Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?

Az alkohol jó szolga, de rossz úr a szexuális játékok esetében. Egyrészt az alkohol ellazíthat minket, és megszabadíthat a gátlásoktól, amelyek megakadályoznák, hogy gátlástalan élményben legyen részünk. Segíthet az ellenkező nemmel való kapcsolatfelvételben, vagy az enyhe flörtölésben, illetve a nem szexben végződő hancúrozásban. De amikor magáról a szexről van szó, az alkohol hirtelen nem is olyan előnyös.
Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?
Mielőtt rátérnénk a lényegre, fontos megemlíteni, hogy mik a buktatói az alkoholos kábulatban történő szexnek (szexkísérletnek). Az alkohol hatása alatt a gátlásaink leépülnek, de az ítélőképességünk és a kritikus gondolkodásunk is gyengül. Gyakran olyan emberrel találjuk magunkat az ágyban, akit józanul nem választottunk volna. Akár erkölcsi, esztétikai vagy egészségügyi okokból. Valószínűleg egyikünk sem szeretne józanul felébredni egy ilyen ember mellett.
Részeg állapotban nem gondolunk a higiéniára és különösen a védelemre. Az óvszerről gyakran megfeledkezünk. Mindent viccesnek, ártatlannak találunk, de a szexuális úton terjedő betegségek egyik sem. Egy alkoholos éjszaka óvszer használata nélkül nem éri meg azokat a hosszú távú problémákat, amelyeket a gonorrhea, a szifilisz vagy bármely más nemi betegség okozhat. 

Az alkohol jelentős hatással van a finommotoros készségekre és az agresszióra is. Néhány gyengéd és ártatlanul szándékolt érintés ezért fájdalmasan végződhet. Rosszabb esetben az agresszió aránytalanul elhatalmasodhat. 

De lassan a lényegre térünk. Köztudott, hogy az alkohol hatása alatt álló férfi használhatatlan az ágyban. Miért van ez így?

Annak ellenére, hogy az alkohol kezdetben felgyorsítja az idegsejtek mozgását, és a képzeletünk teljes sebességgel működik, rövid idő után negatívan befolyásolja a nemi szervek érzékenységét. Ez megakadályozza a pénisz területének szükséges vérellátását is. Ez az alkohol érrendszerre gyakorolt hatásának köszönhető. Ahhoz, hogy egy férfinak erekciója legyen, először az ereknek ki kell tágulniuk, és a vérnek be kell áramlania a péniszbe. Ezt követően azonban össze kell húzódniuk, hogy a vér ne folyjon ki. Az alkohol által tompított érrendszer nem képes lezárni az ereket. A férfi tehát vágyik a szexre, de fizikailag nem képes rá. Egy nő mindent megpróbálhat, a pénisz aligha áll meg. Az alkohol és a szex egyszerűen nem társak.
Ezenkívül az alkohol negatívan befolyásolja az endokrin rendszert, amely részt vesz a belső szekrécióban, és merevedési zavarokat okoz. 

A matematika tehát egyértelmű. Minél kevesebbet iszik, annál kevésbé valószínűek az erekciós problémák. Még az is bebizonyosodott, hogy a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás alacsonyabb spermaszámhoz és rosszabb spermaminőséghez vezet.
Ha egy férfi gyakran és rendszeresen nyúl az alkoholhoz, megnő a hosszú távú merevedési zavarok kockázata. Ebben az esetben már szükséges az erekciót támogató kiegészítők szedése.
Szerző
Barbora F.
2022.06.02.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Hogyan válasszunk
2019.12.11.
Karácsonyi ajándék pároknak - mivel ajándékozzák meg egymást?
A legjobb ajándék, amivel meglepheti saját magát és a partnerét az, aminek köszönhetően egész évben gyűjthetik az élményeket. A hőlégballonos kiruccanás vagy az ejtőernyős ugrás ugyan tökéletes adrenalint biztosít, ám az ebből a tapasztalatból származó eufória sajnos nagyon rövid időn belül tovaszáll. Mi lenne, ha egy olyan ajándékot találna a fa alatt, ami bármikor felgyorsíthatja a vérkeringését, amikor csak akarja? Egy olyan ajándék, ami felélénkíti a szexuális életüket és megerősíti a kapcsolatukat? Nézzen körül, és válasszon egy teljesen testreszabott, párok számára készült erotikus ajándékot a kínálatunkból!
903
0
Érdekességek és újdonságok
2019.08.01.
Hogyan kerüljük el a kellemetlenségeket borotválkozás közben?
Megszabadulni a nemkívánatos szőrzettől a test bármely részén a nők számára - legfőképpen a nyári időszakban - egy kellemetlen kötelesség. Az enyhe borosta a lábszáron forrónadrágban vagy miniszoknyában nem igazán megengedett, ezért a nők a nyári időszakban egyre gyakrabban adják meg magukat a fürdőszobai tortúrának. Ez alól az intim terület sem kivétel - a fürdőruha mégis csak sokkal többet fed fel, mint a farmer. Hogyan kerüljük el a borotválkozás alatt és után bekövetkező kellemetlenségeket?
901
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...
A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek a vásárlása során.