Szőrtelenítési kisokos: melyik módszert válasszam?

Hónalj, lábak, bikinivonal - sajnos a legtöbben nem rendelkezünk szőke szőrszálakkal, így muszáj időről időre eltüntetnünk őket a kérdéses helyekre. Ez azonban - a szőrtelenítési módszertől függően - gyakran fájdalommal jár, főleg az intim területeken. Cikkünkben összegyűjtöttük, az egyes szőrtelenítési módszereknek mik az előnyei és a hátrányai, illetve, hogy milyen módszerekkel csökkenthetjük az általuk okozott kellemetlenségeket!

Szőrtelenítő krém

Kamaszkorunk nagy kedvencével szépen eltávolíthatjuk a nemkívánatos szőrszálakat - ez mindenképp előnye. Hátránya azonban, sajnos, annál több van. A vegyi anyagok miatt nem célszerű alkalmaznunk az intim területeken, a rövid szőrszálakon nem működik jól, és a hatása is csak 1-2 napos. Ezért jó, ha a nyaralásra magunkkal viszünk még egy borotvát is, arra az esetre, ha már elmúlna a krém hatása.


Borotválás

A borotválás egyik előnye, hogy egy klasszikus, gyors technika, amellyel igen hamar és (amennyiben ügyesek vagyunk) fájdalommentesen szabadulhatunk meg szőrszálainktól - akár az intim területeken is. Másrészt pedig egy jó biztonsági borotvával még környezettudatosak is lehetünk, hiszen az nem használódik el egyhamar.

A hátránya viszont, hogy begyulladhatnak tőle könnyen a szőrtüszőink, “kipattogzott” érzést hagyva maguk után bőrünkön. Hogy ezt elkerüljük, használjunk borotválkozás utáni spray-t, amely B5 provitamin és aloe vera-tartalmával hűsíti és megnyugtatja a borotvával irritált bőrt. Illat-és ízmentes, így akár közvetlenül az együttlét előtt is használhatjuk.

Hideg-és meleggyanták 

A gyanták népszerűségének oka, hogy viszonylag hosszú, 4-6 hetes szőrmentes időszakot biztosít. Hátrányuk azonban a vele járó fájdalom, amikor a szőrrel ellentétesen lehúzzuk a gyantacsíkokat bőrünkről. Ezt a kellemetlen érzést csökkenthetjük azzal, ha hirtelen lerántjuk bőrünkről a gyantacsíkokat, vagy ha a műveletet egy kozmetikai szalonban, hozzáértőkkel végeztetjük el.

Cukorpaszta

A gyantázásnak egy jóval barátibb alternatívájáról beszélünk. A cukorpaszta a szőrszálak növekedésével megegyező irányban tépi ki azokat bőrünkből - így az allergiások, érzékeny bőrűek, várandósok és neurodermitisszel küzdők számára is jó alternatíva lehet. Elvégeztethetjük szakemberrel, de otthon mi is nekiállhatunk. A hatása a gyantázáshoz hasonlóan 4-6 hét körül alakul - a hátránya ennek a módszernek is csak az, hogy picit fájdalmas. 

Epilátor

A problémánkat, azaz a szőrszálakat a gyökerüknél ragadja meg és tépi ki bőrünkből - ami sajnos nem kevés fájdalommal jár. Ha a 4 hétig tartó hatásért mégis szeretnénk bevállalni, megtehetjük, hogy előtte meleg vízzel átmossuk és bőrradírral végigfutunk azon a felületen, amelyet le szeretnénk epilálni. Így elkerülhetjük a szőrbenövést, és még a bőrünket is felpuhíthatjuk. 

IPL, lézeres szőrtelenítés

Előnye: ez egy nagyobb területeken (mellkas, karok, lábak) és az arcon is alkalmazható, néhány alkalom után már végleges szőrtelenítési forma, mely a villanófény technológiáján alapulva szünteti meg a szőrtüszők működését. Manapság már otthonra is vehetünk egy ilyen készüléket, és megcsinálhatjuk magunknak, amennyiben világos bőrünkön sok az erős, sötét szőrszál. Egyértelmű hátránya azonban, hogy drága, és időbe telik, mire tényleg nem nő rajtunk több szőr már. Emellett pedig, ha belevágunk, nem javasolt túl sokat napoznunk vagy szoláriumoznunk.

Bármelyik módszert is választjuk, sose feledkezzünk el az előtte és utána való hidratálásról! Bőrünk meghálálja majd - és adott esetben partnerünk is. :) 

Szerző
Tünde
2022.11.16.
Vallom, hogy írni és élni csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet próbálom átadni a cikkeimben is.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2021.07.30.
Hogyan kell felkészülni az első anális szexre?
Az anális szex egy olyan praktika, ami sok férfit vonz. A nők általában nem annyira lelkesednek érte. Azonban ha a szeretett férfit ezzel az élménnyel szeretné kényeztetni, akkor biztosan jól fog jönni néhány tanács az első anális szexszel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ne fájjon, hogy tiszta legyen, és hogy legközelebb is akarja. És ha elsőre mindent jól fog csinálni, még az is lehet, hogy bele is fog szeretni :)
20 169
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...