8 apró mozdulat a női egészségért - október a mellrák hónapja

Október 1. világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja. A kampány célja, hogy ilyenkor még inkább a középpontba kerüljön a halálos kór megelőzésének minden lehetősége. Nem véletlenül: az évente közel 33 ezer nő életét követelő betegség ugyanis korai stádiumában felfedezve gyógyítható!

Ám a bajt csak úgy tudjuk még idejekorán felfedezni, ha testünk alapműködéseit jól ismerjük. A melleink esetében ezt a havi önvizsgálattal tehetjük meg. De hogy is néz ki ez a gyakorlatban? Az alábbiakban megmutatjuk!

A havi önvizsgálat lépései:

1. lépés: A tükör előtt, leeresztett karokkal állva figyeljük meg melleinket, minden jellegzetességükkel együtt (a bimbóink milyenek behúzódva, illetve van-e valamilyen elszíneződés, duzzanat vagy bőrelváltozás melleinken).

                                            
2. lépés: Ismételjük meg ugyanezt fejünk fölé emelt karokkal.

                                           
3. lépés: Bal mellünket tapintsuk át úgy, hogy két tenyerünk közé vesszük, majd őket vízszintesen elcsúsztatjuk mellünkön. Tegyük meg ugyanezt jobb mellünkkel is.

                                           
4. lépés: Jobb kezünk ujjait zárjuk össze, majd körkörös mozdulatokkal, enyhén nyomó mozdulatokkal tapogassuk át egyik, majd másik emlőnket.

                                           
5. lépés: Feküdjünk le az ágyra, és helyezzünk egy kispárnát a vállunk, egyik karunkat pedig a fejünk alá. Ebben a pózban szintén körkörös mozgással tapintsuk át melleinket.

                                           
6. lépés: Mindkét hónaljunkat tapintsuk át ujjaink hegyével.

                                         
7. lépés: Helyezzük a testünk mellé karjainkat, majd szintén tapintsuk át mindkét oldalon hónaljunkat.

8. lépés: Végül gyengéden nyomjuk össze mellbimbóinkat, és ellenőrizzük, ürül-e belőlük váladék. Bár a váladékozást okozhatja a prolaktin hormon megemelkedett szintje is, semmiképp sem tekinthető normálisnak szoptatáson kívül és kivizsgálást igényel!

Egy kis fűszer…

Első látásra egy ilyen mellvizsgálat nem tűnik túl izgalmasnak. Kivéve, ha összeköti a kellemeset a hasznossal… Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy ha legközelebb vizsgálja magát, hívja be a szobába párját is. Hiába láthatta már sokszor az Ön kebleit fedetlenül, biztos nem lenne ellenére, ha ő is részt vehetne (ismét) a vizsgálatukban. Az alapos “átvizsgálás” után kenjen fel bimbóira egy kis mellbimbó stimuláló gélt - de arra, ami ezután történhet, már nem vállalunk felelősséget… :)
Szerző
Tünde
2022.10.17.
Vallom, hogy írni és élni csak szenvedéllyel lehet. Ezt a szemléletet próbálom átadni a cikkeimben is.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Érdekességek és újdonságok
2023.12.07.
Nálunk is találhat karácsonyi ajándékot férfiaknak!
Közelednek az év legszebb ünnepei. A karácsony a béke ideje kell, hogy legyen, amit szeretteink körében töltünk. Sokak számára ezt az időszakot elrontja a stressz és a rohanás, hogy a legjobb ajándékot próbálják megvenni. Különösen a férfiaknak nagyon nehéz az ajándékok kitalálása. Ne hagyja magának elrontani a szép karácsony előtti időszakot, és hagyja magát inspirálni!
177
0
Erotikus történetek
2022.06.17.
Erotikus történet: Jeges élvezet
A hálószoba ajtaján kívüli kísérletezés mindig is az egyik kedvenc tevékenységünk volt. Nem arról van szó, hogy nem szeretjük a hétköznapi szexet, de ritkán tudunk meglenni anélkül, hogy fantáziálgattunk volna arról, hogyan tehetnénk még különlegesebbé az egészet. Ennek köszönhető, hogy a szexuális életünk sosem volt unalmas, ami. Szerintem egy jól működő, hosszú távú kapcsolat egyik sarokköve.
2 119
0
Szexpózok és praktikák
2019.06.03.
Szex a menstruáció alatt
Az igazi kalóz nem ijed meg a Vörös-tengertől, vagy a bátor sofőr a piroson is áthajt… Ezek a vicces megjegyzések is kapcsolódnak a viszonylag tabutémához, mint amilyen a menstruáció alatti szex. Egyes párok még akkor sem hagyják ki ezt a szórakozást, ha a nőnek piros betűs napjai vannak, mások pedig megvárják, míg véget ér ez a többnapos időszak. Szükségszerűen vissza kell fognunk az étvágyunkat a menstruáció alatt, vagy a piros betűs napokon történő szex egyik partner számára sem jelent semmilyen kockázatot?
5 946
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...