15% kedvezmény csak ma 🌻 Kód: MAJUS22

Őrizze meg az intim egészséget (ne csak) a nyár alatt!

A nő ölének nemcsak a nyári hónapok alatt kell számos buktatóval szembenéznie, azonban éppen a legmelegebb hónapokban kell igazán körültekintőnek lennie. A nyár ugyanis a napon, a pihenésen és a tengerparton töltött pillanatok mellett számos kockázatot is hordoz magával, amiket jobb, ha szem előtt tart. Ellenkező esetben kellemetlen problémákkal nézhet szembe, amelyek következményeitől csak a nyári hónapok után fog tudni megszabadulni.

Stop a vizes fürdőruhának

A vizes fürdőruha remek előfeltétele a többnapos betegszabadságnak. Ugyan eleinte fel sem tűnhet, de a fürdőruha anyaga szó szerint gyűjti magába a baktériumokat, és a nedves környezet hozzájárul a szaporodásukhoz. Ezzel nemcsak a külső nemi szervek fertőzését kockáztatja, hanem a húgyúti gyulladás is fenyegeti.

Természetesen nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy minden egyes megmártózás után a tengerben vegyen fel egy száraz fürdőruhát, és szinte semmi mást se csináljon az egésznapos nyugágyon való heverészés közben. Azonban, miután elhagyta a strandot, nem éppen a legmegfelelőbb nedves fürdőruhábn flangálni a városban, vagy vizes bikinialsóban az autóba pattanni. Legalább ebben a pillanatban több, mint szükséges lecserélni ezt a ruhadarabot. 

Ügyeljen rá, hogy hol fürdik

Nem a krokodilok és más söpredékek esetleges előfordulása miatt, hanem elsősorban a víz tisztasága miatt. A túl gyakori fürdés a természetes tavakban, a folyók holtágaiban vagy a medencék klóros vizében nem kell, hogy mindig jól süljön el. Míg a természetes folyómedrekben és az állóvizekben olyan baktériumok és kékmoszatok leselkednek önre, amelyek számos, nem csak intim megbetegedések okozói, addig a klór jelentős mértékű jelenléte tönkreteszi a hüvely természetes pH-ját.

Ideális megoldás az, ha rögtön a fürdés után, tiszta, folyó víz alatt leöblíti magát. Ha ez a lehetőség bizonyos körülmények között nem áll fenn, ne felejtse el legalább a fürdőruháját lecserélni.

A túlzásba vitt higiénia is káros lehet

Sok nő azzal okoz egészségügyi problémákat magának, hogy túl gyakran mosakodik ott lent. Így a hüvely természetes pH-ját nem az idegen elszaporodott baktériumok bontják meg, hanem a tiszta víz és a kozmetikai tisztítószerek.

A megfelelő higiénia alapja az intim területen a rendszeresség. A menstruációs napokon kívül elegendő egyszer egy nap mosakodni, a piros betűs napokon pedig reggel és este. A kellemetlen gyulladások elkerülése érdekében csak a hüvely körüli területet mossa meg vízzel és intim higiéniás termékekkel. Ez azt jelenti, hogy a külső és belső szeméremajkak és a hüvelybemenet körül.

A hüvely ugyanis egy nyálkahártya, amely öntisztul. Ebben a tekintetben az emberi szemhez hasonlíthatjuk. A szem is az összes szennyeződést, ami belekerül, könnyezéssel választja ki. A hüvelynek erre saját váladéka van, ezért ugyanúgy, ahogy nem öblíti ki a szemét, ne mossa ki a vagina belső környezetét sem. A hüvelyi öblítést az orvos csak a kivizsgálás és valamilyen probléma megállapítása után fogja javasolni, és az összetétele az intim terület igényeihez van igazítva.

A parfümöt hagyja a sminkasztalon

Számtalan olyan termék és segédeszköz található a piacon, amelyeket illatosítottak. Az illatosított toalettpapírtól a nedves intim törlőkendőkig, vagy az illatos menstruációs tamponokon át az intim dezodorokig. Azonban csak kevesen tudják, hogy az ilyen termékek több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Az illatos tulajdonságukért ugyanis a kémia a felelős. A kamilla virággal kapcsolatos kép csak szemléltető jellegű, és ezeknek a készítményeknek csak annyi közük van a természethez, mint amennyi közös van egy szűz lányban és egy prostituáltban. Ezért vegye le róluk a kezét, és dobjon ki mindent a fürdőszobájából, amit valami csábító illat jellemez. Ezeknek a készítményeknek a használata gyulladásokhoz és fertőzésekhez vezet, amiknek a gyógyulási ideje néha elég hosszú.

