Szex a pénisz körülmetélése után

Manapság már a férfiak körülmetélése nagyon elterjedt. A múltban főként muszlim és zsidó vallású férfiakon végezték. Ma már azonban nem csak vallási okokból végzik. Milyen okai vannak a körülmetélésnek? És egyáltalán mi az a körülmetélés?
Körülmetélés
A körülmetélés a pénisz fitymájának (részleges vagy teljes) sebészi eltávolítása. Az eljárás kevesebb mint egy órát vesz igénybe, és a legtöbb klinikán a páciens választhat, hogy általános vagy helyi érzéstelenítést szeretne. Természetesen ez a páciens általános egészségi állapotától is függ. Az orvos felméri, hogy az általános érzéstelenítés biztonságos-e. Ez egy olyan műtét, amely már visszafordíthatatlan, ezért alaposan át kell gondolni.
A férfiak körülmetélésének különböző okai vannak. Ezek lehetnek egészségügyi, higiéniai, esztétikai vagy szexuális okok.

A körülmetélés legnagyobb egészségügyi előnye a péniszrák kockázatának csökkenése (akár 50%-kal). Csökken a HPV-vírusok átvitelének lehetősége, valamint a méhnyakrák kialakulásának lehetősége a partnerben. A férfiaknál a húgyúti fertőzés kockázata is csökken. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a körülmetélt férfiaknál 70%-kal alacsonyabb a HIV-fertőzés kockázata. Szex közben a bőr kevésbé dörzsölődik, ezért nem keletkeznek repedések és sebek a bőrön.

Higiéniai szempontból a körülmetélés azért népszerű, mert a baktériumok felhalmozódnak a fityma alatt. A fityma eltávolítása a fitymazsák gyakori gyulladását is megoldja.

Nagy változások a nemi életben.

A fityma eltávolítása után a makk felszíne feszesebb lesz, és érzékenysége kissé csökken. Általában a színe is enyhén megváltozik - a makk sötétedik. Miután a fityma eltávolításra került, nincs semmi, ami összenyomja a makkot és korlátozza annak méretét, a makk nagyobb lesz, és ezért az egész pénisz nagyobbnak tűnik. A fityma nélküli pénisz jobban stimulálja a hüvely falát, és ugyanakkor nagyon esztétikusan néz ki.

A fityma gyakran a bűnös a korai magömlésért, mert a makk túl érzékeny, és erősen reagál, ha dörzsölik hozzá. Emiatt a korai magömlés körülmetéléssel is oldódik meg. A fent említett csökkentett péniszérzékenység ekkor csak előny. Ez nem jelenti azt, hogy a férfi nem érez semmit, és azt sem, hogy kevésbé fogja élvezni a szexet. Ellenkezőleg. Ugyanúgy élvezi a szexet, mint korábban, de több időre van szüksége a csúcspont eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy szexuális állóképessége jelentősen meghosszabbodik.

Természetesen, mint mindennek, a körülmetélésnek is megvannak a maga hátrányai. A szexuális élet szempontjából a leglényegesebb a maszturbációval kapcsolatos enyhe probléma. Maszturbáláskor a férfiak általában a fitymával segítik magukat, és a makkhoz nyomják. Emiatt a száraz pénisz stimulálása problémát jelenthet egy férfi számára. A körülmetélt férfiak számára ideális, ha több síkosítót használnak, ami megakadályozza a makk felesleges és néha fájdalmas dörzsölését a kézhez.
Szerző
Barbora F.
2022.04.29.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2019.08.01.
Hogyan kerüljük el a kellemetlenségeket borotválkozás közben?
Megszabadulni a nemkívánatos szőrzettől a test bármely részén a nők számára - legfőképpen a nyári időszakban - egy kellemetlen kötelesség. Az enyhe borosta a lábszáron forrónadrágban vagy miniszoknyában nem igazán megengedett, ezért a nők a nyári időszakban egyre gyakrabban adják meg magukat a fürdőszobai tortúrának. Ez alól az intim terület sem kivétel - a fürdőruha mégis csak sokkal többet fed fel, mint a farmer. Hogyan kerüljük el a borotválkozás alatt és után bekövetkező kellemetlenségeket?
901
0
Jobb szex
2020.04.14.
Ismeri a szextamponokat?
Ismeri ezt a nagyszerű újdonságot, ami a menstruációs szextamponok formájában jelent meg? Sok nő még mindig megtagadja a szexet a menstruáció alatt, mert ez továbbra is tabunak tűnik a számukra. Érdekes, hogy éppen a menstruáció időszakában nagyobb a nők szexuális étvágya, a magasabb hormonszint miatt, és ez erősen arra csábítja őket, hogy minőségi közösülésben legyen részük. Az összes higiéniai intézkedés betartása esetén a menstruáció alatt sem kell félni a szextől.
1 439
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.