Legyen szex idősebb korban is!

Az életkor nagyobb szerepet játszik a férfiak szexualitásában, mint a nőkében. A nők előrehaladott koruk ellenére mindig képesek a szexuális együttlétre. Lehetnek komplikációk, lehet, hogy a szex nem kényelmes, de képesek rá. A férfiak azonban sajnos nem mindig. A férfiaknál a szexuális együttlét alapja a megfelelő erekció. És ez néha problémát jelenthet az idősebb korú férfiak számára. Szex az idősebb férfiaknál.
A férfi 30-40 év között éli meg az arany szexuális életkorát. A következő 10 évben a teljesítmény fokozatosan csökken. 50 éves kor után már nagy változások érezhetők. Ezek a változások a férfi test természetes folyamataihoz kapcsolódnak. A tesztoszteron mennyisége csökken, ami erekciós problémákat okoz. Az orgazmus egy idős férfi esetében általában rövidebb, az erekció gyengébb, néha nehéz elérni. Vigyázat, a merevedési zavar gyakran a kezdődő cukorbetegség első tünete. Nem szabad szégyellni, és ha szükséges, jobb, ha szakember segítségét kérjük. 

A prosztata megnagyobbodása is állhat az erekciós probléma hátterében. Ezzel a problémával a szexuális étvágy is csökken.
Természetesen az a tény, hogy a test öregszik, nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a szexuális örömökről.

Az első megoldásnak egy hosszabb előjátéknak kell lennie, amely kellőképpen felizgatja a férfit. Sok idősebb pár gyakrabban gyakorolja az orális szexet, mint fiatalabb korában. Az orális szex ideális módja a lassú, de tartós izgalomnak. Nyugodtan próbáljon ki ízesített síkosító gélt, mindkettőjük számára élvezetesebb lesz.
A második megoldás a vákuumpumpa használata, amely azonnal feltölti a péniszt, ami erősebb erekciót eredményez.
Megpróbálhatja az erekciófokozó tablettákat is. A különböző porok, amelyeket csak a nyelv alá kell helyezni, és amelyeknek köszönhetően a hatóanyagok azonnal felszívódnak, szintén jó hatásúak. Ha magas vérnyomásra vagy cukorbetegségre szed gyógyszert, feltétlenül konzultáljon orvosával, hogy ezek a gyógyszerek megfelelőek-e az Ön számára. Ez annak ellenére van így, hogy sok közülük természetes alapú. Orvosa felírhat Viagrát vagy péniszinjekciókat is. Ugyanakkor ismernie kell az Ön egészségi állapotát is.


Vitalitás

A férfiaknak az évek során ügyelniük kell az egészséges életmódra, sportolniuk kell (legalább sétálniuk), kerülniük kell az alkoholt és a cigarettát, de a zsíros ételeket is. Az egészséges életmód beállíthatja a vérnyomást és a szervezet általános működését, beleértve az erekciót is.

A szex és az érintés előnyös idősebb korban

A szex és az érintés idősebb korban is előnyös. Amellett, hogy endorfinokat szabadít fel, ami jót tesz a pszichének és segít megelőzni a depressziót, serkenti a vérkeringést, csökkentve a prosztatarák kockázatát. Már nincs szüksége Kamaszútra-szerű pozíciókra vagy hüvelyi közösülésre ahhoz, hogy kielégítse magát. És ez bizonyos fokú szabadságot biztosít. Néha még a fent említett orális szex vagy csak az érintés is a megoldás. A partner érintése létfontosságú egy ember számára. Összességében csökkenti a stresszt és elősegíti a mentális egészséget. Mindannyian szeretetet akarunk érezni, és az életkornak ebben nem szabad szerepet játszania.
Szerző
Barbora F.
2022.07.08.
Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá Ön elsőként!

További blog

Jobb szex
2020.04.14.
Ismeri a szextamponokat?
Ismeri ezt a nagyszerű újdonságot, ami a menstruációs szextamponok formájában jelent meg? Sok nő még mindig megtagadja a szexet a menstruáció alatt, mert ez továbbra is tabunak tűnik a számukra. Érdekes, hogy éppen a menstruáció időszakában nagyobb a nők szexuális étvágya, a magasabb hormonszint miatt, és ez erősen arra csábítja őket, hogy minőségi közösülésben legyen részük. Az összes higiéniai intézkedés betartása esetén a menstruáció alatt sem kell félni a szextől.
2 237
0
Mi az a...
2022.09.20.
És Önt mi izgatja fel? A szexuális alapfogalmak kislexikona
Manapság, a sokszínűség korában egyre több mindent tudunk meg magunkról - és egymásról is. Ahogy fokozatosan lejjebb ásunk az önismeretünkben, úgy fedezhetünk fel érdekesebbnél érdekesebb dolgokat a preferenciáinkban és a személyiségünkben is. Tudta például, hogy még a hetero- és a homoszexualitás között is van átmenet - ami nem (csak) a biszexualitás? Na és a sapioszexuális jelentését ismeri? Jöjjön velünk, és fedezze fel mélyebben a szexualitás izgalmas világát! Alább tisztázzuk a téma legizgalmasabb fogalmait, és jelentésüket.
1 111
0

Jól jöhetne Önnek

Beolvasás ...