8 apró mozdulat a női egészségért - október a mellrák hónapja

Október 1. világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja. A kampány célja, hogy ilyenkor még inkább a középpontba kerüljön a halálos kór megelőzésének minden lehetősége. Nem véletlenül: az évente közel 33 ezer nő életét követelő betegség ugyanis korai stádiumában felfedezve gyógyítható!

Ám a bajt csak úgy tudjuk még idejekorán felfedezni, ha testünk alapműködéseit jól ismerjük. A melleink esetében ezt a havi önvizsgálattal tehetjük meg. De hogy is néz ki ez a gyakorlatban? Az alábbiakban megmutatjuk!

A havi önvizsgálat lépései:

1. lépés: A tükör előtt, leeresztett karokkal állva figyeljük meg melleinket, minden jellegzetességükkel együtt (a bimbóink milyenek behúzódva, illetve van-e valamilyen elszíneződés, duzzanat vagy bőrelváltozás melleinken).

                                            
2. lépés: Ismételjük meg ugyanezt fejünk fölé emelt karokkal.

                                           
3. lépés: Bal mellünket tapintsuk át úgy, hogy két tenyerünk közé vesszük, majd őket vízszintesen elcsúsztatjuk mellünkön. Tegyük meg ugyanezt jobb mellünkkel is.

                                           
4. lépés: Jobb kezünk ujjait zárjuk össze, majd körkörös mozdulatokkal, enyhén nyomó mozdulatokkal tapogassuk át egyik, majd másik emlőnket.

                                           
5. lépés: Feküdjünk le az ágyra, és helyezzünk egy kispárnát a vállunk, egyik karunkat pedig a fejünk alá. Ebben a pózban szintén körkörös mozgással tapintsuk át melleinket.

                                           
6. lépés: Mindkét hónaljunkat tapintsuk át ujjaink hegyével.

                                         
7. lépés: Helyezzük a testünk mellé karjainkat, majd szintén tapintsuk át mindkét oldalon hónaljunkat.

8. lépés: Végül gyengéden nyomjuk össze mellbimbóinkat, és ellenőrizzük, ürül-e belőlük váladék. Bár a váladékozást okozhatja a prolaktin hormon megemelkedett szintje is, semmiképp sem tekinthető normálisnak szoptatáson kívül és kivizsgálást igényel!

Egy kis fűszer…

Első látásra egy ilyen mellvizsgálat nem tűnik túl izgalmasnak. Kivéve, ha összeköti a kellemeset a hasznossal… Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy ha legközelebb vizsgálja magát, hívja be a szobába párját is. Hiába láthatta már sokszor az Ön kebleit fedetlenül, biztos nem lenne ellenére, ha ő is részt vehetne (ismét) a vizsgálatukban. Az alapos “átvizsgálás” után kenjen fel bimbóira egy kis mellbimbó stimuláló gélt - de arra, ami ezután történhet, már nem vállalunk felelősséget… :)
Szerző
Tünde
2022.10.17.
Vallom, hogy írni és élni csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet próbálom átadni a cikkeimben is.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2019.08.17.
Milyen hatóanyagokat tartalmaznak a stimuláló síkosítók?
Először is érdemes pár szót ejteni arról, hogy mi is az a stimuláló síkosító. Ezek olyan síkosítók, amik a nyálkahártya nedvesítésén és a jobb érzésen kívül a csúszás során egy másfajta hatást is eredményeznek - a nyálkahártya jobb vérellátását. Ez összefügg a nagyobb érzékenységgel az intim területeken, amelynek köszönhetően a nemi szervek jobban reagálnak a külső ingerekre.
2 052
0
Jobb szex
2020.07.22.
A Kegel-gyakorlatok hozadékai a partnerek egészséges szexuális életében
1940-ben dr. Arnold Kegel nőgyógyász gyakorlatok sorozatát alkotta meg, hogy segítsen a nőknek felépülni a szülés után. Elsődleges feladatuk a medencefenék megerősítése és az egészségügyi problémák (inkontinencia és egyéb) megelőzése volt. Ha az ön orvosa előírt önnek valami hasonlót, ne hagyja figyelmen kívül az ő jó szándékú tanácsait. Azok, akik dr. Kegel gyakorlatait végzik, könnyebben, gyakrabban és intenzívebben élik meg azt orgazmust. De ez még nem minden. Például a következő sorokból megtudhatja azt is, hogy ez a torna segíthet az uraknak a péniszük megnagyobbításában.
2 885
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...