Levetkőztük az árainkat. 15% kedvezmény a NYAR36 kóddal.

Szex a menstruáció alatt

Az igazi kalóz nem ijed meg a Vörös-tengertől, vagy a bátor sofőr a piroson is áthajt… Ezek a vicces megjegyzések is kapcsolódnak a viszonylag tabutémához, mint amilyen a menstruáció alatti szex. Egyes párok még akkor sem hagyják ki ezt a szórakozást, ha a nőnek piros betűs napjai vannak, mások pedig megvárják, míg véget ér ez a többnapos időszak. Szükségszerűen vissza kell fognunk az étvágyunkat a menstruáció alatt, vagy a piros betűs napokon történő szex egyik partner számára sem jelent semmilyen kockázatot?


A menstruáció alatti szex normál körülmények között - amikbe nem zavarnak be semmilyen komplikációk - a gyakorlatban nem jelent semmilyen kockázatot. Leggyakrabban a partnerek leginkább a kellemetlen érzéstől undorodnak, amit a vér látványa okoz, ebből kifolyólag a szex "mocskosnak" tűnik nekik. Ebben az esetben azonban teljesen szükségtelen félnie a nagyobb fertőzésveszélytől vagy más buktatóktól. Röviden: ha nem használ óvszert akkor, amikor a nőnek nincs menzesze, ugyanolyan kockázatnak teszi ki magát, mint a menstruáció alatt, legyen szó akár a nem kívánt terhességről vagy a nemi betegségek terjedéséről.

Az óvszerből így nagy segítő válik

A leggyakoribb hiba, amit a párok a menstruáció során elkövetnek az, hogy tévesen azt feltételezik, hogy nincs szükség fogamzásgátlásra. Bár a menstruáció azt jelzi, hogy az elmúlt ciklusban nem következett be a megtermékenyítés, de ez még nem jelenti azt, hogy ez nem történhet meg közvetlenül a menstruáció alatt. Számos olyan esetről tudunk, amikor a párok elhanyagolták a védekezést gondolván, hogy a menstruáció alatt a nő nem tud teherbe esni, és pár héttel később pedig meglepődve nézték a pozitív terhességi tesztet. Tehát, ha nem jelent akadályt az együttlét azokon a bizonyos nehéz női napokon, akkor fontos, hogy ugyanúgy gondoskodjon a védekezésről, mint az átlagos napokon. 

A menstruáció során a hüvelyi környezetnek meg kell birkóznia a pH változásával, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nő a nemi szervek területén fokozott kellemetlenséget tapasztalhat, viszketés vagy égető érzés formájában. Ha ilyen körülmények között sem akar lemondani a szexről, az óvszer szívesen látott segítség. Ez meggátolja a további baktériumok áthatolását, amik még inkább fokozhatják a kellemetlen érzést. 

A menstruáció alatti szex pozitívumai

Nem titok, hogy a menstruációs ciklus bármely napján történő szex pozitív hatással van a nő testére. Ugyanígy van ez a menstruáció alatt is, ha a nő egészségi állapota ezt megengedi, és nem kell olyan kellemetlenségekkel szembenéznie, mint például az erős fájdalom.  

Bizonyított, hogy a szex a menstruáció során:

  • lerövidítheti a menstruációs vérzés idejét. Ezt a méh összehúzódásai okozzák, amik a női orgazmus során jelennek meg
  •  gyengébb és kevésbé fájdalmas menstruációt eredményez, amit a szexuális aktus során a vérben felszabaduló hormonoknak köszönhetünk
  • jelentősen csökkenti a a menstruációval kapcsolatos gyakori problémákat (fejfájás, izomfeszülés, álmatlanság, hirtelen hangulatingadozás, éhségérzet vagy étvágytalanság)

Abszorpciós (nedvszívó) szextamponok

Egy nagyszerű segédeszköz, aminek köszönhetően a menstruáció alatti szex nem lesz túl "mocskos", a szextampon. Ez nem egy hagyományos menstruációs tampon, hanem egyfajta szivacs, amit a nő a szexuális együttlét előtt helyez fel a hüvelyébe, aminek köszönhetően a menstruációs vér a közösülés során nem tud kifolyni. A tampon elnyeli a vért, és az nem csurog le a hüvely falán.

Ha tart a kellemetlen érzéstől, vagy attól, hogy a tampon akadályozni fogja a szexben, nyugodt lehet. A tampon valóban nagyon kicsi, és ha megfelelően van behelyezve, nem is fogja érezni. Szex után a nő egyszerűen csak kiveszi a hüvelyből, és eldobja. Az eredmény a szex, amit nem szennyez be a menstruációs vér. Azonban ez a segédeszköz nem akadályozza meg a nem kívánt terhességet, és ugyanúgy nem gátolja meg a nemi úton terjedő betegségek vagy fertőzések átvitelét.  

Nem mindenkinek kedvére való a szex a nehéz női napokon, de ha a nő a menstruáció során nem tapasztal semmilyen problémát, akkor nem kell, hogy az gátat szabjon a szexnek. Ha önök azok közé a párok közé tartoznak, akiket a menstruációs vérzés nem akadályoz meg a hálószobai örömszerzésben, tartsák észben, hogy a szex ugyanolyan kockázattal jár, mint az átlagos napokon. Bár a kockázat semmivel sem nagyobb, mint ahogy azt sokan tévesen hiszik, de egyúttal a kockázat nem is csökken. 
Szerző
Martina
2019.06.03.
Head of Marketing ...
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...