8 apró mozdulat a női egészségért - október a mellrák hónapja

Október 1. világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja. A kampány célja, hogy ilyenkor még inkább a középpontba kerüljön a halálos kór megelőzésének minden lehetősége. Nem véletlenül: az évente közel 33 ezer nő életét követelő betegség ugyanis korai stádiumában felfedezve gyógyítható!

Ám a bajt csak úgy tudjuk még idejekorán felfedezni, ha testünk alapműködéseit jól ismerjük. A melleink esetében ezt a havi önvizsgálattal tehetjük meg. De hogy is néz ki ez a gyakorlatban? Az alábbiakban megmutatjuk!

A havi önvizsgálat lépései:

1. lépés: A tükör előtt, leeresztett karokkal állva figyeljük meg melleinket, minden jellegzetességükkel együtt (a bimbóink milyenek behúzódva, illetve van-e valamilyen elszíneződés, duzzanat vagy bőrelváltozás melleinken).

                                            
2. lépés: Ismételjük meg ugyanezt fejünk fölé emelt karokkal.

                                           
3. lépés: Bal mellünket tapintsuk át úgy, hogy két tenyerünk közé vesszük, majd őket vízszintesen elcsúsztatjuk mellünkön. Tegyük meg ugyanezt jobb mellünkkel is.

                                           
4. lépés: Jobb kezünk ujjait zárjuk össze, majd körkörös mozdulatokkal, enyhén nyomó mozdulatokkal tapogassuk át egyik, majd másik emlőnket.

                                           
5. lépés: Feküdjünk le az ágyra, és helyezzünk egy kispárnát a vállunk, egyik karunkat pedig a fejünk alá. Ebben a pózban szintén körkörös mozgással tapintsuk át melleinket.

                                           
6. lépés: Mindkét hónaljunkat tapintsuk át ujjaink hegyével.

                                         
7. lépés: Helyezzük a testünk mellé karjainkat, majd szintén tapintsuk át mindkét oldalon hónaljunkat.

8. lépés: Végül gyengéden nyomjuk össze mellbimbóinkat, és ellenőrizzük, ürül-e belőlük váladék. Bár a váladékozást okozhatja a prolaktin hormon megemelkedett szintje is, semmiképp sem tekinthető normálisnak szoptatáson kívül és kivizsgálást igényel!

Egy kis fűszer…

Első látásra egy ilyen mellvizsgálat nem tűnik túl izgalmasnak. Kivéve, ha összeköti a kellemeset a hasznossal… Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy ha legközelebb vizsgálja magát, hívja be a szobába párját is. Hiába láthatta már sokszor az Ön kebleit fedetlenül, biztos nem lenne ellenére, ha ő is részt vehetne (ismét) a vizsgálatukban. Az alapos “átvizsgálás” után kenjen fel bimbóira egy kis mellbimbó stimuláló gélt - de arra, ami ezután történhet, már nem vállalunk felelősséget… :)
Szerző
Tünde
2022.10.17.
Vallom, hogy írni és élni csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet próbálom átadni a cikkeimben is.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2022.08.31.
Elegánsan, mégis komfortosan: tippek egy tökéletes randihoz
Ha randevúkról beszélünk, gyakran a kényelem és a stílusos megjelenés kizárja egymást. Hiszen annyi mindenre kell odafigyelnünk: a smink, a hajunk, a cipőnk, és...igen: a megfelelő intim higiéniára. Így a borotválkozásra is, főleg, ha egy pajzánabb éjszakára számítunk. Szeretne egy igazán emlékezetes nyáresti randit? Íme 5 tipp, hogy ez megvalósulhasson!
548
0
Mi az a...
2019.09.10.
Mi az a wand vagy más néven masszázsfej, és hogyan élvezhetjük vele a lehető legnagyobb gyönyört?
A wand vagy a masszázsfej szó szerint egy varázslatos eszköz - elvégre már maga az elnevezés is az angol „magic wand” kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy ez varázspálcáról van szó, ami percek alatt gondoskodik az orgazmusáról. Tehát vessünk közösen egy pillantást arra, hogyan is működik ez a varázslatos erotikus játék, milyen funkciói vannak, és mi mindenre lehet használni.
2 863
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...