8 apró mozdulat a női egészségért - október a mellrák hónapja

Október 1. világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja. A kampány célja, hogy ilyenkor még inkább a középpontba kerüljön a halálos kór megelőzésének minden lehetősége. Nem véletlenül: az évente közel 33 ezer nő életét követelő betegség ugyanis korai stádiumában felfedezve gyógyítható!

Ám a bajt csak úgy tudjuk még idejekorán felfedezni, ha testünk alapműködéseit jól ismerjük. A melleink esetében ezt a havi önvizsgálattal tehetjük meg. De hogy is néz ki ez a gyakorlatban? Az alábbiakban megmutatjuk!

A havi önvizsgálat lépései:

1. lépés: A tükör előtt, leeresztett karokkal állva figyeljük meg melleinket, minden jellegzetességükkel együtt (a bimbóink milyenek behúzódva, illetve van-e valamilyen elszíneződés, duzzanat vagy bőrelváltozás melleinken).

                                            
2. lépés: Ismételjük meg ugyanezt fejünk fölé emelt karokkal.

                                           
3. lépés: Bal mellünket tapintsuk át úgy, hogy két tenyerünk közé vesszük, majd őket vízszintesen elcsúsztatjuk mellünkön. Tegyük meg ugyanezt jobb mellünkkel is.

                                           
4. lépés: Jobb kezünk ujjait zárjuk össze, majd körkörös mozdulatokkal, enyhén nyomó mozdulatokkal tapogassuk át egyik, majd másik emlőnket.

                                           
5. lépés: Feküdjünk le az ágyra, és helyezzünk egy kispárnát a vállunk, egyik karunkat pedig a fejünk alá. Ebben a pózban szintén körkörös mozgással tapintsuk át melleinket.

                                           
6. lépés: Mindkét hónaljunkat tapintsuk át ujjaink hegyével.

                                         
7. lépés: Helyezzük a testünk mellé karjainkat, majd szintén tapintsuk át mindkét oldalon hónaljunkat.

8. lépés: Végül gyengéden nyomjuk össze mellbimbóinkat, és ellenőrizzük, ürül-e belőlük váladék. Bár a váladékozást okozhatja a prolaktin hormon megemelkedett szintje is, semmiképp sem tekinthető normálisnak szoptatáson kívül és kivizsgálást igényel!

Egy kis fűszer…

Első látásra egy ilyen mellvizsgálat nem tűnik túl izgalmasnak. Kivéve, ha összeköti a kellemeset a hasznossal… Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy ha legközelebb vizsgálja magát, hívja be a szobába párját is. Hiába láthatta már sokszor az Ön kebleit fedetlenül, biztos nem lenne ellenére, ha ő is részt vehetne (ismét) a vizsgálatukban. Az alapos “átvizsgálás” után kenjen fel bimbóira egy kis mellbimbó stimuláló gélt - de arra, ami ezután történhet, már nem vállalunk felelősséget… :)
Szerző
Tünde
2022.10.17.
Vallom, hogy írni és élni csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet próbálom átadni a cikkeimben is.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2023.02.06.
7 tipp, hogyan javíthatja a szexuális életét (nem csak) 2023-ban
Ahhoz, hogy minőségi és kielégítő szexuális életet élhessünk annak teljes időtartama alatt, meg kell dolgoznunk érte, és ez néha sok munkát jelenthet. Ez nem mindig olyan könnyű, mint egy kapcsolat elején. Levettük a szemünkről a rózsaszín szemüveget, és reálisabban látjuk a világot, a kapcsolatot és a szexet. Olvassa el tippjeinket, hogyan fűszerezze meg a szexet (nem csak) 2023-ban.
172
0
Jobb szex
2019.08.17.
Milyen hatóanyagokat tartalmaznak a stimuláló síkosítók?
Először is érdemes pár szót ejteni arról, hogy mi is az a stimuláló síkosító. Ezek olyan síkosítók, amik a nyálkahártya nedvesítésén és a jobb érzésen kívül a csúszás során egy másfajta hatást is eredményeznek - a nyálkahártya jobb vérellátását. Ez összefügg a nagyobb érzékenységgel az intim területeken, amelynek köszönhetően a nemi szervek jobban reagálnak a külső ingerekre.
1 867
0
Mi az a...
2019.06.07.
Mi az a womanizer, és miben rejlik a varázsereje?
A womanizer egy olyan szexuális segédeszköz, ami a többi felnőtt játékszerhez képest még nem honosodott meg eléggé a vásárlók tudatában. A segédeszközt ugyanazon márka védnöksége alatt dobták a piacra, és a női intim testrészek stimulálásának új technológiáját hozta el az erotika világába. Tehát mi is az a womanizer, hogyan kell használni, és miért érdemes mindenképpen kipróbálni?
3 063
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...