Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Sok ember számára a testmozgás csak erőltetett, és egyáltalán nem élvezik. De van egy másik lehetőség is, valami, amivel elégethet néhány plusz kalóriát. Hogyan lehet élvezetesebbé tenni a plusz kilók leadását?
Hány kalóriát éget el szex közben?
A kalóriaégetést nemcsak a fitneszteremben vagy futással lehet gyakorolni. Ha ön is szereti a rendszeres (és ideális esetben hosszú) szexet, az is segíthet a nem kívánt kilók leadásában.

A szex egészségügyi előnyei

A szex, mint egyfajta kardió, jótékonyan hat a megjelenésünk vagy a pszichénk javítására. Mivel ez egyfajta kardió edzés, hatékonyan segíti például a jobb szívműködést is. Ugyanakkor a kardio szakértők azt javasolják, hogy legalább 30 percig végezzük ezeket a tevékenységeket. Csak az említett fél órán túli időnek van igazán jótékony hatása a szív- és érrendszerünkre.

A főszerepet az idő játssza

A szexuális együttlét valóban segíthet a fogyásban. Egy egyszerű "gyors szex" biztosan nem hoz nagy változásokat, mert a lényeg az idő. Különböző okok miatt nehéz lehet több menetben egymás után elmerülni, de a szex hatékonyan meghosszabbítható ismételt csúcspont nélkül is.

Hogyan lehet tehát meghosszabbítani? Például az előjáték segíthet. Ez alapvetően egy biológiai folyamat, mivel az előjáték általában nagyobb izgalmat jelent. Logikusan a szív gyorsabban dolgozik a nagyobb izgalom során, ezért minden további aktivitás növeli a kalóriaégetést.
Spray a tartósabb szexért.

Hosszabb kitartás? Próbálja ki krémeinket 

Ára: 5 390 FT-tól
További lehetőségek például: a szexuális pozíciók aktív váltogatása (a férfi és a nő tevékenységének váltása), vagy a csúcspont késleltetése. Egyszerűen minél tovább tart a szex, annál több kalóriát éget el. És ugyanakkor - minél tovább késlelteti a csúcspontot, annál intenzívebb lesz a végén! 

Ezekben a pozíciókban égeti el a legtöbb kalóriát

Az elégetett kalóriamennyiség szempontjából paradox módon a leghatékonyabb pozíció a legáltalánosabb. A hagyományos misszionárius eléggé megterheli a kondíciót, amikor az aktív partner (a fenti) tartja a súlyát. Különösen, ha az aktust úgy gyakoroljuk, hogy közben kinyújtott karokon tartjuk a súlyt.

Egy másik meglehetősen hatékony pozíció ebben a tekintetben a népszerű "kutya-póz". Ebben az esetben a férfi van előnyben, aki akár 120 kCal-t is el tud égetni. Egy nő esetében ez körülbelül 80 kCal-t jelent ugyanennyi idő alatt.

Ha valami igazán nagy kihívást szeretne mint férfi kipróbálni, akkor állva tartsa magán a partnerét. A partnere a karjaival átkarolja a nyakát, a lábaival átkarolja a derekát, és a közösülés szó szerint a fizikai erőjén és kitartásán múlik. Még ha van is elég ereje, a legnagyobb kihívást a stabilitás fenntartása jelenti. Azonban, ha gyakorol, ezt a pozíciót nagyon hatékony kardiópózzá teheti. 

A legtöbb pózban valószínűleg a férfi az, aki aktívabb. Ha egy nő hasonlóan intenzív égetésre vágyik, a cowgirl-póz ajánlott. Ebben a pózban a nő az, aki szinte az összes tevékenységet végzi, és aki a fő irányítást is gyakorolja az intimitások felett. Egy igazán szenvedélyes szeretkezés során ebben a pozícióban egy nő több mint 170 kalóriát égethet el!

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak több mint 400 kalóriát égethetnek el egy órányi szexuális tevékenység során. A nők esetében alacsonyabb számokról beszélhetünk, átlagosan körülbelül 300 kalóriáról óránként.
Szerző
Simon
2022.03.30.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.05.06.
A hüvely és a vulva - egyszer és mindenkorra! Nem ugyanaz
Az emberi test egy gyönyörű de bonyolult szervezet. Annak ellenére, hogy az emberek megértik a relativitáselméletet vagy látásból felismernek egy növényt, az anatómiai ismeretek valahol a közvélemény érdeklődésének perifériáján vannak. Mindenkinek ismernie kell az emberi testet. Végül is, ha ismerjük a testünket, akkor tudunk vele dolgozni, és a legtöbbet kihozni belőle. Mégis sok embernek, nőknek és férfiaknak egyaránt, óriási hiányosságai vannak ezen a területen.
506
0
Jobb szex
2020.04.14.
Ismeri a szextamponokat?
Ismeri ezt a nagyszerű újdonságot, ami a menstruációs szextamponok formájában jelent meg? Sok nő még mindig megtagadja a szexet a menstruáció alatt, mert ez továbbra is tabunak tűnik a számukra. Érdekes, hogy éppen a menstruáció időszakában nagyobb a nők szexuális étvágya, a magasabb hormonszint miatt, és ez erősen arra csábítja őket, hogy minőségi közösülésben legyen részük. Az összes higiéniai intézkedés betartása esetén a menstruáció alatt sem kell félni a szextől.
1 625
0
Hogyan válasszunk
2019.12.10.
Karácsonyi ajándék nőknek - Mit vegyen a szerelmének karácsonyra?
A karácsonyfa alatt a nő nem (csak) konyhai segédeszközöket, törülközőt vagy egy aszexuális flanel pizsamát szeretne találni. Mi lenne, ha egy kicsi és észrevétlen ajándékkal bizonyítaná neki, hogy törődik vele, és még a többéves kapcsolatban is vonzó nőnek tekinti őt, aki megérdemli, hogy szexi legyen? Vonja be a fantáziáját, és adjon neki egy olyan erotikus ajándékot, amivel egész évben bármikor karácsonya lesz!
1 023
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.