15% kedvezmény csak ma 🌻 Kód: MAJUS22

Szex a terhesség alatt

Egy működő kapcsolatban a terhesség rendkívül boldogító időszak, amely azonban nem kis mértékben megzavarhatja a párkapcsolat működését. Leggyakrabban és leggyorsabban meglehetősen negatív hatással lesz az intim életre. Mi a helyzet tehát a szexszel a terhesség alatt - szükséges a cölibátus, vagy továbbra is kiélheti a vágyait?


„A terhesség nem betegség...“

Ez a mondat egy elég jól bevált kifejezés, amely az igazságot mondja ki. Ha a terhesség úgy alakul, ahogy kell, nincsenek komplikációk, és a nő továbbra is vágyat érez a szexre, nem kell leállítani a szexet a terhesség alatt.

A legfontosabb mutató a nő érzései, amelyek rendkívül szubjektívek, és minden nő másképp érzi magát a terhesség alatt. Míg egyesek a terhesség elején jellemző rosszullét miatt nem is gondolnak a szexre, addig a másik, számban ugyancsak képviselt csoportot, meglepheti a sokkal nagyobb szexuális étvágy, ami a hormonális változásoknak és a női szervek fokozott vérellátásának köszönhető.

A terhesség kezdete általában stresszes. Egy nőnek meg kell küzdenie azzal, hogy milyen gyorsan változik a teste, hormonális viharokkal és gyakran hányingerrel kell szembenéznie, ami nemcsak reggel, hanem egész nap előfordulhat. Ilyen esetben nyilvánvaló, hogy a terhesség első tipikus jeleivel együtt a szeretkezési kedv is elmúlik.

A második és harmadik trimeszterben a nagyobb has néha akadályt jelent, ami lehetetlenné teszi a szexet azokban a pozíciókban, amelyekhez a partnerek korábban hozzászoktak.

A leggyakoribb mítoszok a terhesség alatti szexről

Elég gyakori kérdés, amellyel az orvosok is találkoznak a praxisuk során, hogy a partner szex közben a péniszével árthat-e a magzatnak. Bár megértjük, hogy az "ismeretlentől" való félelem felmerülhet, ebben az esetben valóban nincs ok az aggodalomra.

A női test annyira alkalmazkodott, hogy tökéletesen meg tudja védeni a növekvő babát. A magzat a magzatvízben úszik a méhfal mögött, amely a méhnyak mögött található, és amelyen a pénisz nem tud áthaladni. Csak szüléskor nyílik meg, addig csak egy szűk nyílás, amely a terhesség előtt a menstruációs vér elvezetésére és a spermiumok nemi szervekbe való behatolására szolgált. A méhnyak tehát egyfajta gátként működik a hüvely környezete és a nemi szervek között. Így a hüvelyben mozgó pénisz semmilyen módon nem károsíthatja a magzatot.

A szexuális együttlét szintén nem befolyásolhatja a terhesség lefolyását, és nem okozhat koraszülést. Természetesen csak akkor, ha a terhesség nem kockázatos, és a nő nincs kitéve túlzott stressznek a közösülés során. Még az is bebizonyosodott, hogy a kellemes érzések, amelyeket a nő szex közben érez, a baba számára jótékony hatással vannak.

Bár valahol azt állítják, hogy a sperma képes megindítani a szülést, és kiváltja az első összehúzódásokat, nincsenek releváns orvosi tanulmányok, amelyek igazat adnának ennek az állításnak. Bár a spermiumok összetételében találhatók olyan anyagok, amelyek elméletileg kiválthatják a szülést, koncentrációjuk rendkívül alacsony. Ha egyes pároknak sikerült a fogantatás idején szexszel kiváltaniuk a régóta várt szülést, ez inkább a túlzott fizikai megerőltetésnek köszönhető. A lépcsőn járás vagy a sok takarítás szintén természetes kiváltó oka a szülésnek közvetlenül a terhesség vége előtt.

Mikor nem szabad szexelni a terhesség alatt?

Vannak olyan esetek, amikor a terhesség alatti szex tilos. Ez annak a jele, hogy a nő a terhesség alatt egészségügyi problémákkal küzd, amelyek a következők lehetnek:

 • vérzés a terhesség alatt
 • korábbi spontán vetélések
 • korábbi koraszülések
 • a méhnyak tágulása
 • lepényleválás 
 • a magzatvíz korai kiáramlása
 • enyhébb fertőzések, amelyek rövid távú kezelést igényelnek
 • többszörös terhesség

Szükséges óvszert használni?

Mivel az óvszer védelmet nyújt a nem kívánt fogamzás ellen, és megakadályozza a fertőzés átvitelét, felmerül a kérdés, hogy szükséges-e óvszert viselni a terhesség alatti szex során. 

Nincs szükség óvszer használatára, ha a nőnek állandó partnere van, és mindketten 100% biztosak az egészségükben. Mivel bármilyen fertőzés vagy bakteriális fertőzés megnehezítheti a terhességet, jó ötlet óvszerhez nyúlni, ha bármilyen aggodalma vagy jele van annak, hogy partnere egészségi állapota nem jó.

A védelmet akkor kell választani, ha:

 • a nőnek nincs állandó partnere, új partnerrel létesít szexuális kapcsolatot, vagy több partnere is van
 • hajlamos a fertőzésekre
 • a partner a közelmúltban nemi úton terjedő betegségen esett át, vagy szexuális úton terjedő betegsége van

Általánosságban elmondható, hogy hallgasson a teste hangjára. Ha bármilyen kérdése van, forduljon orvosához, és kövesse az utasításait. Csak neki van rálátása arra, hogyan halad a terhessége, de az esetek túlnyomó többségében a terhesség alatti szex nem tilos.
Szerző
Martina
2021.10.29.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Hogyan használni helyesen
2021.06.18.
Hogyan kell tisztítani az erotikus segédeszközöket?
Az erotikus játék megszerzése anélkül, hogy belegondolna a higiéniájára és a karbantartására, olyan, mintha autót vezetne, és nem törődne a sebességgel. Elérheti célját, de idővel pénzbírság lepheti meg. Ha nem gondoskodik az erotikus segédeszközökről, akkor ez ugyanaz, csak annyi különbséggel, hogy nem könnyíti meg a pénztárcáját, hanem a saját egészségével fizet.
621
0
Hogyan válasszunk
2021.04.16.
Satisfyer Dual Pleasure vs. Dual Love - Mi a különbség közöttük, és melyik az ideális számomra?
A Satisfyer két új terméket mutatott be. A Dual Pleasure és a Dual Love a vibrátor és a csikló stimulátor kombinációja Air-Puls néven. Szinte egyformának tűnnek, hasonlóan hívják őket, ugyanattól a gyártótól származnak, és a paraméterek sem nagyon különböznek egymástól. Tehát hogyan választhatja ki az ideálisat, és miért hoztak létre két ilyen hasonló terméket?
966
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.