Az óvszer eredete

Ma már az óvszert a szexuális élet normális részének tekintjük. Ez a legolcsóbb és leggyakrabban használt mechanikus védelem, nagy hatékonysággal ( ha helyesen használják). Csökkenti (egyes esetekben teljesen kiküszöböli) a nemi betegségek, például a kankó, a HIV, az AIDS és sok más betegség átvitelének kockázatát. Az óvszer azonban, ahogyan mi ismerjük, hosszú utat tett meg a feltalálása óta. 
Mi áll az óvszer története mögött?
Az óvszert, a köznyelvben „koton” vagy „gumi”, valószínűleg már az Egyiptomiak is ismerték Kr. e. Ezt műtárgyak és falfestmények egyaránt bizonyítják. A Rómaiak olyan óvszert használtak, amelyet szövetből (finom vászonból) készítettek. Kétféle óvszert használtak - a klasszikus, teljes péniszre való óvszert és a rövid, csak a makkra való óvszert. Ázsiában a 15. században olajozott papírt használtak, később áttértek a háziasított állatok beleire. Egy ideig még állati szarvakat is használtak, ami bizonyára nem volt teljesen kényelmes.

A 18. században a világ ismét visszatért a szövetből készült óvszerhez. Gyakorlatilag mindenhol lehetett kapni, a kocsmában vagy a piacon. Ez azonban nem volt olcsó mulatság, ezért a használt és mosott óvszereket is kedvezményes áron árulták.

Durex Classic 12 db

Ára: 3590 FT-tól
1844-ben gyártották és szabadalmaztatták a gumi óvszert. A 19. század közepének első gumi óvszerei azonban nagyon vastagak voltak, és teljesen megakadályozták a szexuális együttlét élvezetét. 
Az amerikaiak az 1880-as években találták ki az óvszer latex formáját. Az óvszer az első világháborút követő katonai akciók során a katonák felszerelésének része volt. Az amerikai katonák az első világháborúból a lelkükön lévő sebek mellett gyakran nemi betegségeket is hazahoztak, amelyek aztán Amerikában burjánzóan terjedtek. 
Az 1985-ös év fordulópontot jelentett az óvszerhasználatban. Ez volt az az év, amikor bebizonyosodott, hogy a HIV és az AIDS szexuális érintkezés útján terjed. Az orvosi kutatások szerint az óvszer használata 80-95%-kal csökkentheti a fertőzés kockázatát.

2010-ben XVI. Benedek pápa elismerte, hogy az óvszerhasználat akkor indokolt, ha ezzel megelőzhető a HIV-fertőzés. Általánosságban azonban az egyház nem támogatja az óvszerhasználatot (az egyértelmű orvosi tanács ellenére). A fő ok az, hogy az egyház szerint az óvszer használata a nemi közösülés során megtagadja a szex fő szerepét, a nemzést.

Fontos azonban nem elfelejteni, hogy nem a középkorban élünk, és ma már kevesen élnek szexuális életet kizárólag a nemzés céljából. Gondolnunk kell arra, hogy megvédjük magunkat a szifilisz, a kankó és más nemi betegségek ellen. Ezért védjék magukat!

Sokféle óvszer van a piacon (extra vékony, extra biztonságos, latexmentes a latexre allergiásoknak, sőt XXL), így biztosan mindenki számára van valami. Meg kell jegyezni, hogy az ultravékony óvszerek ugyanolyan megbízhatóak, mint a hagyományosak, és ugyanolyan stresszteszteken mennek át. Az ínyencek számára ízesített vagy melegítő óvszerek is léteznek.
Szerző
Barbora F.
2022.03.02.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexpózok és praktikák
2022.07.01.
Dirty talk, avagy hogyan használjunk mocskos szavakat szex közben
Gondolkodott már azon, hogy a párok mit szeretnek abban, hogy mocskos dolgokat mondanak egymásnak az ágyban? Nem érti, hogy az ilyen dolgok hogyan tudnak felizgatni valakit? Azért lesz, mert még nem próbálta ki. Azt tanácsoljuk, hogy változtasson ezen. A piszkos/mocskos beszéd az ágyban függőséget okoz, mert ez többről szól, mint mocskos mondatokról. Próbálja ki útmutatónkkal, hogy elkerülje a leggyakoribb hibákat.
21
0
Jobb szex
2020.04.14.
Ismeri a szextamponokat?
Ismeri ezt a nagyszerű újdonságot, ami a menstruációs szextamponok formájában jelent meg? Sok nő még mindig megtagadja a szexet a menstruáció alatt, mert ez továbbra is tabunak tűnik a számukra. Érdekes, hogy éppen a menstruáció időszakában nagyobb a nők szexuális étvágya, a magasabb hormonszint miatt, és ez erősen arra csábítja őket, hogy minőségi közösülésben legyen részük. Az összes higiéniai intézkedés betartása esetén a menstruáció alatt sem kell félni a szextől.
1 439
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.