Hány kalóriát égetünk el szex közben?

Sok ember számára a testmozgás csak erőltetett és egyáltalán nem élvezik. De van egy másik lehetőség is: valami, amivel elégethet néhány plusz kalóriát. Hogyan lehet élvezetesebbé tenni a plusz kilók leadását?
Hány kalóriát éget el szex közben?
A kalóriaégetést nemcsak a fitneszteremben vagy futással lehet elérni. Ha Ön is szereti a rendszeres (és ideális esetben hosszú) szexet, az is segíthet a nem kívánt kilók leadásában.

A szex egészségügyi előnyei
A szex, mint egyfajta kardió, jótékonyan hat a megjelenésünkre vagy a pszichénkre is. Az előbb említett okból hatékonyan segíti például a jobb szívműködést is. Ugyanakkor a kardioszakértők azt javasolják, hogy legalább 30 percig végezzük ezeket a tevékenységeket. Csak az említett fél órán túli időnek van igazán jótékony hatása a szív- és érrendszerünkre.

A főszerepet az idő játssza

A szexuális együttlét valóban segíthet a fogyásban. Egy egyszerű "gyors szex" biztosan nem hoz nagy változásokat, mert a lényeg az idő. Különböző okok miatt nehéz lehet több menetben egymás után elmerülni, de a szex hatékonyan meghosszabbítható ismételt csúcspont nélkül is.

Hogyan lehet tehát meghosszabbítani? Például az előjáték segíthet. Ez alapvetően egy biológiai folyamat, mivel az előjáték általában nagyobb izgalmat jelent. Logikusan a szív gyorsabban dolgozik a nagyobb izgalom során, ezért minden további aktivitás növeli a kalóriaégetést.

Spray a tartósabb szexért.

Hosszabb kitartás? Próbálja ki krémeinket 

Ára: 5 390 FT-tól
További lehetőségek például: a szexuális pozíciók aktív váltogatása (a férfi és a nő tevékenységének váltása) vagy a csúcspont késleltetése. Egyszerűen minél tovább tart a szex, annál több kalóriát éget el. És ugyanakkor - minél tovább késlelteti az orgazmust, annál intenzívebb lesz a végén!

Ezekben a pozíciókban égeti el a legtöbb kalóriát

Az elégetett kalóriamennyiség szempontjából paradox módon a leghatékonyabb pozíció a legáltalánosabb. A hagyományos misszionárius eléggé megterheli a kondíciót, amikor az aktív partner (a fenti) tartja a súlyát. Különösen, ha az aktust úgy gyakoroljuk, hogy közben kinyújtott karjainkon tartjuk magunkat.

Egy másik, meglehetősen hatékony pozíció ebben a tekintetben a népszerű "kutya-póz". Ebben az esetben a férfi van előnyben, aki akár 120 kCal-t is el tud égetni. Egy nő esetében ez körülbelül 80 kCal-t jelent ugyanennyi idő alatt.

Ha valami igazán nagy kihívást szeretne mint férfi kipróbálni, akkor állva tartsa  meg a partnerét. A partnere a karjaival átkarolja a nyakát, a lábaival átkarolja a derekát és a közösülés szó szerint a fizikai erején és a kitartásán múlik. Még ha van is elég ereje, a legnagyobb kihívást a stabilitás fenntartása jelenti. Azonban, ha gyakorol, ezt a pozíciót nagyon hatékony kardiópózzá teheti. 

A legtöbb pózban valószínűleg a férfi az, aki aktívabb. Ha egy nő hasonlóan intenzív zsírégetésre vágyik, a cowgirl-póz ajánlott. Ebben a pózban a nő az, aki szinte az összes tevékenységet végzi és aki a fő irányítást is gyakorolja a mozdulatok  felett. Egy igazán szenvedélyes szeretkezés során ebben a pozícióban egy nő több mint 170 kalóriát égethet el!

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak több mint 400 kalóriát égethetnek el egy órányi szexuális tevékenység során. A nők esetében alacsonyabb számokról beszélhetünk, átlagosan körülbelül 300 kalóriáról óránként - de ez is egy jelentős szám.
Szerző
Simon
2022.03.30.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2023.08.09.
Milyen szexjátékokat vigyek magammal utazásra?
Az előző cikkünkből már kiderült, hogyan lehet átjuttatni kedvenc szexkellékeinket egy reptéri ellenőrzésen - és mit tegyünk, ha "lebukunk". Azonban még mindig kétségei vannak, érdemes-e egyáltalán vállalnia a rizikót utazáskor? Ebben a cikkünkben összefoglaltuk, milyen szexjátékokat vihet magával nyaralására, gyakorlatilag problémamentesen - és mikre kell figyelnünk a kiválasztásukkor!
90
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...