Dildók

A dildók évezredek óta szolgálnak a szexuális örömszerzés eszközeként, népszerűségük pedig manapság is folyamatosan nő. De hogyan alakult a fejlődésük, és mi is különbözteti meg őket a vibrátoroktól? Miért érdemes ezeket a játékszereket választani? Az alábbiakban minderre választ kaphattok. Ha pedig egy valósághű, anatómiailag pontos, esetleg színes, dekoratív segédeszközre vágytok, a Lolipop kínálatában megtaláljátok a számotokra legjobb dildókat.

A dildó eredete

Bár azt gondolhatnánk, hogy a dildó a modern kor találmánya, ezen szexuális segédeszközök azonban – változó formában – évezredek óta léteznek. A feltárt leletek alapján bizonyított, hogy kőből készült műpéniszt már a kőkorszakban is használtak, az ókorban pedig már a fából készült, bőrrel bevont, így életszerűbb változatot választották – nők és férfiak egyaránt.

Európában a 16-17. században a kereszténység sem állhatott a dildógyártás útjába, sőt Olaszországban már meleg vízzel megtölthető, üvegből készült változat is készült. A 19. században aztán megérkezett az újabb áttörés, a vibráló dildó, majd 1965-ben a hőkezelt, könnyen olvadó gumit leváltotta a szilikonalapú, mosható játékszer, melynek modern változatát ma is használjuk.

Dildó vagy vibrátor?

De mi is a különbség a dildó és a vibrátor között? A két fogalmat a köznyelv gyakran összemossa, ezért nem árt a kérdést tisztázni.

A dildó egy, a pénisz mintájára megalkotott, többnyire valósághű eszköz, melyet a hüvelybe helyezve maszturbáció céljára használnak. Számos színben kapható – általában valósághű, de létezik élénk színű, fekete, vagy átlátszó üveg is. A dildó célja elsősorban maga a behatolás, így nem rezeg, tehát kézzel kell irányítani és a megfelelő pozícióba vezetni. A pénisz imitálására szolgál, ezért leszbikus párok is használhatják, de a férfi partnerrel való anális közösüléshez is alkalmazható.

A vibrátor ezzel szemben – nevéből adódóan – rezeg. Létezik belőle G-pont izgató, léghullámos csiklóizgató vagy éppen análvibrátor, a vibrálás miatt gyakorlatilag bármely erogén zónához felhasználhatjuk, stimuláló hatása igazán intenzív.

A dildó előnyei

Életszerű

Ahogy azt említettük, a dildók élethűek: a legtöbb esetben valóban úgy néznek ki, mint egy igazi pénisz, és tapintásra is azt imitálják, főleg, ha a herékkel ellátott verziót választjátok. Egy dildó segítségével tehát valóban a közösüléshez hasonló érzés lehet a maszturbáció.

Néma működés

A dildókban nincs motor, így működésük csendes: használatuk során csak a saját magatok által kiadott hangokra kell koncentrálni, így semmi nem vonja el a figyelmet az élvezetről. Ennek további előnye az, hogy ha lakótársakkal éltek együtt, senki nem fogja tudni a szomszéd szobában, hogy mire készültök.

Bármikor bevethető

A dildó esetében nem kell arra várni, hogy az akkumulátor feltöltődjön, de attól sem kell tartani, hogy az éppen a csúcshoz közelítve merül ki. A játék tehát addig tart, ameddig csak szeretnétek!

Vízálló

Szintén az akkumulátor hiányából következik, hogy a dildót bárhol és bármikor használhatjátok, akár a kádban elterülve is, hiszen nem kell attól tartani, hogy a víz kért tesz az elektronikában.

Tapadókoronggal felszerelt

A dildó több változata tapadókoronggal ellátott, melynek segítségével akár a padlóhoz, akár a falhoz vagy a fürdőkád oldalához tapaszthatók. De ha ezt a funkcióját nem szeretnétek kihasználni, a tapadókorongot fogantyúként is használhatjátok.

Könnyen tisztítható

A dildóknak nincsenek mozgó alkatrészei, rejtett zugai, amit meg kell tisztítani, így fertőtlenítési jóval egyszerűbb lehet, mint a bonyolultabb játékszereké.

Milyen anyagból készülnek a dildók?

Szilikon

Az egyik legnépszerűbb anyag, mivel rendkívül bőrbarát, tapintásra sima és lágy, rugalmas, mégis eléggé kemény, ráadásul gyorsan felmelegszik, és sokáig tartja a testhőmérsékletet. Fontos, hogy kizárólag vízbázisú síkosítóval használható, mivel a szilikonos síkosító károsíthatja az eszköz felületét.

TPE

A TPE műanyag és gumi elemeket ötvöz, így az ebből készült termék zselészerűen puha, ugyanakkor elég kemény ahhoz, hogy élvezetes és élethű élményt nyújtson. Az ilyen anyagból készült játékszereket érdemes hűvösebb helyen tárolni, mert a meleg károsíthatja azokat.

ABS

Műanyag, melyet polikarbonát néven is ismerünk, és az erotikus játékszerek gyakori alapanyaga. Előnyük, hogy bármilyen síkosítóval használhatók, viszonylag tartósak és könnyen tisztíthatóak.
 

Üveg

Az üveg dildók a legdrágább árkategóriába tartoznak, nem is véletlenül: soha nem kopnak el, átlátszó és sima felületük gyönyörű, és tapintásra is igazán egyedülálló élményt nyújtanak. Az üveg gyorsan lehűl és felmelegszik, könnyen tisztítható; az egyetlen problémája, hogy óvatosan kell bánni vele, hiszen törékeny eszközökről van szó.

 
A Lolipop webshopjában elérhető termékek kifogástalan minőségben készülnek. Legyen bármilyen igényetek, vágyatok, széles termékkínálatunkban megtalálhatjátok a számotokra legmegfelelőbb dildót.
Anál vibrátorokCsiklóvibrátorokDildókDupla dildókG-pont vibrátorokKülönböző formákLuxus vibrátorokMini vibrátorokPárvibrátorokPillangóbugyikRealisztikus vibrátorokRúdvibrátorokStrap-On / FelcsatolhatóSzilikon vibrátorokÜveg vibrátorokWand és masszírozóXL és XXLZselés vibrátorok
Paraméterek szűrése

Miért érdemes nálunk vásárolni

Maximális
diszkréció
Szállítás
48 órán belül
Minden
raktáron
220 000+
vásárló
Tanácsadás
a kiválasztás során
Beolvasás ...