Mi az az intimkehely, és hogyan kell helyesen használni?

Néha a menstruációs tölcsér már évtizedek óta jelen van a piacon, a legnagyobb népszerűségnek leginkább az utóbbi időszakban örvend. Nem csoda, hiszen megfelel az összes olyan trendnek, amelyek jelenleg uralják a világot - nem képez hulladékot és nincs egészségügyi kockázata. Tehát azt mondhatjuk, hogy ennek a segédeszköznek is el kellett, hogy jöjjön az ideje, mert olyan időszakban dobták a piacra, amikor is megelőzte a korát.

Tehát mi is az az intimkehely? Ez egy kicsi, szilikon "csésze", aminek a végén egy szár található, amellyel a hüvelybe kell helyezni. A feladata a menstruációs vér összegyűjtése és tárolása, miközben vitathatatlanul számos előnyt kínál, amelyekkel a betétek vagy a tamponok nem tudják felvenni a versenyt. A menstruációs tölcsér tartós (akár 15 év), nem igényel különleges karbantartást, nem termel hulladékot, és 100%-ban higiénikus.

Hogyan működik az intimkehely?

Miután behelyezte a segédeszközt a hüvelybe, a kehely vákuumot hoz létre, ami azt a hüvely falához rögzíti, és teljes védelmet nyújt a kicsordulás ellen. A kehely szélei alkalmazkodnak a környezethez és a hüvely méretéhez, aminek köszönhetően a felhelyezést követően nem is fogja érezni a kelyhet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő intimkelyhet?

Az ön méretére szabott kehely kiválasztása, ami tökéletesen illeszkedik, ugyan nem túl bonyolult, de ha nem megfelelő típust vagy változatot választ, akkor bizonyos kellemetlenségek jelentkezhetnek a használata során, Ilyen például a segédeszköz tökéletlen tömítése, vagy szélsőséges esetben a fájdalmas érzés.

Mindennek az alapja a megfelelő méretű kehely. Általános szabály, hogy a harminc év alatti nőknek, akik még nem tudják maguk mögött a vaginális szülést, kisebb méretet kellene választaniuk (gyakran S / M-ként van jelölve). A másik csoportba a harminc év feletti vagy a hüvelyi szülésen átesett nők tartoznak, akiknek nagyobb méretet érdemes beszerezniük, amit többnyire az L méret jelöl.

A kehely keménysége és rugalmassága is olyan tényezők, amelyeket szintén figyelembe kell venni. A különböző gyártóktól származó menstruációs tölcséreket az eltérő szilárdság jellemzi, ami nagyon fontos szerepet játszik a hüvelybe való beillesztés után.

Ha túl puha a kehely, előfordulhat, hogy miután behelyezte a hüvelybe, nem nyílik ki tökéletesen, és nem hozza létre a szükséges vákuumot. Egy része tehát összehajtva maradhat, aminek következtében a vér kifolyik a kehelyből. Az is megtörténhet, hogy a megfelelő behelyezés után, mozgás közben túl nagy nyomásnak lesz kitéve. Ebben az esetben is fennáll a szivárgás kockázata.

A túl kemény kehely ugyan valamivel rugalmasabb, de ez egy szűkebb hüvelyben kellemetlenséget okozhat. A felhelyezést követően a nő ezt érezheti, ami nem túl kellemes, különösen gyaloglás vagy akár ülés közben. Ha először vesz intimkelyhet, akkor közepes keménységű segédeszközt válasszon, tehát ami nem túl puha, és nem is túl kemény. Bizonyos nők már elsőre megtalálják a megfelelő típusú kelyhet, másoknak több márkát is ki kell próbálniuk, mielőtt rátalálnának a tökéletesen megfelelőre.

Hogyan kell helyesen behelyezni az intimkelyhet?
A kehely behelyezése egy olyan tevékenység, amihez bizonyos "gyakorlatot" kell szerezni. Ezért fontos, hogy ne halassza a segédeszköz első bevezetését a menstruáció kezdetére, hanem érdemes azokon a napokon kívül gyakorolnia.

A kelyhet összehajtva kell a hüvelybe helyezni. Ön dönti el, hogy milyen formájúra hajtogatja a segédeszközt - akár U / C betűbe (1. kép) vagy tulipán alakúra (2. kép). Markolja meg két ujjal az összehajtott kelyhet, és finoman helyezze be a hüvelybe abban a helyzetben, amilyenben például a tampont szokta behelyezni. Ha a kehely több, mint a feléig már a hüvelyében van, óvatosan engedje fel a szorítást, hogy szétnyílhasson, és létrejöhessen a vákuum.

Fontos megemlíteni, hogy a kelyhet nem kell olyan mélyre helyezni, mint a tampont. A szilikon tölcsért a hüvely első felében illessze.

