a területet speciális borotválkozás utáni spray-vel, ogy megnyugtassa a bőrt. Így elkerülheti a kellemetlenségeket és teljes mértékben élvezheti a nyarat.
Szerző
Barbora F.
2022.06.10.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2022.10.27.
Utazás a misztikum birodalmába - forró ötletek Halloween éjszakájára
Beköszöntött az ősz, vele pedig a hideg és…hamarosan a Halloween is. Ez a hazánkban kissé megosztó ünnep azonban jóval több, mint néhány töklámpás és csínytevés: az eredeti, ír ünnep a kelta újév előestéjét jelenti. A hagyomány szerint ilyenkor a világ rendje felborul, a határok életünk és a túlvilág között elmosódnak - így egyetlen éjszaka erejéig újra köztünk járhatnak a halottak. Azonban azért, hogy ne juthassanak be az emberek otthonába, fáklyákkal és jelmezekkel ünneplik ezt a napot.
411
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...