Levetkőztük az árainkat. 15% kedvezmény a NYAR36 kóddal.

Óvszerek

Az óvszer egy olyan fogamzásgátló eszköz, mely szorosan illeszkedik a péniszre és anélkül akadályozza meg a nem kívánt terhességet és a szexuális úton terjedő betegségek átadását, hogy csökkentené a férfi számára az együttlét élvezetét. Ma már számos méretben és fajtában elérhető, de hogyan is kell használni az eszközt, és honnan tudjátok, hogy melyik a nektek való? Az alábbiakban ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

Óvszertörténelem

Az elnevezés eredete máig kétséges, jó eséllyel azonban a latin „condus"  szóból származik, melynek jelentése „tartály, edény".

A ma használt modern óvszerek eredete rendkívül hosszú időre nyúlik vissza, hiszen annak ősét már az ókorban is használták. Ekkor még a kondom vászonból vagy állatbélből készült, és közel sem volt olyan megbízható sem a betegségek megelőzésében, sem a terhesség elkerülésében, mint ma.

A 18. századra az óvszer egyre népszerűbbé vált. Ekkor már kizárólag állati bélből készült, azonban nagyon könnyen elszakadt, ezért volt nagy lépés a 19. század közepén a gumiból előállított változat, mely mosható és többször felhasználható volt. A latex óvszerekre egészen 1920-ig kellett várni: ez már egy kényelmes, eldobható kondom volt, így hamarosan megkezdődhetett a tömegtermelés is.

Az egyetlen védekezési eszköz a hormonális fogamzásgátló megjelenéséig élvezhette egyeduralmát, az eladott óvszerek száma azonban a mai napig is folyamatosan nő. Nem is véletlen, hiszen a nem kívánt terhességek ellen már máshogy is védekezhetünk, de a nemi úton terjedő betegségek ellen az óvszer az egyetlen, ami biztos védelmet nyújthat.

De mi is az az óvszer?

Az óvszer egy olyan, többnyire latexből készült fogamzásgátló eszköz, amely amellett, hogy csökkenti a nem kívánt terhességek kockázatát, a nemi úton terjedő betegségekkel szemben is nagyfokú védelmet jelent. Előírásszerűen történő használat esetén ez a védekezési mód körülbelül 98%-os hatékonysággal működik.

Ahogy az óvszer iránti kereslet nőtt, úgy jelentek meg a speciálisabb változatok, így ma már elérhető különböző méretben, színben, ízben, vastagságban, sőt egyes fajtáit a latex érzékenyek is használhatják.

Az óvszer használata

Ahhoz, hogy az óvszer valóban védelmet biztosítson a terhesség és a nemi betegségek ellen, elengedhetetlen, hogy az előírt módon használjátok azt. Az első lépés az, hogy ellenőrizzétek a lejárati dátumot. Ennek elteltével ne kísérletezzetek vele, hiszen az óvszer hatékonysága jelentősen csökkenhet.

A csomag kibontásához óvatosan toljátok a kotont a tasak egyik oldalára, majd a másikon – az óvszer megsértése nélkül – tépjétek fel a csomagolást. Vigyázzatok arra, hogy a körmök vagy egyéb éles tárgyak ne tegyenek kárt a gumiban. Úgy vegyétek kézbe az eszközt, hogy annak csúcsa felfelé nézzen. Ezt csípjétek össze a hüvelyk- és a mutatóujjal, hogy kiszorítsátok belőle a levegőt, majd az óvszert helyezzétek fel a péniszre.

Milyen fajtái kaphatók?

Latexmentes

A prémium minőségű latexmentes óvszerek azok számára is bátran alkalmazhatók, akik allergiásak a latexre. Ez a termék is teljesen természetes érzést és tökéletes védelmet biztosít, sőt egyes változatait akár a vegán életmód hívei is használhatják.

Ízesített

A színes és síkosított óvszer elérhető akár eper, banán vagy narancs ízben is azoknak, akik egy kis extra szórakozást szeretnének csempészni a szerelmi életükbe. Azoknak való, akik szeretnek kísérletezni, és nem ijednek meg az újdonságoktól.

Extra vékony

Ez a fajta a még természetesebb érzést szolgálja, hiszen viselését alig lehet észrevenni, ráadásul extra síkos változatban is kapható. Annak ellenére, hogy vékonyabb anyagból készül, ugyanolyan biztonságos mint a normál vastagságú óvszerek.

Bordázott

Ezek az óvszerek a teljeskörű védelem mellett olyan bordákkal és pontokkal vannak ellátva, amelyek stimulálják a partnert és intenzívebbé teszik az orgazmust. Egyes változatait olyan, speciális stimuláló géllel látták el, mely még élvezetesebbé teszi az együttlétet, másik fajtája pedig egy benzokaint tartalmazó géllel lett síkosítva, ami segíti a kielégülés késleltetését, ezáltal pedig a kitartás növelését a férfiak számára.

XL, XXL méretek

A nem megfelelő méret választása miatt sok férfinak lehetnek negatív tapasztalatai az óvszerekkel kapcsolatban, így azok nagyobb változatban – a 47-estől a 69-es méretig – elérhetőek.

Extra biztonság

Ezen óvszerek azok számára készültek, akik a vad és szenvedélyes szexet részesítik előnyben, de attól félnek, hogy ennek során elszakadhat a kondom. Ez a változat tehát durvább és strapabíróbb, viselője mégis mindent ugyanúgy érez, mint a klasszikus óvszerrel.
 
A Lolipop webshopjában az óvszerek hatalmas választékát találjátok: valamennyi kiváló minőségű, és minden igénynek megfelel.
DarabosDurexEgyébExtra biztonságosExtra vékonyÍzesítettLatexmentesXL és XXL
Paraméterek szűrése
Pasante Ribbed 1 db
Pasante Ribbed 1 db
195 Ft
18,0 cm
5,2 cm
0,65 mm
Kosárba
LEGNÉPSZERŰBBEK
Síkosítók

NEM TALÁLTA MEG, AMIT KERES?

Egy konkrét szexuális segédeszközt keres, de nem találta meg a szexshopunk kínálatában? Értesítsen minket az info@lolipop.hu telefonszámon, és megtudakoljuk önnek a pontos árat és a szállítás időpontját.

Miért érdemes nálunk vásárolni

Maximális
diszkréció
Szállítás
48 órán belül
Minden
raktáron
220 000+
vásárló
Tanácsadás
a kiválasztás során
Beolvasás ...