Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Sok ember számára a testmozgás csak erőltetett és egyáltalán nem élvezik. De van egy másik lehetőség is: valami, amivel elégethet néhány plusz kalóriát. Hogyan lehet élvezetesebbé tenni a plusz kilók leadását?
Hány kalóriát éget el szex közben?
A kalóriaégetést nemcsak a fitneszteremben vagy futással lehet elérni. Ha Ön is szereti a rendszeres (és ideális esetben hosszú) szexet, az is segíthet a nem kívánt kilók leadásában.

A szex egészségügyi előnyei
A szex, mint egyfajta kardió, jótékonyan hat a megjelenésünkre vagy a pszichénkre is. Az előbb említett okból hatékonyan segíti például a jobb szívműködést is. Ugyanakkor a kardioszakértők azt javasolják, hogy legalább 30 percig végezzük ezeket a tevékenységeket. Csak az említett fél órán túli időnek van igazán jótékony hatása a szív- és érrendszerünkre.

A főszerepet az idő játssza

A szexuális együttlét valóban segíthet a fogyásban. Egy egyszerű "gyors szex" biztosan nem hoz nagy változásokat, mert a lényeg az idő. Különböző okok miatt nehéz lehet több menetben egymás után elmerülni, de a szex hatékonyan meghosszabbítható ismételt csúcspont nélkül is.

Hogyan lehet tehát meghosszabbítani? Például az előjáték segíthet. Ez alapvetően egy biológiai folyamat, mivel az előjáték általában nagyobb izgalmat jelent. Logikusan a szív gyorsabban dolgozik a nagyobb izgalom során, ezért minden további aktivitás növeli a kalóriaégetést.

Spray a tartósabb szexért.

Hosszabb kitartás? Próbálja ki krémeinket 

Ára: 5 390 FT-tól
További lehetőségek például: a szexuális pozíciók aktív váltogatása (a férfi és a nő tevékenységének váltása) vagy a csúcspont késleltetése. Egyszerűen minél tovább tart a szex, annál több kalóriát éget el. És ugyanakkor - minél tovább késlelteti az orgazmust, annál intenzívebb lesz a végén!

Ezekben a pozíciókban égeti el a legtöbb kalóriát

Az elégetett kalóriamennyiség szempontjából paradox módon a leghatékonyabb pozíció a legáltalánosabb. A hagyományos misszionárius eléggé megterheli a kondíciót, amikor az aktív partner (a fenti) tartja a súlyát. Különösen, ha az aktust úgy gyakoroljuk, hogy közben kinyújtott karjainkon tartjuk magunkat.

Egy másik, meglehetősen hatékony pozíció ebben a tekintetben a népszerű "kutya-póz". Ebben az esetben a férfi van előnyben, aki akár 120 kCal-t is el tud égetni. Egy nő esetében ez körülbelül 80 kCal-t jelent ugyanennyi idő alatt.

Ha valami igazán nagy kihívást szeretne mint férfi kipróbálni, akkor állva tartsa  meg a partnerét. A partnere a karjaival átkarolja a nyakát, a lábaival átkarolja a derekát és a közösülés szó szerint a fizikai erején és a kitartásán múlik. Még ha van is elég ereje, a legnagyobb kihívást a stabilitás fenntartása jelenti. Azonban, ha gyakorol, ezt a pozíciót nagyon hatékony kardiópózzá teheti. 

A legtöbb pózban valószínűleg a férfi az, aki aktívabb. Ha egy nő hasonlóan intenzív zsírégetésre vágyik, a cowgirl-póz ajánlott. Ebben a pózban a nő az, aki szinte az összes tevékenységet végzi és aki a fő irányítást is gyakorolja a mozdulatok  felett. Egy igazán szenvedélyes szeretkezés során ebben a pozícióban egy nő több mint 170 kalóriát égethet el!

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak több mint 400 kalóriát égethetnek el egy órányi szexuális tevékenység során. A nők esetében alacsonyabb számokról beszélhetünk, átlagosan körülbelül 300 kalóriáról óránként - de ez is egy jelentős szám.
Szerző
Simon
2022.03.30.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Szexuális egészség
2022.10.11.
Együtt a mellrák ellen: 5 tipp mellei egészségéért
Az egész világon évente egy hónap, az október a mellrák elleni küzdelemé. A megelőzésé és mindazoké, akik már megszenvedték. Magyarországon évente több ezer nőt és kb. 200 férfit is regisztrálnak e pusztító kórral - amely azonban könnyedén megelőzhető lenne, ha időben felismernénk a jeleit, tudnánk a rizikófaktorait. Kíváncsi, hogyan védheti meg magát a betegségtől? Az alább összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket!
574
0
Hogyan használni helyesen
2021.06.18.
Hogyan kell tisztítani az erotikus segédeszközöket?
Az erotikus játék megszerzése anélkül, hogy belegondolna a higiéniájára és a karbantartására, olyan, mintha autót vezetne, és nem törődne a sebességgel. Elérheti célját, de idővel pénzbírság lepheti meg. Ha nem gondoskodik az erotikus segédeszközökről, akkor ez ugyanaz, csak annyi különbséggel, hogy nem könnyíti meg a pénztárcáját, hanem a saját egészségével fizet.
1 411
0
Érdekességek és újdonságok
2023.08.09.
Milyen szexjátékokat vigyek magammal utazásra?
Az előző cikkünkből már kiderült, hogyan lehet átjuttatni kedvenc szexkellékeinket egy reptéri ellenőrzésen - és mit tegyünk, ha "lebukunk". Azonban még mindig kétségei vannak, érdemes-e egyáltalán vállalnia a rizikót utazáskor? Ebben a cikkünkben összefoglaltuk, milyen szexjátékokat vihet magával nyaralására, gyakorlatilag problémamentesen - és mikre kell figyelnünk a kiválasztásukkor!
260
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...