Szex a menstruáció alatt

Az igazi kalóz nem ijed meg a Vörös-tengertől, vagy a bátor sofőr a piroson is áthajt… Ezek a vicces megjegyzések is kapcsolódnak a viszonylag tabutémához, mint amilyen a menstruáció alatti szex. Egyes párok még akkor sem hagyják ki ezt a szórakozást, ha a nőnek piros betűs napjai vannak, mások pedig megvárják, míg véget ér ez a többnapos időszak. Szükségszerűen vissza kell fognunk az étvágyunkat a menstruáció alatt, vagy a piros betűs napokon történő szex egyik partner számára sem jelent semmilyen kockázatot?


A menstruáció alatti szex normál körülmények között - amikbe nem zavarnak be semmilyen komplikációk - a gyakorlatban nem jelent semmilyen kockázatot. Leggyakrabban a partnerek leginkább a kellemetlen érzéstől undorodnak, amit a vér látványa okoz, ebből kifolyólag a szex "mocskosnak" tűnik nekik. Ebben az esetben azonban teljesen szükségtelen félnie a nagyobb fertőzésveszélytől vagy más buktatóktól. Röviden: ha nem használ óvszert akkor, amikor a nőnek nincs menzesze, ugyanolyan kockázatnak teszi ki magát, mint a menstruáció alatt, legyen szó akár a nem kívánt terhességről vagy a nemi betegségek terjedéséről.

Az óvszerből így nagy segítő válik

A leggyakoribb hiba, amit a párok a menstruáció során elkövetnek az, hogy tévesen azt feltételezik, hogy nincs szükség fogamzásgátlásra. Bár a menstruáció azt jelzi, hogy az elmúlt ciklusban nem következett be a megtermékenyítés, de ez még nem jelenti azt, hogy ez nem történhet meg közvetlenül a menstruáció alatt. Számos olyan esetről tudunk, amikor a párok elhanyagolták a védekezést gondolván, hogy a menstruáció alatt a nő nem tud teherbe esni, és pár héttel később pedig meglepődve nézték a pozitív terhességi tesztet. Tehát, ha nem jelent akadályt az együttlét azokon a bizonyos nehéz női napokon, akkor fontos, hogy ugyanúgy gondoskodjon a védekezésről, mint az átlagos napokon. 

A menstruáció során a hüvelyi környezetnek meg kell birkóznia a pH változásával, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nő a nemi szervek területén fokozott kellemetlenséget tapasztalhat, viszketés vagy égető érzés formájában. Ha ilyen körülmények között sem akar lemondani a szexről, az óvszer szívesen látott segítség. Ez meggátolja a további baktériumok áthatolását, amik még inkább fokozhatják a kellemetlen érzést. 

A menstruáció alatti szex pozitívumai

Nem titok, hogy a menstruációs ciklus bármely napján történő szex pozitív hatással van a nő testére. Ugyanígy van ez a menstruáció alatt is, ha a nő egészségi állapota ezt megengedi, és nem kell olyan kellemetlenségekkel szembenéznie, mint például az erős fájdalom.  

Bizonyított, hogy a szex a menstruáció során:

  • lerövidítheti a menstruációs vérzés idejét. Ezt a méh összehúzódásai okozzák, amik a női orgazmus során jelennek meg
  •  gyengébb és kevésbé fájdalmas menstruációt eredményez, amit a szexuális aktus során a vérben felszabaduló hormonoknak köszönhetünk
  • jelentősen csökkenti a a menstruációval kapcsolatos gyakori problémákat (fejfájás, izomfeszülés, álmatlanság, hirtelen hangulatingadozás, éhségérzet vagy étvágytalanság)

Abszorpciós (nedvszívó) szextamponok

Egy nagyszerű segédeszköz, aminek köszönhetően a menstruáció alatti szex nem lesz túl "mocskos", a szextampon. Ez nem egy hagyományos menstruációs tampon, hanem egyfajta szivacs, amit a nő a szexuális együttlét előtt helyez fel a hüvelyébe, aminek köszönhetően a menstruációs vér a közösülés során nem tud kifolyni. A tampon elnyeli a vért, és az nem csurog le a hüvely falán.

Ha tart a kellemetlen érzéstől, vagy attól, hogy a tampon akadályozni fogja a szexben, nyugodt lehet. A tampon valóban nagyon kicsi, és ha megfelelően van behelyezve, nem is fogja érezni. Szex után a nő egyszerűen csak kiveszi a hüvelyből, és eldobja. Az eredmény a szex, amit nem szennyez be a menstruációs vér. Azonban ez a segédeszköz nem akadályozza meg a nem kívánt terhességet, és ugyanúgy nem gátolja meg a nemi úton terjedő betegségek vagy fertőzések átvitelét.  

Nem mindenkinek kedvére való a szex a nehéz női napokon, de ha a nő a menstruáció során nem tapasztal semmilyen problémát, akkor nem kell, hogy az gátat szabjon a szexnek. Ha önök azok közé a párok közé tartoznak, akiket a menstruációs vérzés nem akadályoz meg a hálószobai örömszerzésben, tartsák észben, hogy a szex ugyanolyan kockázattal jár, mint az átlagos napokon. Bár a kockázat semmivel sem nagyobb, mint ahogy azt sokan tévesen hiszik, de egyúttal a kockázat nem is csökken. 
Szerző
Martina
2019.06.03.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexpózok és praktikák
2023.01.23.
Extrém örömök: ezért érdekli annyira a BDSM
Plüssbilincsek, kötözés és korbács… Az ön fantáziáját is felcsigázza valamelyik? Netán egy egészen más, nem szokványos szexuális tevékenység? Ha igen, akkor bizonyára már elgondolkodott rajta, vajon miért is van ez. Talán még azt is megkérdőjelezte, normális dolog-e ez egyáltalán. Hiszen hogyan élvezheti valaki bármilyen helyzetben az egyenlőtlen felállást: azt, ha leuralják, vagy azt, ha uralkodhat? Egyáltalán, miért érdekelnek a fétisek, a szado-mazochizmus vagy a dominancia és a szubmisszivitás ennyi embert? Cikkünkben ennek jártunk utána!
113
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.