Szex a szülés után. Mikor kezdjük?

A terhesség és a szülés úgy általában jelentős beavatkozás a nő testébe. A nők sok esetben még a terhesség alatt sem szexelhetnek, ha ez kockázatos. És természetesen a gyermek születése után a legnagyobb mértékben élvezni szeretnék a szexet. Mindannyian tudjuk, hogy a szülés után a nőnek 6 hétig nem szabad szexelniük, mert ez a "tisztítási" szakasz - gyermekágy. És valószínűleg a nők sem akarnak szexelni, és a közösülés az utolsó dolog, amire egy újdonsült kismama gondol. A baba körüli teendők körül még a legszenvedélyesebb nőket is lefoglalják.
Môžem mať sex po pôrode?
Tehát az orvosok a nemi együttlétet csak a hathetes időszak lejárta után javasolják. A nő vérzik, a sebei lassan gyógyulnak, és a varratok is hat hétig fájnak. A nőnek hat hét után már fizikailag és mentálisan is fel kellene lennie készülve rá. Az orvosok egyetértenek abban, hogy a párok a hat hét letelte után és a vérzés elállását követően már nyugodtan szeretkezhetnek. Ha hamarabb esnek egymásnak, fennáll a fertőzés kialakulásának a kockázata, amelyet biztosan egyetlen nő sem szeretne megtapasztalni. Bár a nők már 4 vagy 5 hét után jobban érzik magukat, a fertőzés kockázata egyre magasabb.

Nagyon sok múlik azon is, hogy a nő természetes módon szült, spontán szülése volt vagy gátmetszésen esett át, ami nagyon fájdalmas és nagyon nehezen gyógyul. A férfinek nem lenne szabad a nőt arra kényszerítenie, hogy túlságosan korán szexeljen a szülés után, hanem inkább segítenie kellene őt abban, hogy átvészelje ezt a nehéz időszakot, és ki kellene bírnia szex nélkül. Például a főzést, a házimunka elvégzését, a vásárlást, vagy a gyerekkel való segítséget a nő határozottan többre fogja értékelni, mint az azonnali szexet.

"A szülés után mindig a nőnek kellene iniciatívnak lenni. Nem gyakoroljon rá nyomást. Sok esetben, sajnos, előfordul, hogy a nő a hormonális változások és a mentális depresszió hatása alatt nem biztos, hogy kívánni fogják a szexet."Prečo nechce žena po pôrode sex?
Előfordulhat, hogy a gyermekről való gondoskodás miatt kimerültté válik. Feltétlenül adnia kell időt a testének, hogy begyógyuljanak a sebei, és csak akkor kellene szexelnie, ha valóban kedve van hozzá. Természetes, hogy a partnere sokkal korábban fogja kívánni a szexet, és nem fog akarni 6 hétig várni, de nyílt és őszinte kommunikációval sokat el lehet érni.Kedy môže mať žena sex po pôrode?
Magától értetődik, hogy gyengédségre, ölelésre, orális szexre, pettingre, neckingre és még sok másra is vágyik. Az orális szexről a nőnek le kellene mondania, és nem szabad ilyenkor ujjazni sem. Ugyanis ezzel beviheti a fertőzést.. Ne feledje, hogy a szülés utáni szex nagyrészt pszichológiai kérdés. Néhány nő a nehéz szülés után fél a szextől, ám ezek az aggályok alaptalanok.
Szerző
Szara
2020.08.18.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2022.09.20.
És Önt mi izgatja fel? A szexuális alapfogalmak kislexikona
Manapság, a sokszínűség korában egyre több mindent tudunk meg magunkról - és egymásról is. Ahogy fokozatosan lejjebb ásunk az önismeretünkben, úgy fedezhetünk fel érdekesebbnél érdekesebb dolgokat a preferenciáinkban és a személyiségünkben is. Tudta például, hogy még a hetero- és a homoszexualitás között is van átmenet - ami nem (csak) a biszexualitás? Na és a sapioszexuális jelentését ismeri? Jöjjön velünk, és fedezze fel mélyebben a szexualitás izgalmas világát! Alább tisztázzuk a téma legizgalmasabb fogalmait, és jelentésüket.
1 010
0
Jobb szex
2018.07.13.
5 érv, hogy miért szerezzen be valamilyen erotikus játékot
Mivel a két ember közötti szerelem fizikai vonzerőt, intim kapcsolatot és szexuális vágyat is jelent, le kellene végre ráznunk minden előítéletet magunkról. Bár nagyon fejlett korba születtünk, még mindig vannak olyan konzervatív nézetek a társadalomban, amelyek arra kényszerítenek minket, hogy az olyan természetes tulajdonságot, mint a szexuális vágy, szégyellnünk kell. Talán itt az ideje, hogy nyíltan beszéljünk róla, lazítsunk és zöld utat adjunk az élvezeteknek. Senki sem mondja, hogy váltogatnia kellene a partnereit, hisz kísérletezni hosszú távú kapcsolatban is lehet, sőt még akkor is, ha éppen szingli, és nincs szüksége partnerre. Szóval változásra vágyik és szeretné felfedezni az ismeretlent? Ebben a cikkben néhány okot ismertetünk, hogy miért nagyszerű befektetés az erotikus játékszer.
1 747
0
Jobb szex
2023.02.06.
7 tipp, hogyan javíthatja a szexuális életét (nem csak) 2023-ban
Ahhoz, hogy minőségi és kielégítő szexuális életet élhessünk annak teljes időtartama alatt, meg kell dolgoznunk érte, és ez néha sok munkát jelenthet. Ez nem mindig olyan könnyű, mint egy kapcsolat elején. Levettük a szemünkről a rózsaszín szemüveget, és reálisabban látjuk a világot, a kapcsolatot és a szexet. Olvassa el tippjeinket, hogyan fűszerezze meg a szexet (nem csak) 2023-ban.
516
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...