1. tippünk: A behelyezéskor a kehely felső szélét kenje be vízbázisú síkosítóval. Mivel a kehely szilikonból készült, a szilikonos síkosító károsíthatja a terméket, és ugyanez vonatkozik a kókuszolajra is, ami egyre inkább használatos a kozmetikában. A tölcsér síkosítása biztosítja a segédeszköz jobb becsúszását a hüvelybe, és a behelyezés nem lesz fájdalmas.

2. tippünk: Miután behelyezte a kelyhet, fogja meg a száránál, és 360 °-ban forgassa el. Ezzel biztosítja, hogy az összehajtogatott állapotból teljesen szétnyílik az eredeti helyzetébe, körbeöleli a hüvely falát, és nem fog kifolyni.

3. tippünk: Abban az esetben, ha gyaloglás vagy hevesebb mozdulatok közben érzi a kehely szárát, ezt a részt az ön igényeinek megfelelően visszavághatja. Egyes nők teljesen levágják a szárat. Azonban ezt mindaddig nem javasoljuk, amíg még nem próbálta ki a kelyhet, mivel később nehézségekbe ütközhet az eltávolítása során.

Mi a teendő ha nem tudja kivenni a kelyhet?

Az első és legfontosabb, hogy őrizze meg a nyugalmát. :) A stressz és a pánik ugyanis izom-összehúzódásokat eredményezhet, ami nagymértékben megnehezítheti a kehely eltávolítását. A kehely huzamosabb ideig tartó viselése esetén (különösen éjszaka) előfordulhat, hogy a kehely egy kicsit "felugrik". A hüvelyi izmok kissé magasabbra tolhatják, ami megnehezítheti a kehely kitapogatását.

Azonban aggodalomra semmi ok, mivel nincs hova eltűnnie a kehelynek. Ha szeretné kivenni, akkor meg kell lazítania a medenceizmokat, és egy rövid időre le kell guggolnia. A gravitációs hatásánakt, köszönhetően a kehely ismét lejjebb fog kerülni. Ha ez a trükk sem segít, vegyen egy forró zuhanyt! A meleg egy kissé ellazítja az izmokat, így kényelmesen meg fogja tudni ragadni a kelyhet.

A kehely eltávolításakor fontos, hogy megragadja a szárát, húzza lefelé, majd finoman nyomja össze két ujjával az alsó peremét. Ezzel felszabadítja a vákuumot, és gond nélkül kiveheti a kelyhet. Semmilyen esetben sem javasoljuk, hogy erővel húzza ki a szára segítségével: az efféle eltávolítás kissé fájdalmas lehet.

Tippünk: Abban az esetben, ha a kehelynek rövidebb szára van, vagy az egész kehely feltolódik, az eltávolítása során használjon egyszerhasználatos egészségügyi kesztyűt. Ez sokkal higiénikusabb, a kesztyű segítségével pedig sokkal jobban meg fogja tudni ragadni a kelyhet, és megakadályozhatja a karcolásokat, például ha hosszú a körme.

Mi a teendő, ha a kehely kifolyik?

Ennek számos oka lehet. A kehely helytelen behelyezésétől a nem megfelelő rugalmasság kiválasztásáig, amint azt már néhány bekezdéssel feljebb is említettük. Ha már többször előfordult önnel, hogy a kehely nem tömített rendesen, ennek fel kell tárni az okát.

Mindenekelőtt felmerül a kérdés, hogy a kehely néhány óra elteltével vagy közvetlenül a behelyezést követően kezd el csurogni. Ha csak egy bizonyos idő után folyk ki, és az első órákban jól tömít, akkor gyakrabban kell cserélni a kelyhet. Abban az esetben, ha a behelyezést követően azonnal kifolyik, akkor a hiba a nem megfelelő behelyezésben lesz.

Valószínűleg nem nyílik ki annyira a hüvelyében, hogy körbeérje a hüvely falát. Ezért fontos az ellenőrzés, amit úgy végezhet el, hogy a kehely felhelyezése után az ujjával áthalad a kerülete mentén, és megbizonyosodik róla, hogy az megfelelően kinyílt-e. Ha úgy érzi, hogy "hepehupás" a felülete, próbálja meg kissé elforgatni a tölcsért, amíg az fel nem veszi az alakját.

Előfordulhat az a szituáció is, hogy helyesen van behelyezve a kehely, de ennek ellenére kicsurog, bár még nincs tele. Ezt a problémát csak úgy tudja orvosolni, ha a kelyhet egy más, valamivel szilárdabb kehelyre cseréli. Valószínűleg túl puha és amikor mozgásban van, a kehely is önnel együtt mozog.

Hogyan tisztítsuk meg a menstruációs tölcsért?

