Nyári női csapdák

A nyár a legtöbb ember kedvenc évszaka. Víz, nap, strand, hőség. Rendkívül csábítóan hangzik. A nők számára azonban ez a szezon sok buktatót tartogat. A legnagyobb veszélyt a nemi betegségek vagy a gyulladások jelentik.
Nyári csapdák
A nyár az évnek az a szakasza amikor jobban élvezzük a bulizást, mint valaha. Sok az alkohol és a gátlások is csökkennek. A biztonságos szexre azonban MINDIG gondolni kell. Minden táskában vagy zsebben lennie kell legalább egy óvszernek.

A rövid "kapcsolatok" is a nyári szezonhoz tartoznak, ezért mindenképpen javasoljuk kondom használatát a szexi új partnerhez. Nem számít, hogy egy uszodában, a városban vagy barátok révén ismerkedtek meg. Legalábbis addig, amíg partnerével nem tudnak meg többet egymásról, védje magát az esetleges kellemetlenségektől.

Egy másik csapda a nők számára a vizes fürdőruha. Biztos emlékszik még a nagymamája tanácsára: "Soha ne ülj vizes fürdőruhában!". Mint mindig, ebben is igazuk van. A húgyúti fertőzések és agombás fertőzések elkerülése érdekében úszás után mindenképpen cserélje le fürdőruháját szárazra. A vizes fürdőruha nedves és meleg környezetet teremt a hüvelyben és annak közvetlen környezetében. Ebben a környezetben a baktériumok jól fejlődnek és bejuthatnak a húgycsőbe. Az élesztőgombák is jól érzik magukat ilyen környezetben. Agombás fertőzés (mikózis) viszketéssel és égő érzéssel jelentkezik és a túró állagához hasonló fehérfolyást okozhat. Kímélje meg magát a kellemetlenségektől és vigyen magával tartalék fürdőruhát.

Nyáron a nők sokkal gyakrabban cserélik a betéteket tamponra. Természetesen megértjük, hogy fürdőruhában egy betétet nehéz elrejteni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a tampont 2-3 óránként kell cserélni. Ha úszik is (akár tóban, akár medencében), minden alkalommal amikor vízbe megy, cserélje ki a tampont. Ellenkező esetben egy nagyon kellemetlen fertőzést kaphat. A tampon új alternatívája a menstruációs kehely. Orvosi minőségű szilikonból készül, amely nem engedi át a baktériumokat és gátolja azok szaporodását. Akár 12 órán keresztül védelmet nyújt, mivel felülete a nyálkahártya falához tapad. Erősebb menstruáció és vérzés esetén is megvédi Önt.

A különböző baktériumok és gyulladások mellett a nőket a borotválkozás utáni benőtt szőrszálak is gyötrik. Gyakran előfordul azonban, hogy a szőrszálak fájdalmasan kezdenek benőni és kis, piros csomók alakulhatnak ki. Amellett, hogy nem esztétikus, fájdalmas is. Ez azért történik, mert a szőrtüsző eltömődik az elhalt hámsejtekkel. Ez azonban megfelelő gondoskodással megelőzhető. Soha ne borotválkozzon szárazon, használjon borotvahabot. Borotválkozás után pedig kezelje a területet speciális borotválkozás utáni spray-vel, ogy megnyugtassa a bőrt. Így elkerülheti a kellemetlenségeket és teljes mértékben élvezheti a nyarat.
Szerző
Barbora F.
2022.06.10.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.10.11.
Együtt a mellrák ellen: 5 tipp mellei egészségéért
Az egész világon évente egy hónap, az október a mellrák elleni küzdelemé. A megelőzésé és mindazoké, akik már megszenvedték. Magyarországon évente több ezer nőt és kb. 200 férfit is regisztrálnak e pusztító kórral - amely azonban könnyedén megelőzhető lenne, ha időben felismernénk a jeleit, tudnánk a rizikófaktorait. Kíváncsi, hogyan védheti meg magát a betegségtől? Az alább összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket!
575
0
Hogyan használni helyesen
2021.06.18.
Hogyan kell tisztítani az erotikus segédeszközöket?
Az erotikus játék megszerzése anélkül, hogy belegondolna a higiéniájára és a karbantartására, olyan, mintha autót vezetne, és nem törődne a sebességgel. Elérheti célját, de idővel pénzbírság lepheti meg. Ha nem gondoskodik az erotikus segédeszközökről, akkor ez ugyanaz, csak annyi különbséggel, hogy nem könnyíti meg a pénztárcáját, hanem a saját egészségével fizet.
1 412
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...