Legyen szex idősebb korban is!

Az életkor nagyobb szerepet játszik a férfiak szexualitásában, mint a nőkében. A nők előrehaladott koruk ellenére mindig képesek a szexuális együttlétre. Lehetnek komplikációk, lehet, hogy a szex nem kényelmes, de képesek rá. A férfiak azonban sajnos nem mindig. A férfiaknál a szexuális együttlét alapja a megfelelő erekció. És ez néha problémát jelenthet az idősebb korú férfiak számára. Szex az idősebb férfiaknál.
A férfi 30-40 év között éli meg az arany szexuális életkorát. A következő 10 évben a teljesítmény fokozatosan csökken. 50 éves kor után már nagy változások érezhetők. Ezek a változások a férfi test természetes folyamataihoz kapcsolódnak. A tesztoszteron mennyisége csökken, ami erekciós problémákat okoz. Az orgazmus egy idős férfi esetében általában rövidebb, az erekció gyengébb, néha nehéz elérni. Vigyázat, a merevedési zavar gyakran a kezdődő cukorbetegség első tünete. Nem szabad szégyellni, és ha szükséges, jobb, ha szakember segítségét kérjük. 

A prosztata megnagyobbodása is állhat az erekciós probléma hátterében. Ezzel a problémával a szexuális étvágy is csökken.
Természetesen az a tény, hogy a test öregszik, nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a szexuális örömökről.

Az első megoldásnak egy hosszabb előjátéknak kell lennie, amely kellőképpen felizgatja a férfit. Sok idősebb pár gyakrabban gyakorolja az orális szexet, mint fiatalabb korában. Az orális szex ideális módja a lassú, de tartós izgalomnak. Nyugodtan próbáljon ki ízesített síkosító gélt, mindkettőjük számára élvezetesebb lesz.
A második megoldás a vákuumpumpa használata, amely azonnal feltölti a péniszt, ami erősebb erekciót eredményez.
Megpróbálhatja az erekciófokozó tablettákat is. A különböző porok, amelyeket csak a nyelv alá kell helyezni, és amelyeknek köszönhetően a hatóanyagok azonnal felszívódnak, szintén jó hatásúak. Ha magas vérnyomásra vagy cukorbetegségre szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon orvosával, hogy ezek a gyógyszerek megfelelőek-e az Ön számára. Ez annak ellenére van így, hogy sok közülük természetes alapú. Orvosa felírhat Viagrát vagy péniszinjekciókat is. Ugyanakkor ismernie kell az Ön egészségi állapotát is.


Vitalitás

A férfiaknak az évek során ügyelniük kell az egészséges életmódra, sportolniuk kell (legalább sétálniuk), kerülniük kell az alkoholt és a cigarettát, de a zsíros ételeket is. Az egészséges életmód beállíthatja a vérnyomást és a szervezet általános működését, beleértve az erekciót is.

A szex és az érintés előnyös idősebb korban

A szex és az érintés idősebb korban is előnyös. Amellett, hogy endorfinokat szabadít fel, ami jót tesz a pszichének és segít megelőzni a depressziót, serkenti a vérkeringést, csökkentve a prosztatarák kockázatát. Már nincs szüksége Kamaszútra-szerű pozíciókra vagy hüvelyi közösülésre ahhoz, hogy kielégítse magát. És ez bizonyos fokú szabadságot biztosít. Néha még a fent említett orális szex vagy csak az érintés is a megoldás. A partner érintése létfontosságú egy ember számára. Összességében csökkenti a stresszt és elősegíti a mentális egészséget. Mindannyian szeretetet akarunk érezni, és az életkornak ebben nem szabad szerepet játszania.
Szerző
Barbora F.
2022.07.08.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Vélemények
2019.09.30.
Mi történik a női testtel a menstruációs ciklus alatt?
A menstruációs ciklus alatt a női test folyamatosan alkalmazkodik a hormonális változásokhoz, amelyekkel szembe kell néznie a ciklus 28 napos időszaka során. Míg a legjelentősebb változások, mint pl. a hangulatingadozások és a fizikális tünetek már egy héttel a menstruáció előtt megjelennek, de a menstruáció első napjától kezdve nem kevés olyan dolog zajlik le a nő szervezetében, amelyek különös hatással vannak a pszichére és a fizikai jólétre.
1 825
0
Jobb szex
2022.08.05.
Tippek a jobb szexért az idősebb hölgyeknek
Általánosan elterjedt nézet, hogy csak a fiatalok szexelnek. Egyikünk sem gondol arra, hogy még a szülők vagy a nagyszülők is állandóan aktív szexuális életet tudnak és akarnak élni. De ennek az ellenkezője is igaz, annak ellenére, hogy ez a téma gyakran tabu. A szexuális vágynak nincs lejárati ideje. Természetesen néhány dolog változik az évek során. Legyen szó intenzitásról vagy biológiai lehetőségekről.
1 480
0
Szexuális egészség
2022.10.11.
Együtt a mellrák ellen: 5 tipp mellei egészségéért
Az egész világon évente egy hónap, az október a mellrák elleni küzdelemé. A megelőzésé és mindazoké, akik már megszenvedték. Magyarországon évente több ezer nőt és kb. 200 férfit is regisztrálnak e pusztító kórral - amely azonban könnyedén megelőzhető lenne, ha időben felismernénk a jeleit, tudnánk a rizikófaktorait. Kíváncsi, hogyan védheti meg magát a betegségtől? Az alább összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket!
579
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...