Szexuális fóbiák

A pókoktól, a magasságtól, a szűk helyektől, a sebességtől vagy az állatoktól való félelem - ezek nagyon ismerős és gyakori fóbiák a világban. Kevesebb szó esik azonban a szexszel kapcsolatos fóbiákról, az úgynevezett szexuális fóbiákról, amelyek jelentősen zavarják a normális működést, és a szexuális életet. Lehet ez egy csók, egy érintés, vagy akár egy csábító pillantás is, amely szexuális fóbiából eredő pánikrohamot válthat ki.

A szexfóbiában szenvedők számára a szex, valamint a nemi szervek megérintése undorral jár.
A fóbiák mindegyike különböző tünetekkel járhat, a leggyakoribbak az izzadás, a szapora szívverés, a félelemérzet, a szorongás vagy a szapora légzés.

Erotofóbia

Az erotofóbia egy általános kifejezés, amely a konkrét aggodalmak széles körét foglalja magában. Általánosságban minden olyan fóbia ide tartozik, amely a nemi hovatartozással kapcsolatos. Ez tehát egyfajta szexuális fóbia, amely a nemi élettől való félelemből ered.

Erotofília

Ez az erotofóbia pontos ellentéte. Az erotofilok azok, akik nagyon pozitívan viszonyulnak a szexualitáshoz, lazák, előítéletektől mentesek, és a legkielégítőbb és legváltozatosabb szexuális életet élik. Az erotofíliát és az erotofóbiát a szexológiai vizsgálatokban az egyének szexualitásának leírására használják. Két kategóriát alkotnak, amelyek egy vonalat alkotnak, és mindketten a két ellentétes végén állnak.

Parthenofóbia

Ez a fóbia a szüzektől és a fiatal lányoktól való rettegést jelenti. Ha az ilyen típusú fóbiában szenvedő személy tudja, hogy bármilyen szűz közelében van, pánikrohamot kaphat, igyekszik elkerülni az ilyen találkozásokat, és ezért gyakran magányosan él.

Gymnofóbia

A gymnofóbia a meztelen testektől való félelem. Az ilyen típusú fóbiában szenvedők nagyon félnek attól, hogy meztelenül látják őket, vagy akár attól is, hogy valakit meztelenül látnak. Ugyanakkor azonban felismerik, hogy ez a fajta fóbia maximálisan irracionális, mégis félnek a meztelenségtől. A szakértők egyetértenek abban, hogy az ember egyfajta ideális alakhoz hasonlítja magát, amelyet leggyakrabban a média ábrázol.

Tokofóbia

Tokofóbiával olyan nőknél találkozunk, akik a természetes szüléstől, az azzal járó fájdalomtól remegnek, vagy magától a terhességtől is. Az ebben a fóbiában szenvedő nők minden szex után aggódnak az esetleges terhesség miatt, rémálmaik vannak, koncentrációs nehézségekkel küzdenek, sőt egyes esetekben pszichoszomatikus problémák is jelentkeznek.

Oneirogmofóbia

Ahogy a nőknek félelmeik vannak a szüléstől, a férfiaknak is vannak fóbiáik, például az önkéntelen ejakulációtól, az úgynevezett nedves álmoktól. Ennek a fóbiának a tünete, hogy a benne szenvedők nem mernek aludni sem. 

Ha úgy érzi, hogy nem szenved ilyen szexuális fóbiákban, akkor szerencsés ember. De ha még mindig kétségei vannak, ne várjon sokáig azzal, hogy pszichológushoz forduljon. Pont a pszichológus tud legjobb tanácsot adni, amely részben vagy teljesen megszabadíthatja önt a szexuális fóbiától és annak tüneteitől.
Szerző
Áron
2020.05.25.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Mi az a...
2019.06.07.
Mi az a womanizer, és miben rejlik a varázsereje?
A womanizer egy olyan szexuális segédeszköz, ami a többi felnőtt játékszerhez képest még nem honosodott meg eléggé a vásárlók tudatában. A segédeszközt ugyanazon márka védnöksége alatt dobták a piacra, és a női intim testrészek stimulálásának új technológiáját hozta el az erotika világába. Tehát mi is az a womanizer, hogyan kell használni, és miért érdemes mindenképpen kipróbálni?
3 628
0
Szexuális egészség
2022.04.22.
Vaginizmus - mik az okai és kezelése?
A vaginizmus inkább pszichológiai probléma és csak kisebb részben nőgyógyászati. A szexuális együttlét során a hüvely körüli izmok öntudatlan és akaratlan összehúzódása történik. Ha vaginizmusban szenved a legfontosabb, hogy felismerje, hogy ez nem az Ön hibája és semmi oka sincs szégyenkezni miatta. Ez egy olyan probléma, amelyet kezelni is lehet. A legfontosabb dolog az, hogy ismerje a testét.
716
0
Hogyan válasszunk
2023.11.28.
Top 6 ajándék, amelynek minden nő megörül
A karácsonyfa alatt a nő nem (csak) konyhai segédeszközöket, törülközőt vagy egy aszexuális flanel pizsamát szeretne találni. Mi lenne, ha egy kicsi és észrevétlen ajándékkal bizonyítaná neki, hogy törődik vele, és még a többéves kapcsolatban is vonzó nőnek tekinti őt, aki megérdemli, hogy szexi legyen? Vonja be a fantáziáját, és adjon neki egy olyan erotikus ajándékot, amivel egész évben bármikor karácsonya lesz!
1 580
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...