Recenzió: ToyJoy organikus tisztítószer a szexuális segédeszközökre

A ToyJoy cég már jóideje előkelő helyet foglal el a szexuális játékok piacán. A vibrátorokon, a dildókon, a vibrotojásokon vagy anális szexuális segédeszközökön kívül azok számára is kínál bizonyos termékeket, akik leginkább a bdsm területén élik meg a legnagyobb izgalmakat. És én úgy döntöttem, hogy kipróbálom ön helyett a márka egy további termékét - a szexuális segédeszközökre kifejlesztett fertőtlenítő tisztítószert.


Ez egy organikus termék, amelyet bármilyen felnőtt szexuális segédeszközre felvihet, függetlenül attól, hogy milyen felülettel rendelkezik. Tehát bármilyen anyagból készült terméke van otthon - szilikon, üveg, fém, műanyag vagy gumi - ez a tisztítószer elkötelezte magát a nehéz feladat mellett - fertőtleníti a segédeszközét, meghosszabbítja az újszerű megjelenését, és segít megszabadulni a szennyeződésektől.

Összetétel

A jó hír az, hogy ez a tisztítószer nem tartalmaz alkoholt. Így a készítmény agresszivitása és annak a lehetőségei, hogy bármilyen felületet értéktelenné tehet, a minimálisra csökkent. A fő tisztító összetevő itt a dodecil-benzolszulfonát, amelyet a kozmetikai iparban gyakran használnak szappanok vagy samponok adalékanyagaként. Fő előnye, hogy hatékonyan, de kíméletesen szívja fel és oldja fel a szennyeződéseket.

A másodlagos tisztító komponens a metil-pentándiol, amelyet csak kis mértékben tartalmaz a készítmény. A kozmetikai termékekben nagyobb koncentrációban ez az anyag bőrirritációt is okozhat, de egy fertőtlenítő készítményben egy ekkora mennyiség teljesen ártalmatlan, és mellékhatások nélkül biztosítja a kívánt hatást.

Ezen kívül a készítmény vizet, parfümöt és nedvesítőszert tartalmaz.

Használat

Követtem a termék csomagolásán található használati utasításokat. Minden esetben leöblítettem a játékot folyó víz alatt, nem használtam szappant, hogy kiderüljön, vajon a tisztítószer képes-e megbirkózni a szennyeződésekkel is, nem csak a baktériumokkal.

Ezt követően megszárítottam a segédeszközt, és bepermeteztem ezzel a tisztítószerrel. A gyártó javaslata alapján a tisztítószert 3 percig kell hagyni hatni. Betartottam ezt az időt, majd ismét víz alatt leöblítettem a játékot.

Hatás

A tisztítószer egyáltalán nem aromatikus, nem hagy maga után jellegzetes illatot. Nem mondhatjuk, hogy aromamentes, de nagyon jelentéktelen és nem specifikus illatú. A szagló receptorok csak akkor regisztrálják, amikor felbontja az egész üveget, és közvetlenül az orrához teszi. A segédeszköre való  permetezést követően nem észlelhető semmilyen illat.

Különböző felületeken teszteltem a fertőtlenítő és tisztító hatást:

Szilikon

A készítményt a Wanachi Body szilikon újratölthető masszázsfejen próbáltam ki. Három perc elteltével a készítmény még mindig a játék felületén volt, azonban észrevehető volt, hogy egy része elpárolgott - a felületére permetezett készítmény körülbelül egynegyede tűnt el a hatóidő során.

Miután papírtörlővel megtöröltem, a felület teljesen tiszta volt, a  készítmény mintha a szennyeződésekhez tapadt volna, amelyek könnyen leváltak a felületről. Miután lemostam vízzel, a termék olyan volt, mint újkorában, a felülete semmilyen módon nem károsodott. A tisztítószer tökéletesen felszívta a szagokat is.

Üveg

Az üveges segédeszközök közül az Icicles dildót választottam a tesztelésre, és ezt elsősorban a tagolt felülete miatt tettem - ugyanis a dildón apró, gömb alakú kiemelkedések helyezkednek el, amelyeket nehéz alaposan megtisztítani.

A permetezés és a háromperces hatóidő letelte után ugyanaz a folyamat zajlott le, mint az első esetben. A dildót egy papírtörlővel töröltem meg, amelyen minden szennyeződés ott maradt, amit a tiszta vízfolyás nem volt képes eltávolítani.

A dildó üveg felülete olyan volt, mint az új, ráadásul úgy tűnt, mintha még inkább csillogott volna. A tisztítószer ugyanúgy, mint a szilikon segédeszköz esetében, itt sem hagyott maga után semmilyen szagot vagy aromát.

Fém 

A tisztítást a Steel Power Tools gyártó fémből készült anális plugján teszteltem. A segédeszközt a használat után vízzel öblíttem le, és gyengéden megtisztítottam az anális síkosító maradványaitól. Ennek a síkosítónak azonban bizonyos nyomait direkt a játékon hagytam, hogy lássam, hogyan birkózik meg a tisztítószer a zsírosabb és sűrűbb síkosítóval.

Három perc elteltével ismét letöröltem a tisztítószert papírtörlővel, amelyen egy réteg síkosító is maradt. Az anál plug csillogott, és semmilyen síkosító maradványt nem maradt rajta. Miután vízzel leöblítettem a plugot, olyan volt, mint az új.

Zselatinos anyag

Néhány használat után a zselatinos anyag szó szerint a baktériumok melegágyává válik. Ugyanis az ilyen felületen nagyon könnyen előfordulhatnak karcolások és bemélyedések, például a körmöktől, amelyeket nem lehet vízzel és szappannal tökéletesen megtisztítani. Ennek a fertőtlenítőszernek a teszteléséhez egy sima szondát választottam a Seven Creationstől.Amikor letelt a permetezést követő három perc, meglepően észleltem, hogy a tisztítószer egy kicsit feljavította a játék felületét és megjelenését. Ugyanis a szondán már vannak olyan helyek, amelyek a használat és az anyag elértéktelenedése miatt megváltoztatták a színüket. A termék ugyanakkor a karcolásokba és a bevágásokba is bejutott, amelyek minta kifehéredtek volna, és helyreállította volna az eredeti színüket.

Értékelés

Pozitívumok:

  • praktikus szórófejes adagolás
  • kíméletes összetétel, ami bármilyen felületre alkalmas
  • a készítmény nagyon lassan fogy el
  • a szennyeződések és baktériumok hatékony eltávolítása
  • eltávolítja a szagokat a segédeszközről, és nem hagy maga után semmilyen illatot
  • megtisztítja azt is, amit az előtte használt készítmények nem tudtak
  • szépen kicsillogosítja a sima és fényes felületeket, az eszköz újszerűnek tűnik

Negatívumok:

  • különösebben egy negatívumot sem találtam

Összefoglalás


A szexuális segédeszközökre kifejlesztett organikus tisztítószer kellemes meglepetést okozott. Kiválóan telejesítette a feladatát, ezért felvettem őt a must have termékek listájára a szexuális segédeszközök ápolását illetően.

Szerző
Martina
2021.04.23.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...