Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?

Az alkohol jó szolga, de rossz úr a szexuális játékok esetében. Egyrészt az alkohol ellazíthat minket és megszabadíthat a gátlásoktól, amelyek megakadályoznák, hogy  egy igazán felszabadult élményben legyen részünk. Segíthet az ellenkező nemmel való kapcsolatfelvételben vagy az enyhe flörtölésben, illetve a nem szexszel végződő hancúrozásban is. De amikor magáról a szexről van szó, az alkohol hirtelen nem is olyan előnyös.
Miért van a férfiaknak részeg állapotban problémájuk az erekcióval?
Mielőtt rátérnénk a lényegre, fontos megemlíteni, hogy mik a buktatói az alkoholos kábulatban történő szexnek (szexkísérletnek). Az alkohol hatása alatt a gátlásaink leépülnek, de az ítélőképességünk és a kritikus gondolkodásunk is gyengül. Gyakran olyan emberrel találjuk magunkat az ágyban, akit józanul nem választottunk volna(akár erkölcsi, akár esztétikai vagy egészségügyi okokból). Valószínűleg egyikünk sem szeretne józanul felébredni egy ilyen ember mellett.

Részeg állapotban nem gondolunk a higiéniára sem,  a védekezésre pedig különösen nem: az óvszerről gyakran megfeledkezünk. Mindent viccesnek, ártatlannak találunk, de a szexuális úton terjedő betegségek nagyon nem ez a kategória. Egy alkoholos éjszaka óvszer használata nélkül nem éri meg azokat a hosszú távú problémákat, amelyeket a gonorrhea, a szifilisz vagy bármely más nemi betegség okozhat.

Az alkohol jelentős hatással van a finommotoros készségekre és az agresszióra is. Néhány gyengédnek és ártatlannak szánt érintés ezért akár fájdalmasan is végződhet. Rosszabb esetben az agresszió aránytalanul elhatalmasodhat.

De lassan a lényegre térünk. Köztudott, hogy az alkohol hatása alatt álló férfi használhatatlan az ágyban. Miért van ez így?

Annak ellenére, hogy az alkohol kezdetben felgyorsítja az idegsejtek mozgását és a képzeletünk teljes sebességgel működik, rövid idő után negatívan befolyásolja a nemi szervek érzékenységét. Ez megakadályozza a pénisz területének szükséges vérellátást is. Ez az alkohol érrendszerre gyakorolt hatásának köszönhető. Ahhoz, hogy egy férfinak erekciója legyen, először az ereknek ki kell tágulniuk és a vérnek be kell áramolnia a péniszbe. Ezt követően azonban össze kell húzódniuk, hogy a vér ne folyjon ki. Az alkohol által tompított érrendszer nem képes lezárni az ereket. A férfi tehát vágyik a szexre, de fizikailag nem képes rá. Egy nő mindent megpróbálhat, a pénisz aligha fog állva maradni ilyen állapotban. Az alkohol és a szex tehát egyszerűen nem jó társak.

Ezenkívül az alkohol negatívan befolyásolja az endokrin rendszert is, amely részt vesz a belső szekrécióban és merevedési zavarokat okoz.

A matematika tehát egyértelmű: minél kevesebbet iszik, annál kevésbé valószínűek az erekciós problémák. Még az is bebizonyosodott, hogy a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás alacsonyabb spermaszámhoz és rosszabb spermaminőséghez vezet.

Ha egy férfi gyakran és rendszeresen nyúl az alkoholhoz, megnő a hosszú távú merevedési zavarok kockázata. Ebben az esetben már szükséges az erekciót támogató kiegészítők szedése.
Szerző
Barbora F.
2022.06.02.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2022.08.31.
Elegánsan, mégis komfortosan: tippek egy tökéletes randihoz
Ha randevúkról beszélünk, gyakran a kényelem és a stílusos megjelenés kizárja egymást. Hiszen annyi mindenre kell odafigyelnünk: a smink, a hajunk, a cipőnk, és...igen: a megfelelő intim higiéniára. Így a borotválkozásra is, főleg, ha egy pajzánabb éjszakára számítunk. Szeretne egy igazán emlékezetes nyáresti randit? Íme 5 tipp, hogy ez megvalósulhasson!
671
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...