Szex a pénisz körülmetélése után

Manapság már a férfiak körülmetélése nagyon elterjedt. A múltban főként muszlim és zsidó vallású férfiakon végezték, ma már azonban nem csak vallási indíttatásból végzik. Milyen okai vannak a körülmetélésnek? És egyáltalán mit jelent ez a szó?Körülmetélés
A körülmetélés a pénisz fitymájának (részleges vagy teljes) sebészi eltávolítása. Az eljárás kevesebb mint egy órát vesz igénybe és a legtöbb klinikán a páciens választhat, hogy általános vagy helyi érzéstelenítést szeretne. Természetesen ez a páciens általános egészségi állapotától is függ. Az orvos felméri, hogy az általános érzéstelenítés biztonságos-e. Ez egy olyan műtét, amely már visszafordíthatatlan eredményt hoz, ezért alaposan át kell gondolni.

A férfiak körülmetélésének különböző okai vannak. Ezek lehetnek egészségügyi, higiéniai, esztétikai vagy szexuális okok is.

A körülmetélés legnagyobb egészségügyi előnye a péniszrák kockázatának csökkenése (akár 50%-kal is). Csökken a HPV-vírusok átvitelének lehetősége, valamint a méhnyakrák kialakulásának lehetősége a partnerben. A férfiaknál a húgyúti fertőzés kockázata is jócskán leredukálódik. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a körülmetélt férfiaknál 70%-kal alacsonyabb a HIV-fertőzés kockázata. Szex közben a bőr kevésbé dörzsölődik, ezért nem keletkeznek rajta repedések és sebek.

Higiéniai szempontból a körülmetélés azért népszerű, mert a baktériumok felhalmozódhatnak a fityma alatt. A fityma eltávolítása így a fitymazsák gyakori gyulladását is megoldja.

Nagy változások a nemi életben.

A fityma eltávolítása után a makk felszíne feszesebb lesz, és érzékenysége kissé csökken. Általában a színe is enyhén megváltozik - a makk sötétebbé válik. Miután a fityma eltávolításra került nincs semmi, ami összenyomja a makkot és korlátozza annak méretét. A makk nagyobb lesz és ezért az egész pénisz nagyobbnak tűnik. A fityma nélküli pénisz jobban stimulálja a hüvely falát és ugyanakkor nagyon esztétikusan is néz ki.

A fityma gyakran a bűnös a korai magömlésért, mert a makk túl érzékeny és inenzíven reagál, ha dörzsölik hozzá. Emiatt a korai magömlés problémája is megoldódik a körülmetéléssel. A fent említett csökkentett péniszérzékenység ekkor igazán előnyös. Ez nem jelenti azt, hogy a férfi nem érez semmit és azt sem, hogy kevésbé fogja élvezni a szexet. Ellenkezőleg. Ugyanúgy élvezi a szexet, mint korábban, de több időre van szüksége a csúcspont eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy szexuális állóképessége jelentősen meghosszabbodik.

Természetesen, mint mindennek, a körülmetélésnek is megvannak a maga hátrányai. A szexuális élet szempontjából a leglényegesebb a maszturbációval kapcsolatos enyhe probléma. Maszturbáláskor a férfiak általában a fitymával segítik magukat és a makkhoz nyomják. Emiatt a száraz pénisz stimulálása problémát jelenthet egy férfi számára. A körülmetélt férfiak számára ideális, ha több síkosítót használnak, ami megakadályozza a makk felesleges és néha fájdalmas dörzsölését a kézhez.
Szerző
Barbora F.
2022.04.29.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexpózok és praktikák
2019.06.03.
Szex a menstruáció alatt
Az igazi kalóz nem ijed meg a Vörös-tengertől, vagy a bátor sofőr a piroson is áthajt… Ezek a vicces megjegyzések is kapcsolódnak a viszonylag tabutémához, mint amilyen a menstruáció alatti szex. Egyes párok még akkor sem hagyják ki ezt a szórakozást, ha a nőnek piros betűs napjai vannak, mások pedig megvárják, míg véget ér ez a többnapos időszak. Szükségszerűen vissza kell fognunk az étvágyunkat a menstruáció alatt, vagy a piros betűs napokon történő szex egyik partner számára sem jelent semmilyen kockázatot?
5 682
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...