Mivel ez nem egy egyszer használatos segédeszköz, tisztában kell vele lennie, hogy hogyan kell gondoskodni róla, annak érdekében, hogy minden használat után teljesen higiénikus legyen. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres sterilizálásról, azaz a baktériumok teljes megsemmisítéséről a menstruáció előtt és után.

Ezt többféle módon is megteheti: a kelyhet 10 percig forró vízben kifőzi, használhat sterilizáló tablettát (ideális segítség útközben), vagy a kelyhet egy sterilizáló pohárba helyezi, és a mikrohullámú sütőbe teszi. A baktériumok teljes felszámolását a menstruáció elején és végén is kell elvégezni.

A menstruáció alatt a kelyhet vízzel kell kiöblíteni és megmosni. A szilikon ugyanis egy olyan anyag, ami nem "kötődik" a baktériumokhoz, ezért a segédeszközt a menstruáció alatt elegendő folyó víz alatt kiöblíteni. Ha otthon cseréli ki a kelyhet a zuhany alatt, akkor antibakteriális intim szappannal is megmoshatja.

Az intimkehely előnyei és hátrányai

Az intimkehely nagy előnye, hogy a kehely nagyobb mennyiségű menstruációs vért szív fel. Összehasonlítva más segédeszközökkel, amelyeket meglehetősen gyakran kell cserélni, a kelyhet a behelyezése után, amennyiben a menstruációja gyengébb vagy közepes intenzitású vérzéssel jár, akár 12 órás védelmet nyújt a túlfolyás ellen. 

A másik előnye a praktikusságában és a tartósságában rejlik. Egyetlen egy segédeszköz akár évekig is kitarthat, és a karbantartása nem igényel specifikus erőfeszítést. A kehely ráadásul azoknak a nőknek is alkalmas, akik egészségügyi okokból nem használhatnak tampont.

Kisebb hátránynak tekinthető, hogy a kehellyel való manipuláció kezdetben egy kissé nehézkes lehet, és az újoncok számára még stresszes is. Időt és gyakorlást igényel, míg megtanulja, hogyan kell használni a kelyhet úgy, hogy a behelyezése és az eltávolítása ne vegyen igénybe sok időt és energiát.

A menstruációs tölcsér előnyeiről többet írtunk a Blogunkban: Miért cserélje le a tampont az intimkehelyre?
Szerző
Martina
2019.08.07.
Head of Marketing ...
Rahmat
2020.07.07.
Khan

További blog

Érdekességek és újdonságok
2019.08.01.
Hogyan kerüljük el a kellemetlenségeket borotválkozás közben?
Megszabadulni a nemkívánatos szőrzettől a test bármely részén a nők számára - legfőképpen a nyári időszakban - egy kellemetlen kötelesség. Az enyhe borosta a lábszáron forrónadrágban vagy miniszoknyában nem igazán megengedett, ezért a nők a nyári időszakban egyre gyakrabban teszik ki magukat a fürdőszobai tortúrának. Ez alól az intim terület sem kivétel - a fürdőruha mégis csak sokkal többet fed fel, mint a farmer. Hogyan kerüljük el a borotválkozás alatt és után bekövetkező kellemetlenségeket?
1 129
0
Jobb szex
2023.01.30.
Érzelmek viharában: a békülő szex előnyei és hátrányai
Utálva imádjuk, mégis a legtöbbünknek volt már része benne - mi az? A legtöbben úgy vélik, semmi jó sincs abban, ha összevesznek partnerükkel. Mások azonban már csak azért is provokálnak, mert vonzza őket az indulatokat levezető, békülős szex lehetősége… Akik szeretik, azok többnyire azt imádják benne, hogy amikor a vita nemhogy csitulna, de egyre hevesebbé válik kedvesükkel, egy gyors összebújás az indulatok tökéletes levezetésére szolgálhat. Akik óva intenek tőle, azok úgy látják: ez csak a problémák tologatása, a konfliktus megoldásának elodázása.
705
0
Vélemények
2021.12.06.
Recenzió: Hot Octopuss Pulse Solo
Hetek óta próbálom eldönteni, hogy befektessek-e és vásároljak egy vibráló maszturbátort. Eddig csak a hagyományos, rezgésmentes Fleshlight maszturbátorokat teszteltem. Megnéztem néhány videót, olvastam néhány véleményt, és a Hot Octopuss - Pulse Solo Essential tetszett a legjobban. A Hot Octopus márkát még nem ismertem, így nem voltam teljesen biztos a magasabb árban. Viszont nagyon érdekelt a maszturbátor típusa, nem egy tipikus "ki-be", inkább a makk masszírozására szolgáló segédeszköz. Végre nekivágtam és megvettem!
1 342
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...