A síkosító nem minden esetben könnyít meg mindent

Vegyük az irányt egy kényelmesebb helyiségbe - a hálószobába. Ugyan itt a kalandok az egész év folyamán zajlanak, évszaktól függetlenül, de különösen nyáron érdemes megfontolni, hogy milyen típusú síkosítót fognak használni.

Ha a hüvelyi környezetben kellemetlen érzést tapasztal, gyakran küzd a viszkető és égető érzéssel - ami ugyan ugyanolyan gyorsan el is múlik, mint amilyen gyorsan jött - jobb, ha tisztában van vele, hogy alaposan igénybe veszi vele a méhét. Ugyanis az rendszeresen kiűzi a nemkívánatos látogatókat, és megvédi önt a fertőzésektől. Lehet, hogy ezt a problémát már csírájában elfojtja, de kérdéses, hogy a teste ezt mennyi ideig fogja bírni.

A kellemetlen érzések mögött a síkosító is állhat, amelyet soha nem tud tökéletesen kimosni a hüvely belsejéből. A készítmény tehát lassan választódik ki, akár több napon át, miközben lehetséges, hogy önnek nincs is tudomása erről a folyamatról. Ez azonban egy idegen anyag, amely ismételten megbontja a hüvely természetes pH-ját.

Ideális választás a vízbázisú síkosító, ami nem illatosított és nem is ízesített. Egyszerűen egy teljesen tiszta, szagtalan és ízesítésmentes gél, amivel a test a leggyorsabban képes megbirkózni. Ha irritált hüvelyi környezetben szenved, akkor egy regeneráló hatású síkosító után nyúljon.

A fehérneműt ne csak a szemeivel válassza ki

A szép fehérnemű minden nő számára must-have darab, de az esztétikumnak nem lenne szabad az egészség rovására mennie. A tangabugyi vagy egy nem légáteresztő alsónemű hosszan tartó viselésének meg lehet a böjtje.

A nyári hónapokban talán kevesen húznak fel egy széles szegélyű, vastag pamut bugyit. A nyár arra késztet bennünket, hogy egy vékonyabb és kevésbé észrevehető anyag után nyúljunk, amelyek bár szemet gyönyörködtetőek, de hosszú távon nincsenek jó hatással az egészségre. Különösen azoknak a nőknek kell óvatosnak lenniük, akiknek már volt gombás fertőzésük.

Az ilyen anyag alatt a bőr nem lélegzik, és megnövekedett mennyiségű baktériumoknak van kitéve, amivel nem képes megbirkózni. Ezért a lehető leggyakrabban válassza inkább a pamut fehérneműt, és a szexi darabokat csak akkor vegye ki a szekrényből, ha tudja, hogy le fog vetkőzni valaki előtt. :)

Az új ismeretségnek adjon a kezébe óvszert

Valójában... a kezében semmire sem megy vele. Jobban teljesíti a funkcióját, ha megfelelően felhúzza a péniszére. A nyár a gyors és rövid ismeretségek, de az annál intenzívebb szórakozás időszaka. Belekeveredni egy egyéjszakás kalandba a nyaraláson vagy a fesztiválon egyáltalán nem kivételes eset, és mi ezért nem fogjuk elítélni önt. Azonban senkinek sem fog örömet szerezni azzal, ha megfeledkezik a kockázatokról.

A védekezés nélküli szex egy véletlenszerű járókelővel nem feltétlenül jelenti azt, hogy elkapja a kankót vagy a szifiliszt. A nőknek ezekből az élményekből sokkal gyakrabban marad meg például a húgyúti szervrendszer gyulladása, amit ha alábecsülnek, fatális következményekkel is járhat. Sohasem tudhatja, hogy milyen egészségügyi problémákkal csatározott az új felfedezettje nem sokkal ezelőtt, és csakugyan nem titok, hogy a férfiak nem annyira hajlamosak ezekre a dolgokra, mint a nők. Tehát ő maga bármilyen fertőzés hordozója lehet anélkül, hogy bármilyen tüneteket tapasztalna.

De önnek a vele való közösülés után lehetnek tünetei, ezért fegyverkezzen fel óvszerrel. Uganis már réges-rég nem igaz, hogy az óvszer csak a férfi dolga, és a nőnek nem kell magánál hordania.
Szerző
Martina
2019.08.05.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.