Szex a szülés után. Mikor kezdjük?

A terhesség és a szülés úgy általában jelentős beavatkozás a nő testébe. A nők sok esetben még a terhesség alatt sem szexelhetnek, ha ez kockázatos. És természetesen a gyermek születése után a legnagyobb mértékben élvezni szeretnék a szexet. Mindannyian tudjuk, hogy a szülés után a nőnek 6 hétig nem szabad szexelniük, mert ez a "tisztítási" szakasz - gyermekágy. És valószínűleg a nők sem akarnak szexelni, és a közösülés az utolsó dolog, amire egy újdonsült kismama gondol. A baba körüli teendők körül még a legszenvedélyesebb nőket is lefoglalják.
Môžem mať sex po pôrode?
Tehát az orvosok a nemi együttlétet csak a hathetes időszak lejárta után javasolják. A nő vérzik, a sebei lassan gyógyulnak, és a varratok is hat hétig fájnak. A nőnek hat hét után már fizikailag és mentálisan is fel kellene lennie készülve rá. Az orvosok egyetértenek abban, hogy a párok a hat hét letelte után és a vérzés elállását követően már nyugodtan szeretkezhetnek. Ha hamarabb esnek egymásnak, fennáll a fertőzés kialakulásának a kockázata, amelyet biztosan egyetlen nő sem szeretne megtapasztalni. Bár a nők már 4 vagy 5 hét után jobban érzik magukat, a fertőzés kockázata egyre magasabb.

Nagyon sok múlik azon is, hogy a nő természetes módon szült, spontán szülése volt vagy gátmetszésen esett át, ami nagyon fájdalmas és nagyon nehezen gyógyul. A férfinek nem lenne szabad a nőt arra kényszerítenie, hogy túlságosan korán szexeljen a szülés után, hanem inkább segítenie kellene őt abban, hogy átvészelje ezt a nehéz időszakot, és ki kellene bírnia szex nélkül. Például a főzést, a házimunka elvégzését, a vásárlást, vagy a gyerekkel való segítséget a nő határozottan többre fogja értékelni, mint az azonnali szexet.

"A szülés után mindig a nőnek kellene iniciatívnak lenni. Nem gyakoroljon rá nyomást. Sok esetben, sajnos, előfordul, hogy a nő a hormonális változások és a mentális depresszió hatása alatt nem biztos, hogy kívánni fogják a szexet."Prečo nechce žena po pôrode sex?
Előfordulhat, hogy a gyermekről való gondoskodás miatt kimerültté válik. Feltétlenül adnia kell időt a testének, hogy begyógyuljanak a sebei, és csak akkor kellene szexelnie, ha valóban kedve van hozzá. Természetes, hogy a partnere sokkal korábban fogja kívánni a szexet, és nem fog akarni 6 hétig várni, de nyílt és őszinte kommunikációval sokat el lehet érni.Kedy môže mať žena sex po pôrode?
Magától értetődik, hogy gyengédségre, ölelésre, orális szexre, pettingre, neckingre és még sok másra is vágyik. Az orális szexről a nőnek le kellene mondania, és nem szabad ilyenkor ujjazni sem. Ugyanis ezzel beviheti a fertőzést.. Ne feledje, hogy a szülés utáni szex nagyrészt pszichológiai kérdés. Néhány nő a nehéz szülés után fél a szextől, ám ezek az aggályok alaptalanok.
Szerző
Szara
2020.08.18.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2019.08.07.
Mi az az intimkehely, és hogyan kell helyesen használni?
Néha a menstruációs tölcsér már évtizedek óta jelen van a piacon, a legnagyobb népszerűségnek leginkább az utóbbi időszakban örvend. Nem csoda, hiszen megfelel az összes olyan trendnek, amelyek jelenleg uralják a világot - nem képez hulladékot és nincs egészségügyi kockázata. Tehát azt mondhatjuk, hogy ennek a segédeszköznek is el kellett, hogy jöjjön az ideje, mert olyan időszakban dobták a piacra, amikor is megelőzte a korát.
2 782
1

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...