Bármely LELO játék vásárlásánál 7 000 Ft értékű síkosítót kap, teljesen ingyen!

Szex a pénisz körülmetélése után

Manapság már a férfiak körülmetélése nagyon elterjedt. A múltban főként muszlim és zsidó vallású férfiakon végezték, ma már azonban nem csak vallási indíttatásból végzik. Milyen okai vannak a körülmetélésnek? És egyáltalán mit jelent ez a szó?Körülmetélés
A körülmetélés a pénisz fitymájának (részleges vagy teljes) sebészi eltávolítása. Az eljárás kevesebb mint egy órát vesz igénybe és a legtöbb klinikán a páciens választhat, hogy általános vagy helyi érzéstelenítést szeretne. Természetesen ez a páciens általános egészségi állapotától is függ. Az orvos felméri, hogy az általános érzéstelenítés biztonságos-e. Ez egy olyan műtét, amely már visszafordíthatatlan eredményt hoz, ezért alaposan át kell gondolni.

A férfiak körülmetélésének különböző okai vannak. Ezek lehetnek egészségügyi, higiéniai, esztétikai vagy szexuális okok is.

A körülmetélés legnagyobb egészségügyi előnye a péniszrák kockázatának csökkenése (akár 50%-kal is). Csökken a HPV-vírusok átvitelének lehetősége, valamint a méhnyakrák kialakulásának lehetősége a partnerben. A férfiaknál a húgyúti fertőzés kockázata is jócskán leredukálódik. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a körülmetélt férfiaknál 70%-kal alacsonyabb a HIV-fertőzés kockázata. Szex közben a bőr kevésbé dörzsölődik, ezért nem keletkeznek rajta repedések és sebek.

Higiéniai szempontból a körülmetélés azért népszerű, mert a baktériumok felhalmozódhatnak a fityma alatt. A fityma eltávolítása így a fitymazsák gyakori gyulladását is megoldja.

Nagy változások a nemi életben.

A fityma eltávolítása után a makk felszíne feszesebb lesz, és érzékenysége kissé csökken. Általában a színe is enyhén megváltozik - a makk sötétebbé válik. Miután a fityma eltávolításra került nincs semmi, ami összenyomja a makkot és korlátozza annak méretét. A makk nagyobb lesz és ezért az egész pénisz nagyobbnak tűnik. A fityma nélküli pénisz jobban stimulálja a hüvely falát és ugyanakkor nagyon esztétikusan is néz ki.

A fityma gyakran a bűnös a korai magömlésért, mert a makk túl érzékeny és inenzíven reagál, ha dörzsölik hozzá. Emiatt a korai magömlés problémája is megoldódik a körülmetéléssel. A fent említett csökkentett péniszérzékenység ekkor igazán előnyös. Ez nem jelenti azt, hogy a férfi nem érez semmit és azt sem, hogy kevésbé fogja élvezni a szexet. Ellenkezőleg. Ugyanúgy élvezi a szexet, mint korábban, de több időre van szüksége a csúcspont eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy szexuális állóképessége jelentősen meghosszabbodik.

Természetesen, mint mindennek, a körülmetélésnek is megvannak a maga hátrányai. A szexuális élet szempontjából a leglényegesebb a maszturbációval kapcsolatos enyhe probléma. Maszturbáláskor a férfiak általában a fitymával segítik magukat és a makkhoz nyomják. Emiatt a száraz pénisz stimulálása problémát jelenthet egy férfi számára. A körülmetélt férfiak számára ideális, ha több síkosítót használnak, ami megakadályozza a makk felesleges és néha fájdalmas dörzsölését a kézhez.
Szerző
Barbora F.
2022.04.29.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexpózok és praktikák
2023.01.23.
Extrém örömök: ezért érdekli annyira a BDSM
Plüssbilincsek, kötözés és korbács… Az ön fantáziáját is felcsigázza valamelyik? Netán egy egészen más, nem szokványos szexuális tevékenység? Ha igen, akkor bizonyára már elgondolkodott rajta, vajon miért is van ez. Talán még azt is megkérdőjelezte, normális dolog-e ez egyáltalán. Hiszen hogyan élvezheti valaki bármilyen helyzetben az egyenlőtlen felállást: azt, ha leuralják, vagy azt, ha uralkodhat? Egyáltalán, miért érdekelnek a fétisek, a szado-mazochizmus vagy a dominancia és a szubmisszivitás ennyi embert? Cikkünkben ennek jártunk utána!
1 113
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...